Type to search

Premier League West Ham Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Κόκκινοι Διάβολοι» vs «Σφυριά»

Share

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) στο Ολντ Τράφορντ στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι  «Κόκκινοι διάβολοι», με ανεβασμένη ψυχολογία, ύστερα από το πέρασμα από το Community Stadium του Μπρεντφορντ με 3-1 την περασμένη Τετάρτη. Τα τέρματα σημείωσαν οι Ελάνγκα στο 55′ και ο Γκρίνγουντ με τον Ράσφορντ στο 62ο και στο 77o λεπτό αντίστοιχα ύστερα από ισάριθμες ασίστ του Μπρούνο Φερνάντεζ. Αποτέλεσμα που ήρθε για να φέρει έστω και προσωρινά ηρεμία στην τάξη ομάδας, καθώς ο προπονητής Ραλφ Ράγκνινκ έχει εισηγηθεί την αντικατάσταση του αρχηγού Χάρι Μαγκουαίρ, του Λουκ Σο και του Ααρον Γουάν Μπισακα. Προκαλώντας αναταραχή στο στρατόπεδο του συλλόγου. Στο σημερινό όμως δύσκολο παιχνίδι ο Γερμανός προπονητής λογιζει ως αμφίβολο τον σταρ της ομάδας Κριστιάνο Ροναλντο (μυϊκό τραυματισμό) , ενώ θα λείψουν οι τραυματίες Γουάν Μπισακα, Σο, Πογκμπα. Ενοχλήσεις έχει ο ΜακΤόμινει. Διεθνής ο κεντρικός αμυντικός Μπαιγι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Λίντελοφ θα απουσιάσει για προσωπικούς λόγους.

Από την άλλη πλευρά η δυσκολοκατάβλητη και άκρως εντυπωσιακή φέτος Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες (πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), η οποία φιγουράρει στην 4η θέση. Προέρχεται από εντός έδρας ήττα- σοκ από την Λιντς με 3-2. Στο συγκεκριμένο ματς η Λονδρέζικη ομάδα ισοφάρισε ισάριθμες φορές με Μπόουεν (33′ με ασίστ Κρισγουελ) και Φορνάλς (52′ με ασίστ Αντόνιο) ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες να διεκδικήσει περισσότερα από αυτήν την αναμέτρηση. Για το σημερινό παιχνίδι ο Σκωτσέζος προπονητής δε μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Ογκμπόνα και τον Νομπλ (αρχηγός του συλλόγου), ο Μπενραχμα απουσιάζει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ενώ ο Σούτσεκ είχε βρεθεί θετικός στον ιό και θα περάσει τεστ ετοιμότητας.

Πρόκειται για μια αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση καθώς από τη μια η 7η στη βαθμολογία Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα (τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά) ωστόσο όσο αφορά την παράδοση η ομάδα του Μάντσεστερ δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας από τα «Σφυριά» σε 13 ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στο Ολντ Τράφορντ σε 14 προσπάθειες του (μετρά 4 ισοπαλίες και 10 ήττες).

Από Βασίλης Κατσανιώτης

Φωτογραφίες: 1η φωτογραφία από www.premierleaguefans.gr

2η φωτογραφία από www.flash.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *