Type to search

NBA NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝτεΡόζαν: Back2back «buzzer beater» και το Σικάγο στις «πλάτες» του… MVP

Share

Τι και αν μετράμε μόλις δύο 24ωρα στο 2022, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν «εκτέλεσε» διαδοχικά Πέισερς και Γουίζαρντς σε «νεκρό» χρόνο, διανύοντας σεζόν «MVP» με ένα στατιστικό που πολλοί παραβλέπουν.

Αδιανόητα τα όσα κάνει τις τελευταίες ώρες ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος πρώτα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς (28π., 3ριμπ., 6 ασίστ) και ύστερα από 24 ώρες αντιμετωπίζοντας τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (28π., 9ριμπ., 5 ασίστ) κατόρθωσε με back 2 back buzzer beater σουτ από τα 7,25, να δώσει δύο «τεράστιες» νίκες στους Σικάγο Μπουλς, που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Το νικητήριο καλάθι απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς

Έγραψε ιστορία

Με την επανάληψη του… «έργου» απέναντι και στους Γουίζαρντς, ο 32χρονος σούτινγκ γκάρντ των Μπούλς είναι ο μοναδικός παίχτης στην ιστορία του NBA που έχει πετύχει buzzer beater σε δύο διαδοχικές ημέρες. Η αντίδραση όσων βρίσκονταν στο παρκέ αλλά και στις κερκίδες του «Κάπιταλ Ουαν Αρένα» της Ουάσιγκτον, δε περιγράφεται με λόγια.

Το buzzer beater απέναντι στους Γουίζαρντς
 

Το στατιστικό που δείχνει… MVP!

Ο ΝτεΡόζαν αδιαμφισβήτητα διανύει μια εξαιρετική σεζόν με μέσο όρο 26,8 ποντους, 5,1 ριμπάουντ και 4,6 ασίστ, αποδεικνύοντας την αξία του για ακόμη φορά, σε ένα νέο «κεφάλαιο» εν ονόματι… Σικάγο Μπουλς, και τη 1η θέση στην ανατολή με 24 νίκες και 10 ήττες, πάνω από Μπρούκλιν Νετς και Μιλγουόκι Μπακς. Οι φετινοί του μέσοι όροι δείχνουν πως διανύει τη καλύτερη σεζόν της 12ετους καριέρας του στον «μαγικό κόσμο» του NBA, αν εξαιρέσουμε τη σεζόν 2016-2017 όπου την ολοκλήρωσε με 27,3 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 3,9 ασιστ.

Ωστόσο ένα στατιστικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά από τους προπορεύοντες Αντετοκούμπο, Ντουράντ, Κάρι, Γιόκιτς, Γκομπέρτ και Κρις Πολ στη διεκδίκηση του τίτλου του MVP της κανονικής περιόδου.

Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν μέτρα κατά μέσο όρο 8,00 πόντους στη τελευταία περίοδο των παιχνιδιών, με τη πλειοψηφία των πόντων του να προέρχονται από σουτ εντός η εκτός πεδιάς αλλά και από τη γραμμή των βολών. Χαρισματικός σκόρερ που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, όπου στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου σουτάρει με ποσοστό 54,2% από το τρίποντο, 45,5% στο δίποντο και 91,2% στις βολές, όντας καταλύτης στην έκβαση των παιχνιδιών της ομάδας του, είτε η μπάλα «καίει» είτε όχι.

Με αυτή του την επίδοση βρίσκεται στη κορυφή της σχετική λίστας αφήνοντας πίσω άπαντες από τη κούρσα για τον τίτλο του MVP.

Η σχετική λίστα με πόντους στη τελευταία περίοδο:

  1. ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν 8.0
  2. Γιάννης Αντετοκούμπο 7.3
  3. Κέβιν Ντουράντ 7.0
  4. Κόουλ Άνθονι 7.0
  5. Τζέισον Τέιτουμ  6.8
  6. Λεμπρόν Τζέιμς 6.7
  7. Ζακ Λαβίν 6.5
  8. Μπράντον Ίνγκραμ 6.1
  9. Ντέιμιαν Λίλαρντ 6.1
  10. Πολ Τζορτζ 6.1

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *