Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

Έλληνας προπονητής σε ομάδα της Μογγολίας, ξεκίνησε με νίκη στο ντεμπούτο του.

Share

Όσο και να φαίνεται πρωτόγνωρο, ο Βασίλης Φραγκιάς γίνεται ο 1ος Ελληνας προπονητής καλαθοσφαιρησης που αναλαμβάνει την τύχη της ομάδα του από το Ερντενέτ την 2η μεγαλύτερη πόλη μετά το Ουλάν Μπατόρ.Συνάμα γίνεται και ο 2ος μετά το Ηλία Ζούρος με την Μπαιρούτ Λιβάνου.

Με την Σαγκέσσε

Tο αξιοσημείωτο είναι ότι κατάφερε μέσα από τη παράταση να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο πάγκο της ομάδα,το σκορ έληξε υπέρ της του Έλληνα τεχνικού με 104-101 απέναντι της Ετουγκέλ Μπαγιανγκόλ Ιρβεσούντ.

 

Η προπονητική του καριέρα του ξεκινάει από τον Ηλυσιακό, Παγκράτι, Περιστέρι, Σπόρτινγκ, Αρίωνας Αθηνών, Β.Α.Ο Θεσσαλονίκης, Ολυμπία Λαρίσης, Α.Ε.Λ Λεμεσού, Δάφνη, Κεραυνός Στροβόλου, Κολοσσός Ρόδου, Ντινιέπρ, Εθνική ομάδα του Κατάρ, Πανιώνιος, Λάρισα, Αποέλ.

Εχει κατακτήσει κυπριακό πρωτάθλημα (2008),κυπριακό κυπελλο (2007),πρωταθλητής στη Β κατηγορία με τον Κολοσσό Ρόδου το 2005 και πήρε το 1996 πρωτάθλημα με τον Β.Α.Ο Θεσσαλονίκης. Αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς το 2008 με το Κεραυνό Στροβόλου.

Όπως λέει ο ίδιος για την κλήση που δέχτηκε ότι ήταν μια πρόκληση για εκείνο να δοκιμάσει τις δυνατότητες του σε μια χώρα σχεδόν 4 εκατομμύριο πληθυσμό η οποία δείχνει μια ύφεση στο μπάσκετ.

Θα καθοδήγησει τη ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν όπου σε αυτούς τους 4.5 μήνες με τις απολαβές που θα κερδίσει θα ζήλευαν οι περισσότεροι προπονητές της Μπάσκετ Λίγκ.

Από τον Χρήστο Νικολόπουλο 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *