Type to search

Africa Cup of Nations Copa Africa Αθλητικη Διοργανωση ΔΙΕΘΝΗ Διεθνή Κεντρική ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ Κούπες ΚΥΠΕΛΛΟ Κύπελλο Εθνών Αφρικής ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ακτή Ελεφαντοστού-Αλγερία=Η ζωή μου ο θάνατος σου

Share

 

Από τον Χρήστο Νικολόπουλο 

Οι “ελέφαντες” φιλοξενούν την Αλγερία στο Γιαπόμα στάδιο στη Ντουάλα του Καμερούν για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου.

H Αλγερία στο προηγούμενο αγώνα έχασε από την Ισημερινή Γουινέα και έτσι μείωσε τις πιθανότητες για να περάσει στο επόμενο γύρο.

Πριν από αυτή την ήττα προερχόταν από 26 αγώνες χωρις ήττα με τις 7 να τελειώνουν ισόπαλα τα αποτελέσματα.

Οι “πολεμιστές της ερήμου” ερχόντουσαν με φορά και με πάρα πολύ καλή ψυχολογία και όρεξη μετά την κατάκτηση του περσινού τουρνουά αλλά και του αραβικού κυπέλλου.

 

Η κατακτηση του αραβικού τροπαίου

 

Τα πράγματα όμως δε ήρθαν έτσι όπως τα περίμεναν,είναι στη τελευταία θέση του ομίλου της με 1 βαθμό και κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας. Θέλουν μόνο την νίκη ώστε να μείνουν ζωντανοί.

 

Από την άλλη όμως η πρώην ομάδα του Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι στη 1η θέση με μια νίκη και μία ισοπαλία, βρίσκεται στους 4 βαθμούς πολύ κοντά στο όνειρο….

Η Ακτή Ελεφαντοστού την προηγούμενη αγωνιστική ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Σιέρα Λεόνε όπου δέχτηκαν γκολ στο 90′ παραχωρώντας το παιχνίδι χωρίς νικητή.

Στο σημερινό παιχνίδι και με μια ισοπαλία περνούν στο γύρο των 16.

Τρέχουν ενα σερί 14 αγώνων χωρίς ήττα με 9 νίκες και 4 ισοπαλίες  όλο αυτό το διάστημα.

Οι “ελέφαντες” στο συγκεκριμένο θεσμό μετράνε 2 κατακτήσεις μια το μακρινό 1995 και το τελευταίο το 2015 (όπου με 0-0 να μένει μέχρι το τέλος, στα πέναλτι κρίθηκε ο τελικός με την Γκάνα και με συνολικό σκορ 9-5).

 

Οι “αλεπούδες φένεκ”  το 1990 και το 2019 (με την Σενεγάλη ως αντίπαλος και με το 1-0 απο το πιο γρήγορο γκολ στη διοργάνωση και στη ιστορία του θεσμού με τον Μπούνετζαχ στο 2′)

 

Πιθανή εντεκάδα Αλγερίας:

Μπολί, Μπενσενμπαινί, Ατάλ, Μαντί, Μπελκέμπλα, Μπεντράν, Μπραχίμι, Μπουλάγια, Μαχρέζ, Μπούνετζαχ, Μπενραχμά.

 

O Πατρίς Μπομμέλ σκέφτεται να ξεκινήσει κάτω από το τέρμα τον Σανγκαρέ, Οριέρ, Κουσουνού, Ντελί, Κοννάν, Κεσσΐε, Σερί, Ιμπραήμ Σανγκαρέ, Ζάχα, Πελλέρ, Πέπε,

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *