Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΙΤΛΟΥ ΤΩΝ ΜΠΑΚΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ

Share

Έντονη αγωνιστική δράση τα ξημερώματα του Σαββάτου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ

 

Παρά την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειες που έχει επιφέρει αυτή στον αθλητισμό ,το ΝΒΑ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς αν και σε αρκετά παιχνίδια α οι ομάδες παρουσιάζονται με αρκετές απουσίες .Τα ξημερώματα του Σαββάτου έλαβαν χώρα 9 αναμετρήσεις με εκείνη ανάμεσα στους Μπακς και τους Νετς να ξεχωρίζει.

 

Τα ελάφια ,έχοντας επιθετικό πλουραλισμό πήραν μεγάλη και άνετη εκτός έδρας νίκης  με σκορ 121-109. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο  σταμάτησε το κοντέρ στους 31 πόντους ,τα 7 ριμπάουντ και τις 9 ασίστ ενώ  ένας εντυπωσιακός Πόρτις είχε 25 πόντους και 12 ριμπάουντ. 4 πόντους σκόραρε ο Θανάσης ,ο οποίος έδωσε μάλιστα πολύτιμες βοήθειες στην άμυνα .Για τους φιλοξενούμενους,που είχαν σε κακή μέρα τον Χάρντεν , διασώθηκε ο Ντουράντ με 29 πόντους.

Rapid Recap: Bucks 121, Nets 109 - Brew Hoop

Οι Σίξερς δεν ζορίστηκαν καθόλου απέναντι στους Σπερς με το τελικό 119-100  να αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ .Για τους γηπεδούχους ηγήθηκαν στο σκοράρισμα οι Εμπίντ ,Σεθ Κάρι και Χάρις με 31,23 και 23 πόντους αντίστοιχα. Στην απέναντι πλευρά  φορμαρισμένος Μάρεϊ πέτυχε 27 πόντους για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς.

 

Οι  Σικάγο Μπουλς συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και διεκδικούν επάξια τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην Ανατολική Περιφέρεια  .Στην εντός έδρας αναμέτρηση  κόντρα στους Ουίζαρντς έδειξαν ότι είναι μια πολύ  γεμάτη επιθετικά ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο αφηνιασμένος το τελευταίο διάστημα Ντερόζαν έμεινε στους 15 πόντους .Ο διόσκουρος του στην περιφέρεια , Λαβίν πέτυχε 27 πόντους ,ο Μπολ 18 ενώ ο Βούσεβιτς 16 πόντους, 14 ριμπάουντ 7 ασίστ και 4 κλεψίματα .Αξία αναφοράς και η εμφάνιση του Κόμπι Γουάιτ ,ο οποίος σκόραρε 21 πόντους σε μόλις 8 προσπάθειες εντός πεδιάς  ερχόμενος από τον πάγκο. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Μπιλ με 26 πόντους ενώ ο Κούζμα πρόσθεσε 21 ,κάνοντας παράλληλα ακόμα ένα νταμπλ νταμπλ με 11 ριμπάουντ.To τελικό 130-122 μάλλον κολακεύει τους Ουίζαρντς, που δεν έδειξαν ικανοί να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Bulls Winning Streak Jumps to 9 with Victory Over Wizards - On Tap Sports  Net

Στον Καναδά ,οι Ράπτορς κέρδισαν 122-108 τους ελλειπέστατους  Τζαζ ,αν και δυσκολεύτηκαν ωστόσο πολύ περισσότερο απ’ ότι έλεγαν τα προγνωστικά καθώς  βρέθηκαν να χάνουν με  διψήφιες διαφορές μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου,όταν και έκαναν την αναγέννηση τους .Ο Φαν Φλιτ με το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του (37 πόντους ,10 ριμπάουντ ,10 ασίστ  ) ήταν ο ξεκάθαρος μβπ της αναμέτρησης και είχε άξιο συμπαράσταση τον Ανουνόμπι με 17. Για την Γιούτα ο Πασκάλ και ο Χιουγκς βρέθηκαν σε βραδιά καριέρας στο σκοράρισμα με 29 και 26 πόντους αντίστοιχα .

 

Οι Μάβερικς παρά το γεγονός ότι παράχθηκαν χωρίς τους Ντόντσιτς και Πορζίνγκις δεν είχαν πρόβλημα να κάμψουν την αντίσταση των Ρόκετς στο Χιούστον  ,τους οποίους νίκησαν με 130-106.Οι πρωταθλητές του 2011 είχαν 6 διψήφιους παίκτες στο σκοράρισμα με τον Χάρνταγουεϊ να ξεχωρίζει με 19.Για τους γηπεδούχους θετική παρουσία είχε ο ο Γουντ με 20 πόντους.

 

Οι Τίμπεργουλβς ,πέτυχαν δεύτερη συνεχόμενη νίκη απέναντι στους Θάντερ( αυτή τη φορά εκτός έδρας )  με το  ταπεινωτικό 135-105. Ράσελ με 27 και Έντουαρντς με 24 τράβηξαν την ομάδα τους επιθετικά ενώ για την Οκλαχόμα πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντορτ με 18.

 

Αναμενόμενη εντός έδρας νίκη  για τους Νάγκετς απέναντι στους Κινγκς με τελικό σκορ 121-111.  Ο περσινός μβπ ,Γιόκιτς άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 33 πόντους ,10 ριμπάουντ και 7 ασίστ ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Φοξ ένοιαζε να παλεύει μόνος του τελειώνοντας τον αγώνα με 30 πόντους ,7 ριμπάουντ και 5 ασίστ .

 

Στο Λος Άντζελες ο Λεμπρόν Τζέιμς έδωσε ακόμα μια σπουδαία παράσταση ,δείχνοντας ικανός να διεκδικήσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν στα 37 και πλέον έτη του . Με 32 πόντους ,8 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη με 134-118 κόντρα στους Χοκς. Ο μαέστρος των τριπλ νταμπλ Ουέστμπρουκ έμεινε μακριά από αυτό για έναν μόλις πόντο ,γεμίζοντας την στατιστική του απέναντι στα γεράκια με 9 πόντους 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ .Ο Τρέι Γιανγκ είχε 25 πόντους 9 ριμπάουντ και 14 ασίστ ,όμως ,όντας άστοχος και έχοντας πολλά λάθη δεν μπόρεσε να ηγηθεί όπως θα ήθελε για την ομάδα του , η οποία φέτος δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που η ίδια δημιούργησε για τον εαυτό της  με την περσινή πορεία της .

LeBron scores 32 as Lakers hold off Hawks for fourth straight win |  Inquirer Sports

Στο τελευταίο  παιχνίδι της βραδιάς η νεανική ομάδα των  Καβαλίερς απέδειξε ότι είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν, κερδίζοντας χωρίς καρδιοχτύπια και με σπουδαία 4η περίοδο  τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ με σκορ 114-101.Ο Γκάρλαντ ξεχώρισε με 26 πόντους ενώ για τους Μπλέιζερς κορυφαίος ήταν μάλλον ο Κόβινγκτον με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΟΥΛΑΚΗΣ

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *