Type to search

Africa Cup of Nations

3/4 αναπάντεχα αποτελέσματα στο χθεσινό μενού του AFCON!

Share

Συνεχίζεται η δράση στο 33ο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (AFCON), με τη χθεσινή ημέρα να έχει πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα και αποτελέσματα.

Στα 3 από τα 4 παιχνίδια της 8ης ημέρας του Κόπα Άφρικα, μπορούμε να πούμε ότι τα αποτελέσματα προκαλούν μία μικρή ως μεγάλη έκπληξη.

Στο πρώτο από τα 3 αυτά ματς, η Ακτή Ελεφαντοστού ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Σιέρρα Λεόνε. Οι Ιβοριανοί ήταν το σαφές φαβορί, και μάλιστα στο πρώτο 25λεπτο είχαν γκολ (Αλέ) και χαμένο πέναλτι (Κεσσιέ), όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Στο 55′ ισοφάρισαν με τον Μούσα Νοά Καμαρά, πριν ο Πεπέ ξαναβάλει μπροστά την ομάδα του Μπομελέ μετά από 10 λεπτά. Εν τέλει η Σιέρρα Λεόνε κατόρθωσε να ολοκληρώσει την έκπληξη, χάρη στο γκολ ενός άλλου Καμαρά, του Αλχατζί, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το δεύτερο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν η επιβλητική νίκη της Τυνησίας επί της Μαυριτανίας με 4-0. Αυτό πού δικαιούται σχολιασμού εδώ προφανώς δεν είναι η νίκη των Τυνήσιων, οι οποίοι ήταν ούτως ή άλλως το φαβορί, όσο η έκταση του σκορ, πού όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί στο φετινό Κόπα Άφρικα.

Η τρίτη και μακράν μεγαλύτερη έκπληξη, είναι η “εντός έδρας” ήττα της Αλγερίας από την Ισημερινή Γουινέα! Οι πρωταθλητές Αφρικής ήταν φαβορί όχι απλά για τη νίκη, αλλά και για μία άνετη επικράτηση έναντι των υποδεέστερων αγωνιστικά αντιπάλων τους. Εκείνοι όμως δεν “ψήθηκαν” να ακολουθήσουν το σενάριο πού προδιέγραφε την ήττα τους, και με το γκολ του Ομπιάνγκ στο 70′ έκαναν πραγματικότητα ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού τουρνουά.

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *