Type to search

Μάντσεστερ Σίτι Πρέμιερ Λιγκ Τσέλσι

Μονομαχία στο Έτιχαντ.

Share

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι θα κοντραροχτυπηθούν σήμερα  το μεσημέρι (14:30, cosmotesport1HD), για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ σ’ ένα από τα πιο κομβικά ντέρμπι της χρονιάς.

Πολίτες και μπλέ θα αναμετρηθούν για έκτη φορά σε διάστημα ενός έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου αναδείχθηκε νικήτρια η Τσέλσι.  Η 1η στη βαθμολογία Μάντσεστερ Σίτι (53β) υποδέχεται τη 2η Τσέλσι (43β) σ’ ένα ματς καθοριστικής σημασίας για το που θα καταλήξει το βαρύτιμο τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Τούχελ θέλει διακαώς θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσει να βρίσκεται στο κατόπι της Σίτι του Γκουαρδιόλα, η οποία με τρίποντο γίνεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το όγδοο πρωτάθλημα στην Ιστορία της.

Ο κορονοϊός έχει πλήξει και τις δύο ομάδες, οι οποίες μετρούν κάποιες σημαντικές απουσίες. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πάντως ανέρρωσε από τον ιό και θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο των πολιτών. Ο Ισπανός προπονητής έκανε λόγο για νέα θετικά κρούσματα εντός ομάδας χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Ο Μαχρέζ λογίζεται ως μία πολύ σημαντική απουσία από μεριάς Σίτι, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Τούχελ δεν έχει στη διαθεσή του τον βασικό και καταλυτικό σε πολλά παιχνίδια της Τσέλσι τερματοφύλακα Εντουάρντ Μεντί, ο οποίος αγωνίζεται τούτη την περίοδο με τη Σενεγάλη στο Κόπα  Άφρικα.

Αναλυτικότερα ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν υπολογίζει στους: Μαχρέζ (Επιθετικός, λόγω Κόπα Άφρικα),   Ζιτσένκο (Μέσος), Φόντεν (Μέσος), Στέρλινγκ (Επιθετικός). Οι 3 τελευταίοι βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της λοίμωξης covid-19. Aμφίβολος είναι ο Στόουνς (Αμυντικός) λόγω ενός μικροπροβλήματος τραυματισμού, ενώ στα θετικά είναι ότι επιστρέφει ο βασικός πορτιέρο Έντερσον, έπειτα από τις ανάσες που πήρε στο ματς κυπέλλου την προηγούμενη Παρασκευή. Παρά τις αρκετές και σημαντικές απουσίες η Σίτι διαθέτει  ρόστερ με βάθος, επομένως ο Γκουαρδιόλα θα μπορέσει και πάλι να ” κατεβάσει ” μία πολύ ανταγωνιστική και ποιοτική εντεκάδα στην προσπάθεια να χτυπήσει το μάτς.

Ο Τούχελ  από την άλλη μεριά, πλήν του απόντος λόγω Κόπα Άφρικα Μεντί, έχει στο απουσιολόγιο του τα ονόματα των Τσιλγουέλ (Αμυντικός), Τζέιμς (Αμυντικός), Τσαλομπάχ (Μέσος), οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Δανός  κεντρικός αμυντικός  Κρίστενσεν βρίσκεται επίσης εκτός καθότι νοσεί με κορονοϊό.

Η Μάντσεστερ Σίτι με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει απτόητη την κούρσα προς τον τίτλο, έχοντας κάνει 11 συνεχόμενες νίκες από τον Νοέμβριο, για την Πρέμιερ Λιγκ. Βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση το τελευταίο δίμηνο, γι’  αυτό και βρίσκεται δικαίως πρώτη, αφού κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τα στραβοπατήματα της Λίβερπουλ και Τσέλσι , χτίζοντας έτσι διψήφια διαφορά πόντων. Ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Άρσεναλ οι πολίτες έμοιαζαν να είναι σκιά του εαυτού τους, ιδίως στο πρώτο μέρος, όταν και οι κανονιέρηδες ήταν η καλύτερη και η πιο επικίνδυνη ομάδα. Στο β μέρος όμως και με τις αριθμητικές ισορροπίες να αλλάζουν, αφού η Άρσεναλ έμεινε με δέκα, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στα χασομέρια του αγώνα. Αυτή η εμφάνιση αποτέλεσε καμπανάκι για τους ποδοσφαιριστές της Σίτι, οι οποίοι θα επιθυμούν να βγάλουν αντίδραση απέναντι στην ομάδα που τους νίκησε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πέρυσι τον Μάιο.

Η Τσέλσι θα κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις ένα αποτέλεσμα που θα ανακόψει την τρελή πορεία της Σίτι, γιατί όχι και το τρίποντο, σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται, μετρώντες 8 ήττες στις 12 τελευταίες επισκέψεις της. Σίγουρα με νίκη της, το πρωτάθλημα θα αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον, αφού η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων θα πέσει στους 7 πόντους. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έχει καλή ψυχολογία έχοντας 3 συνεχόμενες νίκες εκ των οποίων οι δύο κατά της Τότεναμ για τα ημιτελικά του EFL CUP. Στο μάτς που άνοιξε την αυλαία για τη νέα χρονιά η περσινή κάτοχος του τροπαίου με τα μεγάλα αυτιά πήρε δύσκολη ισοπαλία απέναντι στη Λίβερπουλ (2-2) και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκόρ. Αν μη τι άλλο αυτό μαρτυρά ότι η ομάδα από το Λονδίνο κυνηγάει κάθε ματς, ακόμη και αν χάνει από νωρίς.

Περιμένουμε με αμείωτο ενδιαφέρον τη σέντρα του παιχνιδιού, που θα είναι το 50ο ανάμεσα τους σε επίπεδο Πρέμιερ Λίγκ. Μένει να φανεί αν ο Τούχελ θα βγει νικητής σ’ ένα ακόμη κρίσιμο ματς κόντρα στον Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη παράδοση έναντι της Τσέλσι, έχοντας χάσει 8 φορές, περισσότερες από κάθε άλλο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *