Type to search

Manchester City Νίκες Σερί

Όταν χτίζει σερί με τον Πεπ, κοιτάζει μόνο την κούπα στο τέλος της κούρσας!

Share

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα διανύει την 6η του σεζόν στο Νησί και η Μάντσεστερ Σίτι βαίνει μπρος ολοταχώς για την τέταρτη κατάκτηση της Premier League με τον Ισπανό στον πάγκο της. Την τρέχουσα σεζόν χτίζει άλλο ένα μεγάλο σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων (12) γεγονός που αποτελεί οιωνός τίτλου.

 

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος εξελίσσεται ιδανικά για τους «σίτιζενς», οι οποίοι έχουν αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας 11 πόντων από τη δεύτερη Λίβερπουλ (με ματς περισσότερο) και δείχνουν ικανοί να κατακτήσουν το 4ο πρωτάθλημα τους με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο τους.

 

Η έλευση του Ισπανού προπονητή το καλοκαίρι του 2016 έχει λειτουργήσει επιδραστικά για τη Σίτι και με εκείνον στον πάγκο έχουν πιάσει τόπο τα λεφτά του Σεΐχη Μανσούρ.

Από τη δεύτερη σεζόν του στο Νησί, οι «πολίτες» έχουν παρουσιάσει μια υπερηχητική ομάδα, η οποία κερδίζει με μεγάλα σκορ και χτίζει μακρά σερί νικηφόρων αγώνων. Μάλιστα, σε όσες περιπτώσεις έχουν καταφέρει να κερδίσουν πολλές συνεχόμενες αναμετρήσεις στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχουν στεφθεί και πρωταθλητές.

Το england365.gr παρουσιάζει τα σερί της Μάντσεστερ Σίτι με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες επιδόσεις σε ολόκληρη την ιστορία της Premier League σε μια σεζό, καλύτερες ακόμα και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσοντην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και την τρομερή χρονιά της Τσέλσι (2016-2017) με τον Κόντε στον πάγκο της.

18 Αγώνες (2017-2018)

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν 2017-2018 και από πολύ νωρίς έδειξε ότι ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League μετά από 4 χρόνια και την περίοδο 2013-2014. Ήταν το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας του Γκουαρδιόλα στον πάγκο και από τις 26 Αυγούστου και τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ, είχε ένα νικηφόρο διάστημα 18(!) συνεχόμενων αγώνων το οποίο σταμάτησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σέλχαρστ Παρκ από την Κρίσταλ Πάλας. Η αναμέτρηση ήταν ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Οι «πολίτες» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο σχεδόν με το απόλυτο των βαθμών και πραγματοποίησαν κάποιες αξιομνημόνευτες εμφανίσεις κερδίζοντας με εμφατικά σκορ. Ανάμεσα σε αυτά ήταν το 7-2 επί της Στόουκ στο Έτιχαντ, το 6-0 στην έδρα της Γουότφορντ και οι δυο 5άρες εντός έδρας κόντρα σε Λίβερπουλ και Κρίσταλ Πάλας. Ο αριθμός των 18 νικηφόρων αγώνων αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Premier Leagueσε μια σεζόν που η Σίτι κατέκτησε τον τίτλο με μόλις 2 ήττες συνολικά και έσπασε το φράγμα των 100 βαθμών.

14 Αγώνες (2018-2019)

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, μετά και τα επιτεύγματά της αμέσως προηγούμενης σεζόν, ήξεραν τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν για να παραμείνουν στην κορυφή. Παρόλα αυτά, η Λίβερπουλ στην 4η σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της, έδειχνε κάτι παραπάνω από ικανή για να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Σίτι και να της πάρει το πρωτάθλημα.

Οι «σίτιζενς» όμως, έκαναν ένα απίστευτο ντεμαράζ στο τελευταίο τρίτο της σεζόν και διατήρησαν τον τίτλο του πρωταθλητή κυριολεκτικά στο νήμα. Από τις 3 Φεβρουαρίου και τη νίκη με 3-1 επί της Άρσεναλ, οι ποδοσφαιριστές του Πεπ πάτησαν γκάζι κερδίζοντας και τις τελευταίες 14 αναμετρήσεις της Premier. Η νίκη με 4-1 επί της Μπράιτον εκτός έδρας για την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, ήταν και αυτή που σφράγισε την κούπα. Η μεγαλύτερη νίκη σε αυτήν την πορεία τίτλου ήταν η επικράτηση με σκορ 6-0 επί της Τσέλσι στο Έτιχαντ για την 27η αγωνιστική.

Το σερί διευρύνθηκε και την 1η αγωνιστική της επόμενης σεζόν με το εντυπωσιακό 5-0 της πρεμιέρας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου απέναντι στη Γουέστ Χαμ, πριν διακοπεί από την ισοπαλία με 2-2 που παραχώρησε στην Τότεναμ, εντός έδρας. Ο αριθμός των 14 συνεχόμενων νικών σε μια σεζόν αποτελεί την 3η καλύτερη επίδοση από αρχής καταβολής της Premier League.

15 Αγώνες (2020-2021)

Έπειτα από ένα χρόνο κυριαρχίας της Λίβερπουλ, οι «πολίτες» ήταν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο θρόνο τους και τα κατάφεραν σχετικά άνετα την περασμένη σεζόν, χτίζοντας ξανά ένα μεγάλο σερί νικών.

Ήταν 19 Δεκεμβρίου του 2020 όταν σημειώθηκε η νίκη (1-0) στο St. Mary’s επί της Σαουθάμπτον, όταν οι ποδοσφαιριστές του Πεπ άναψαν τις μηχανές και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Έως τότε η Μάντσεστερ Σίτι βρισκόταν στην 9η(!) θέση της βαθμολογίας έχοντας κερδίσει μονάχα 5 από τα πρώτους 12 αγώνες του πρωταθλήματος και στην κορυφή της κατάταξης ήταν η Τότεναμ και η Λίβερπουλ.

Όμως γι’ ακόμα μια φορά, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ άρχισαν να κατακτούν το ένα «τρίποντο» μετά το άλλο μέχρι την 7η Μαρτίου και την ανώδυνη ήττα από τη συμπολίτισσά Γιουνάιτεντ με 2-0 στο Έτιχαντ.

Σε αυτό το διάστημα, η αρμάδα του Καταλανού τεχνικού συγκέντρωσε 45 βαθμούς και είχε αποσπαστεί ήδη 14 πόντους από τους δεύτερους της βαθμολογίας, «κόκκινους διαβόλους», μετά και την κατάρρευση τόσο της Τότεναμ όσο και της Λίβερπουλ. Η Σίτι σε αυτές τις 15 αναμετρήσεις πέτυχε δυο μεγάλες εκτός έδρας νίκες, προελαύνοντας με 5-0 επί της Γουεστ Μπρομ στο Χόθρονς και 4-1 επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

Ταυτόχρονα το σερί των δεκαπέντε νικηφόρων αγώνων σε μια χρονιά, αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο στην ιστορία της Premier League και αυτό από την ίδια ομάδα, με τον ίδιο προπονητή.

12 Αγώνες (2021-2022)

Η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, αν και ξεκίνησε πολύ καλά και για τους 3 βασικούς διεκδικητές του τίτλου (Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι) και φαινόταν πως και οι θα πάνε χεράκι-χεράκι ως το τέλος, εντούτοις μόνο η Σίτι συνεχίζει εντυπωσιακά.

Οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα, διανύουν μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας από τις αρχές Νοέμβρη και μετά κερδίζοντας κάθε παιχνίδι που έχουν δώσει για το αγγλικό πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, η ανέλπιστη ήττα της 30ης Οκτωβρίου από την Κρίσταλ Πάλας με 2-0 μέσα στο Έτιχαντ, λειτούργησε ως… αφύπνιση για τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία τρέχει από τότε ένα σερί 12 αγώνων χωρίς να απωλέσει ούτε ένα βαθμό.

Η αρχή έγινε την 6η Νοεμβρίου με την επικράτηση με 2-0 στο Ολντ Τράφορντ στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης και η περίοδος του λυκόφωτος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ήρθε και μια δύσκολη νίκη και στο τελευταίο εντός έδρας ντέρμπι με 1-0 απέναντι στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ. Το highlight των 12 αγωνιστικών είναι η ευρεία νίκη με 7-0 στην έδρα της επί της Λίντς πριν από περίπου ένα μήνα.

Οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και τη φετινή σεζόν, οδεύοντας με σπασμένα τα φρένα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πεπ έχει δείξει πως όταν ξεκινήσει κάποιο μεγάλο σερί ξεχνάει τι πάει να πει απώλεια βαθμών και μένει να φανεί αν οι οιωνοί τίτλου θα επιβεβαιωθούν και φέτος και αν αυτό θα συνοδευτεί από ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων.

επιμέλεια: Μάνος Φυρογένης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *