Type to search

NBA: Παίκτες ψάχνουν για νέα ομάδα

NBA NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Παίκτες ψάχνουν για νέα ομάδα

Share

Δύο εβδομάδες από την προθεσμία των ανταλλαγών του 2022 στο NBA, ο Ben Simmons εξακολουθεί να είναι (τεχνικά) μέλος των Philadelphia 76ers, ο Myles Turner και ο Domantas Sabonis εξακολουθούν να είναι συμπαίκτες και, όσο μπορεί να πει κανείς, οι ομάδες των  Damian Lillard, Bradley Beal και Τζέιμς Χάρντεν  είναι στο κυνήγι ώστε να τους  ανταλλάξουν.

Θα αλλάξει κάτι από αυτά μέχρι τις 3 μ.μ. ET στις 10 Φεβρουαρίου; Μπορεί! Υπάρχουν όμως πολλές άλλες καταστάσεις που πρέπει να παρακολουθούνται: Ομάδες που αναζητούν μια αλλαγή στα σχέδια τους , παίκτες που ετοιμάζονται να γίνουν ελεύθεροι και ψάχνουν τον επόμενο σταθμό τους .Ακολουθούν ορισμένοι παίκτες που θα μπορούσαν να ανταλλαχτούν  πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη πόσες ιστορίες έχουν γραφτεί για αυτόν, είναι αξιοσημείωτο πόσο λίγα έχουν αλλάξει από τότε που ζήτησε ο Simmons να φύγει .Αυτός και οι Σίξερς έχουν μείνει σε αδιέξοδο επειδή αρνήθηκαν να τον ανταλλάξουν με ένα σωρό μη αστέρια. Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στις 20 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της ομάδας Ντάριλ Μόρεϊ είπε ότι «ψάχνουν για μια συμφωνία που θα μας κάνει υποψήφιους για το πρωτάθλημα» και ότι «πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσουν έναν παίκτη επιρροής». Η Athletic ανέφερε πρόσφατα ότι το Sacramento, η Charlotte και η Atlanta μίλησαν στη Philadelphia για τον Simmons και ότι, δεδομένου του τρόπου που έχουν εξελιχθεί αυτές οι συζητήσεις, οι Sixers θα προτιμούσαν να το περιμένουν και να προσπαθήσουν να ανταλλάξουν τον James Harden το καλοκαίρι.

 

Οι Pistons δεν χρειάζεται να ανταλλάξουν τον Grant αυτή τη στιγμή, αλλά αν καταφέρουν να βάλουν υποψήφιους να κάνουν προσφορές ο ένας εναντίον του άλλου, θα ήταν μια έξυπνη ιδέα. Ο Γκραντ θα ταίριαζε αρκετά σε ομάδες όπως το Σικάγο και η Γιούτα. Οι παράγοντες που περιπλέκουν: Θέλει έναν προβεβλημένο ρόλο στην επίθεση και μια μακροπρόθεσμη παράταση όπου κι αν τελειώσει, σύμφωνα με το Bleacher Report. Με άλλα λόγια, ενώ δεν πρόκειται να είναι ο καλύτερος τύπος στην επόμενη ομάδα του, μην ανταλλάξετε για τον Γκραντ εάν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσετε όπως έκανε ο Ντένβερ.

Η κατάσταση του Wood είναι παρόμοια με του Grant, αλλά είναι ένα χρόνο νεότερος, με μικρότερο συμβόλαιο και διαφορετικό είδος παίκτη. Οι Rockets είναι  απαίσιοι αυτή τη σεζόν, αλλά στην πραγματικότητα είχαν μια ελίτ . Ίσως μια αλλαγή σκηνικού θα βοηθούσε. Η Athletic ανέφερε ότι το Μαϊάμι έχει κάνει πολυάριθμες έρευνες για τον Γουντ και οι Ρόκετς περιμένουν μια προσφορά που τους εκπλήσσει.

 

Μετά από χρόνια εμπορικών φημών, οι Pacers μπορούν επιτέλους να αλλάξουν την frontcourt τους . Αν ο Τέρνερ είναι αυτός που θα πάει, θα είναι σε μια ομάδα που χρειάζεται έναν ψηλό και είναι πρόθυμη να τον χρησιμοποιήσει  — και, πιθανώς, να τον πληρώσει — σαν αστέρι. Είναι πρόθυμος να υπογράψει συμβόλαιο στην offseason και ήταν ξεκάθαρος για το είδος του ρόλου που θέλει. Ο Τέρνερ βρίσκεται στο περιθώριο με έναν τραυματισμό στο πόδι του και δεν είναι πιθανό να επιστρέψει στην ομάδα πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Δεδομένου ότι μπορεί να παίξει άμυνα και να καλύψει κενά ,όλοι στο Διαδίκτυο ήθελαν  να παίξει με τον Zion Williamson για κάποιο χρονικό διάστημα. Σε αυτές τις γραμμές, εάν κάποια ομάδα ανταλλάξει τον Simmons, θα πρέπει να προσπαθήσει να πάρει και τον Turner.

Ο Sabonis μπορεί να παίξει για τρίτη  φορά στην του ομάδα All-Star αυτή τη σεζόν, παρόλο που έπαιξε λιγότερο σημαντικό ρόλο υπό τον Rick Carlisle. Όπως και ο Turner, είναι 25 ετών και έχει συμβόλαιο φιλικό προς την ομάδα. Σε αντίθεση με τον Τέρνερ, μπορεί να είναι το κέντρο της επίθεσης μιας ομάδας, ένας διευκολυντής από την υψηλή θέση που μετατρέπεται σε ισχυρό παίκτη στη ρακέτα . Δεν είναι τρομερός αμυντικός, αλλά ούτε ευέλικτος, ούτε το είδος  που αναζητούν οι περισσότερες ομάδες στην θέση πέντε . Κάθε είδους ομάδες θα ήθελαν να έχουν τον Sabonis, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ήταν πρόθυμες να προσφέρουν μια συμφωνία που οι Pacers θα έκριναν αποδεκτή.

Οδυσσέας Βιτσεντζάτος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *