Type to search

Α1 Ανδρών ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ και Ηρακλής απειλούνται με αφαίρεση βαθμών και ανάκληση πιστοποιητικού

Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έστειλε στον αθλητικό δικαστή την ΑΕΚ και τον Ηρακλή, που απειλούνται με αφαίρεση τριών και ενός βαθμού αντίστοιχα, με τον Γηραιό να κινδυνεύει και με ανάκληση πιστοποιητικού.

Η εισήγηση της Επιτροπής αδειοδότησης των  ΚΑΕ έγινε δεκτή σήμερα (29/12) το μεσημέρι από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ κι έτσι το σχοινί γύρω από την ΑΕΚ και τον Ηρακλή στενεύει. Οι δύο ομάδες θα περάσουν από την πόρτα του αθλητικού δικαστή, με την ΑΕΚ να κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών λόγω οφειλών της στους Λοτζέσκι, Ματσιούλις και Αγγέλου.

Κι αυτό παρότι η Ένωση ενημέρωσε την Τρίτη (28/12) ότι τα βρήκε με τον Έλληνα κόουτς, που προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι εγγράφως. Για κάθε μία περίπτωση προβλέπεται αφαίρεση ενός βαθμού, συνεπώς για κάθε έγγραφη συμφωνία με τους εμπλεκόμενους, η ποινή θα μειώνεται αναλόγως.

Σε ό,τι αφορά στον Ηρακλή, απειλείται με αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά στην περίπτωσή του υπάρχει και καταγγελία από δικηγόρο αθλητή για πλαστογραφία, που αν αποδειχθεί μπορεί να οδηγήσει σε ανάκληση πιστοποιητικού, συνεπώς και συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Γι’ όλα αυτά θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής, που πήρε την υπόθεση από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Κατά τα άλλα, στο σημερινό συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα του κορονοϊού και των κρουσμάτων μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας και την εξαγγελία των νέων μέτρων. Την Πέμπτη (30/12) θα βρεθεί αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΟΚ για να συζητηθεί το θέμα, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι η αλλαγή του πρωτοκόλλου των 10 ημερών.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *