Type to search

Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Σίφουνας ο Αθλητικός όμιλος Ελλάς Ποντίων πέρασε και από τη Νίκαια

Share

Το Σαββατιάτικο ματς που διεξήχθη στο Δημοτικό γήπεδο της Νίκαιας ανάμεσα σε Φιλάθλους και Ελλάς Ποντίων για την 13η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Ε.Π.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέδειξε νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με 0-3. Ο Αθλητικός όμιλος Ελλάς Ποντίων συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα.

Οι 8οι στη βαθμολογία Φίλαθλοι και ο 1ος Ελλάς Ποντίων αναμετρήθηκαν το Σάββατο 16:00 στο γήπεδο που αποτελεί και έδρα της Προοδευτικής. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες εμφανής, κάτι που δικαιολογείται πλήρως και από τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα. Η πορεία πρωταθλητισμού που κάνει ο Ελλάς Ποντίων, όπως δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας κύριος Τζαναβάρας  ήταν δύσκολο να ανακοπεί από τους αρκετά φιλότιμους και σοβαρούς παίκτες του Θοδωρή Ντέμου (προπονητής Φιλάθλων).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν οι εξής:

ΦΙΛΑΘΛΟΙ: Γκερλές, Μπενδέλας, Τιπέλης, Γκέρτζος, Σιδερόπουλος, Ζόνγκα, Θεοδωρόπουλος( 46’ Τσικώνης) , Ποτουρίδης, Χατζηστεργίου( 70’ Σαμιώτης ) , Χύκα, Τσέλα .
ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ : Λευκόπουλος, Μπέκος( 75’ Γκούμας) , Σιμονιάν(75’ Στεφανής) , Δαούτης, Μαούνης, Κεραμάς, Συμεώνογλου( 81’ Μηλιώτης) , Πουρσανίδης, Μπατσούλη ( 81’ Τάγης) Ηλιάδης, Σταφσουλάι ( 81’ Λάππας).

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με σαφή προσήλωση στην αμυντική τους λειτουργία και με πρόθεση να εκμεταλλευτούν τις χαμένες μπαλιές ή τις ενδεχόμενες φάσεις που θα έβγαιναν στην αντεπίθεση. Ωστόσο από νωρίς οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν τα ηνία του παιχνιδιού και ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα στα πόδια. Νωρίς νωρίς λοιπόν, στο  6ο λεπτό ο Σταφσουλάι από τους φιλοξενούμενους βρήκε δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσαίντ. Το ακυρωθέν τέρμα αυτό προμήνυε το τι θα ακολουθούσε. Στο 13′ ο αρχηγός του Ελλάς Ποντίων, Γιάννης Πουρσανίδης,  σούταρε λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκερλέ (τερματοφύλακας Φιλάθλων), με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Ορθολογικά οι φιλοξενούμενοι με τις πολλές  φάσεις που έκαναν θα έβρισκαν το πρώτο τέρμα του αγώνα, όπερ και εγένετο στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Σταφσουλάι που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. 4 λεπτά αργότερα ο Πουρσανίδης έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής του Γκερλέ, έκανε ωραίο σούτ, που όμως έδιωξε εντυπωσιακά και με τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού ο πορτιέρο των Φιλάθλων. Το πρώτο μέρος έληξε με μία εντυπωσιακή φάση από τον Ηλιάδη, ο οποίος στο 41′ πέρασε την μπάλα  πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο, βρέθηκε φάτσα με τον Γκερλέ, όμως το σούτ που έπιασε στην κίνηση έφυγε πολλά μέτρα πάνω από την οριζόντια δοκό.

Στο β μέρος, το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ήταν λιγάκι νωθρό. Παρολ’ αυτά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν  και πάλι ρυθμό και επωφελήθηκαν από  το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τους βρίσκονταν διαρκώς σε θέση άμυνας, κάτι που τους είχε επιφέρει κόπωση. Έτσι στο 61′ ο νεοαποκτηθείς Μπατσούλη στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ελλάς Ποντίων έγραψε το 0-2. δεχόμενος την πολύ καλή πάσα του Σταφσουλάι. Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν σε σύγχυση, είχαν ξεμείνει από μπαταρίες τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, γι’ αυτό και δέχτηκαν άλλο ένα τέρμα, απόρροια λανθασμένης εκτίμησης του Γκερλέ. Ο γκολκίπερ στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης βγήκε πολλά μέτρα εκτός του δικού του χώρου δράσης, έφυγε στο πλάι για να προλάβει την  μπάλα και τον  Ηλιάδη, ωστόσο ο τελευταίος από μία δύσκολη γωνία, εκτέλεσε με όμορφο τρόπο, κάνοντας το 0-3. Μία φάση που σηκώνει αρκετή συζήτηση ήταν η επόμενη στο 66ο λεπτό από μεριάς γηπεδούχων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στην επόπτρια γραμμής, Βίνα Λαμπροπούλου για το αν η μπάλα σε σουτ τους και έπειτα την ασταθή επέμβαση του Λευκόπουλου είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος. Η επόπτρια πάντως έδειξε παίζετε. Το ματς πήγαινε προς τη λήξη του, με την ομάδα του Τζαναβάρα (Ελλάς Ποντίων) να βρίσκεται αγκαλιά με τη 13η νίκη της στο πρωτάθλημα. Τελευταία σπουδαία φάση πάλι από τον αρχηγό Πουρσανίδη, ο οποίος έπιασε δυνατό και φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής στο 76 και τον Γκερλέ να του λέει πάλι όχι, τούτη τη φορά με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. Το επόμενο τέταρτο κύλησε με αλλαγές εκατέρωθεν, χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση.

Με τα τρία τέρματα των Σταφσουλάι, Μπατσούλη και Ηλιάδη ο αθλητικός όμιλος Ελλάς Ποντίων πήρε άλλο ένα τρίποντο (39β) και συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα την κούρσα ανόδου στην παραπάνω κατηγορία. Οι Φίλαθλοι από την άλλη ως 8οι (15β) ήξεραν εκ των προτέρων πόσο δύσκολη δουλειά θα είχαν απέναντι στον πρωτοπόρο του ομίλου τους και πλέον κοιτούν το επόμενο ματς, για να πιάσουν και πάλι τον Ίκαρο Καλλιθέας που πήρε τους τρείς βαθμούς κόντρα στη Δραπετσώνα άνευ αγώνος.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *