Type to search

Africa Cup of Nations Copa Africa Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Σε Καμερούν και Πράσινο Ακρωτήρι τα πρώτα “τρίποντα” του AFCON!

Share

Σέντρα είχαμε χθες στο πολυαναμενόμενο Κύπελλο Αφρικής του Καμερούν, με τους γηπεδούχους και το Πράσινο Ακρωτήρι να παίρνουν τις πρώτες νίκες.

Όπως πάντα, το τουρνουά ξεκίνησε με το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της διοργανώτριας χώρας. Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη του 33ου Κόπα Άφρικα, και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε μπορούμε να πούμε ότι το τουρνουά δε θα περάσει χωρίς να μας προσφέρει συγκινήσεις.

Το πρώτο γκολ της διοργάνωσης ήρθε από τους φιλοξενούμενους. Στο 24′, και μετά από σέντρα-σουτ του Σανγκαρέ πού κατέληξε στο δοκάρι, οι παίκτες της Μπουρκίνα Φάσο πήραν το ριμπάουντ, με το “δεκάρι” τους να ευστοχεί στη δεύτερη προσπάθειά του.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, όπως θα περίμενε το κοινό τους ειδικά σε μία τέτοια αναμέτρηση. Και κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και τη νίκη, χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Αμπουμπακάρ.

Το δεύτερο παιχνίδι της πρώτης μέρας του AFCON ήταν αυτό ανάμεσα στην Αιθιοπία και το Πράσινο Ακρωτήρι. Οι -τυπικά στην προκειμένη περίπτωση- γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 12ο λεπτό, καθώς ο Μπάγιεχ ανέτρεψε τον Ταβάρες πριν βγει τετ-α-τετ με τον Σάνκο, με αποτέλεσμα να δει μία δίκαιη κόκκινη κάρτα, μετά τη χρήση του VAR.

Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου ήταν ο πρωταγωνιστής και του δεύτερου “highlight” του αγώνα, καθώς έβαλε μπροστά την εθνική ομάδα της χώρας του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς πολλές άξιες αναφοράς στιγμές.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *