Type to search

COVID19 Super League 2 Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΛΛΑΔΑ Εξελίξεις ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Καραϊσκάκης Άρτας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Αιγάλεω Α.Ο – Καραϊσκάκης Άρτας 1-0: Πανάξιο «τρίποντο» για το «Σίτι» δια… ποδός Φαν Ίπερεν

Share

Το Αιγάλεω πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Καραϊσκάκη Άρτας για τη 14η αγωνιστική της Super League 2, επικρατώντας με 1-0 από το αυτογκόλ του Φαν Ίπερεν στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για το Πρωτάθλημα της Betsson Super League 2 ο Α.Ο Αιγάλεω φιλοξένησε τον Καραϊσκάκη Άρτας στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» όπου μετά από τρεις  διαδοχικές αναβληθείσες αγωνιστικές (λόγω της έξαρσης Covid-19 και της μετάλλαξης «Όμικρον») είχαμε και πάλι δράση, με τους γηπεδούχους εν τέλει να επικρατούν με 1-0, χάρις στο αυτογκόλ του αμυντικού των φιλοξενούμενων, Φαν Ίπερεν στο 34ο λεπτό. Εξέλιξη μου καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας στο Αιγάλεω τους 3 πολύτιμους βαθμούς.

Χωρίς ρυθμό αλλα με αυτογκόλ για… όσκαρ!

Χωρίς ιδιαίτερη ένταση και ρυθμό κυλούσε το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα και για τις δύο ομάδες όπου ενίοτε είχαν καλές προϋποθέσεις προσπαθώντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η πλάστιγγα έγερνε προς τους γηπεδούχους ωστόσο οι μεγάλες ευκαιρίες δεν μπορούσαν να έρθουν, με τον Καραϊσκάκη να καθαρίζει περισσότερες από αυτές χάρη στο πολύ καλό κοουτσάρισμα και σχηματισμό που έμοιαζε με 4-4-2 από τον προπονητή Τιμόθεο Καβακά, παράμετρος που θωράκισε τον άξονα και έβαλε «δύσκολα» στην ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη.

Στο 21′ το Αιγάλεω θα ζητήσει χέρι εντός της μεγάλης περιοχής του Καραϊσκάκη Άρτας με τον διαιτητή Φίτσα να έχει αντίθετη άποψη. Βαδίζοντας στο 27ο λεπτό σημειώνεται η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όπου από πολύ όμορφη κάθετη από τα αριστερά μπαλιά ο Αρναρέλλης θα φύγει στην αντεπίθεση, με τον Χουάντερσον όμως να έχει «διαβάσει» από νωρίς τη φάση και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Με το Αιγάλεω να έχει πάρει τα «πάνω» του και να κάνει όλο και πιο συχνές τις «επισκέψεις» του στα αντίπαλα «καρέ», σε μια στιγμή πολιορκίας της άμυνας του Καραϊσκάκη στο 33ο λεπτό ο Πιαστόπουλος θα γυρίσει περίτεχνα την μπάλα στη «καρδιά» της μεγάλης περιοχής με τον Ντόνυ Φαν Ίπερεν να κάνει λάθος υπολογισμό και εκτίμηση της φάσης, στέλνοντας με… τρομερή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 1-0 εις βάρος της ομάδας του.

Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου μέρους δεν είχαμε κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία, πλην του 41′ όταν ο Ρούνεϊ με όλο το γήπεδο μπροστά του ήταν έτοιμος να «ξεχυθεί» στην αντεπίθεση, όμως η φάση θα σταματήσει εσφαλμένα ως οφσάιντ, και στο 44ο λεπτό όταν και πάλι ο ίδιος παίκτης αυτή τη φορά στην κόντρα επίθεση λίγο πριν προλάβει να πατήσει τη μεγάλη περιοχή του Αιγάλεω και να γίνει απειλητικός θα κοπεί από τον Παπανικόλα , με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Κυνήγησε το 2-0 το «Σίτι»… δε μπορούσε να ακολουθήσει μετά το 60′ ο Καραισκάκης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με αρκετή «όρεξη», ανεβάζονας έτσι τον ρυθμό και ένταση της αναμέτρησης. Οι μεν γηπεδούχοι αναζητούσαν ένα 2ο τέρμα το οποίο θα τους εξασφάλιζε ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας προκειμένου να «σβήσουν» απο νωρίς το ματς απέναντι στον ακίνδυνο -έως τότε- Καραϊσκάκη. Οι δε φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους κλίμα, ιδιαίτερα με την είσοδο του Ζαμπού Ντοναλντόνι στην αριστερή πτέρυγα έδειχναν ικανοί να «πληγώσουν» το «Σίτι».

Στο 52′ ο 19χρονος Καμερουνέζος θα κάνει το μπάσιμο από τα αριστερά, θα πατήσει περιοχή, όμως το τελείωμα του υπό πίεση δε θα ανησυχήσει τον Σικαλιά, ο οποίος λίγο αργότερα στο 57ο λεπτό θα πραγματοποιήσει  τρομερή επέμβαση στο πλασέ του Ρούνεϊ που είχε φύγει μόνος του στην αντεπίθεση.

Τα δύο τελευταία τέταρτα του ματς ανήκουν στο Αιγάλεω, όπου παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να παράξει καλές ευκαιρίες για γκολ είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού έχοντας υποχρεώσει τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο αναζητώντας μονάχα τις κατάλληλες συνθήκες να χτυπήσει είτε στην αντεπίθεση είτε με πολύ μεγάλες μπαλιές. Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν αυτή του 81ου λεπτού όταν ο Τσίτσαρης ανέκτησε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής όπου με ωραία μεταβίβαση θα σημαδέψει τον Τριμμάτη, με τον δεύτερο να σουτάρει και τον Χουάντερσον να μπλοκάρει το σουτ του 22χρονου επιθετικού.

Νίκη υψίστης σημασίας με… τα βλέμματα στη Καλλιθέα

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους οι οποίοι αγωνίζονταν για πρώτη φορά μετά από 18 μέρες και με ελάχιστες προπονήσεις (όπως και οι παίκτες του Καραϊσκάκη Άρτας), με τελευταία αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες να είναι στις 29 του περασμένου Δεκέμβρη.

  • Αιγάλεω Α.Ο – Α.Ε Κηφησιάς 1-0 (29/12/2021)
  • ΠΑΕ Χανιά – Καραϊσκάκης Άρτας 4-0 (29/12/2021)

Με το Αιγάλεω να προηγείται τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα και στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Εργοτέλη (3-2), όπου σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας για τους πρώτους, το «Σίτι» θα είχε την ευκαιρία να κάνει «προσπέραση» και να βρεθεί στη 4η θέση, ανταυτού μάζεψε τους 3 βαθμούς, έφτασε τους 21 παραμένοντας στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

  1. Λεβαδειακός 25
  2. ΑΕΚ Β’ 24
  3. Π.Σ Καλαμάτα 22
  4. Γ.Σ Καλλιθέα 21
  5. Αιγάλεω Α.Ο 20
  6. ΠΑΕ Χανιά 15
  7. Α.Σ Ρόδος 15
  8. ΟΦ Ιεράπετρας 15
  9. Παναθηναϊκός Β’ 14
  10. ΑΕ Κηφισιάς 13
  11. Διαγόρας Ρόδου 13
  12. Γ.Σ Εργοτέλης 11
  13. Α.Ο Επισκοπή Ρεθύμνου  9
  14. ΑΕ Καραιϊσκάκης Άρτας 9
  15. Αστέρας Βλαχιώτη 6
  16. Π.Α.Σ.Α Ηρόδοτος  6
  17. A.Π.Σ Ζάκυνθος 1

Με τη πανδημία να βάζει «εμπόδια» πλέον και οι δύο σύλλογοι έχουν 3 αναβληθέντα παιχνίδια έκαστος τα οποία αναμένεται να διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες με την παρουσία και εμβόλιμων αγωνιστικών.

Τα παιχνίδια: 

  • ΑΕΚ Β’ – Αιγάλεω Α.Ο (Τετάρτη 19/1/2022)
  • Α.Ο Αιγάλεω – Π.Σ Καλαμάτα (Δεν έχει οριστεί)
  • Παναθηναϊκός Β’ – Αιγάλεω Α.Ο (Δεν έχει οριστεί)

 

  • Καραϊσκάκης Άρτας – Α.Π.Σ Ζάκυνθος (Δεν έχει οριστεί)
  • ΟΦ Ιεράπετρας – Καραϊσκάκης Άρτας (Δεν έχει οριστεί)
  • Καραϊσκάκης Άρτας – Γ.Σ Καλλιθέα  (Δεν έχει οριστεί)

 

Ενδεκάδες

Αιγάλεω Α.Ο: Σικαλιάς, Αναστασίου, Βλάχος, Παπανικόλας, Παναγιώτου, Λάσκαρης, Καθάριος (61′ Τσίτσαρης), Πιαστόπουλος, Τσιλιγκίρης (83′ Καλύβας), Τριμμάτης (67′ Βουκελάτος), Αρναρέλλης

Καραϊσκάκης Άρτας: Χουάντερσον, Γλυνός, Φαν Ίπερεν, Μπεκατώρος (46′ Ντοναλντόνι), Ναζίμ, Κριτσμάρεβιτς, Βαφειάδης, Ρούνεϊ, Δερμιτζάκης (71′ Γαλεάδης), Σταματής, Τάμπας 

 

Κάρτες

Κίτρινη: 60′ Φαν ίπερεν, 69′ Σταματής

Κόκκινη:

 

Διαιτητές: Φίτσας (Πρέβεζας Λευκάδας), Αρμακόλας (Κυκλάδων), Ιακωβίδης (Λακωνίας)

Παρατηρητής: Συμεωνίδης (Σάμου)

 

 

Γιώργος Αυλακιώτης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *