Type to search

Africa Cup of Nations Copa Africa Αθλητικη Διοργανωση Αίγυπτος Διεθνή ΔΙΕΘΝΗ Εξελίξεις ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ Κούπες ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ Κύπελλο Εθνών Αφρικής ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο Φαραώ

Αίγυπτος-Σουδάν 1-0.Πρόκριση στη επόμενη φάση για τους Φαραώ.

Share

Η Αίγυπτος νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μοχάμεντ Αμπντελμονεμ στο 35′  για την 3η και τελευταία αγωνιστική του ομίλου Δ στο στάδιο Αχμούντε Αγίτζο στο Γιάουντε του Καμερούν.

Η παρέα του Σαλάχ κατετάγη 2η με 6 βαθμούς  πίσω από την Νιγηρία στο -3 και στο +5 από Σουδάν και Γουινεα-Μπισάου, με 2 νίκες και 1 ήττα (από την Νιγηρία).

Στη φάση των 16 οι Αιγύπτοι θα αντιμετωπίσουν τους νικητές από τον 5ο όμιλο, όπου όλα είναι πιθανά διότι παλεύουν 4 ομάδες για 2 εισητηρια στη επόμενη φάση. Αλγερία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού και Ισημερινή Γουινέα διεκδικούν η είσοδο για κάτι παραπάνω.

Για το κύπελλο Εθνών η Αίγυπτος έχει φτάσει τις 5 από τις 6 φορές στα νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ το έχει κατακτήσει 7 φορές,(με το τελευταίο το 2010 με αντιπαλο την Γκάνα που επιβλήθηκε με 1-0).

Τα γεράκια του Τζεντιάν ήθελαν μόνο την νίκη ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης αλλά αυτό δε ήταν εφικτό όπου ο Αμπντελμονεμ με καρφωτή κεφαλιά χάρισε τους 3 βαθμούς, το οποίο οι Φαραώ και με ισοπαλία θα τους βόλευε.

Για την ιστορία το Σουδάν το 1970 κατέκτησε το 1ο της και τελευταίο έως σήμερα τρόπαιο.

 

Αρχική εντεκάδα Σουδάν:Μουσταφά, Κάρσσόν, Αλνούρ, Σαίντ, Ρασίντ, Μαχτζούμπ, Ντειγίν, Χουσείν, Γιακούμπ

 

 

 

Αρχική εντεκάδα Αιγύπτου:

Σεναουί, Χεγκάζι, Ασράφ, Γουάχεντ,Αμπντελμονεμ, Σουλάγια, Ελνένι,Σαίντ, Σαλάχ,Μάρμους, Μοχάμεντ.

 

Ό προπονητής του Σουδάν

 

Ο προπονητής της Αιγύπτου

Από τον Χρήστο Νικολόπουλο 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *