Type to search

EUROPA LEAGUE ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Ελλάδα Κυπέλλο Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Ολυμπιακός: 2020 εναντίον 2021, ποια σεζόν ήταν καλύτερη

Share

Πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού συγκρίνουν την πορεία της ομάδας τους για να δουν αν βελτιώθηκαν ή χειροτέρευσαν από την περσινή σεζόν, για αυτό θα δούμε αναλυτικά το τι κατάφεραν σε αυτές τις δύο σεζόν σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη

 

Τώρα που τελείωσαν τα αγωνιστικά καθήκοντα του Ολυμπιακού για το δεύτερο μισό του 2021 ας δούμε τι κατάφερε η ομάδα του Πειραιά σε αυτό το δεύτερο μισό και στο δεύτερο μισό της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή αν βελτιώθηκε ή χειροτέρευσε στο πέρασμα του χρόνου.

-Πρωτάθλημα:

Στο πρωτάθλημα το 2020 οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν σε 12 αγώνες 32 βαθμούς και έβαλαν 33 ενώ δέχτηκαν 5 γκολ. Στα ντέρμπι άρχισαν με νίκη στο αιώνιο ντέρμπι με τον παναθηναϊκό με 1-0 με μοναδικό σκόρερ τον Φορτούνη. Ακολούθησε το διπλό μέσα στο Βικελίδης με τον Άρη με τελικό αποτέλεσμα 1-2. Το τελευταίο, αν και θεωρητικά ήταν η 1η αγωνιστική, ήταν με την ΑΕΚ με 1-1 στο ΟΑΚΑ. Με τον ΠΑΟΚ, αν και ήταν να γίνει στην 6η αγωνιστική, λόγω αλλαγής στην ημερομηνία, πήγε στην επόμενη χρονιά. Φέτος τελειώνει με 41 βαθμούς σε 15 αγώνες με 28 γκολ υπέρ και 9 κατά. Στα φετινά ντέρμπι άρχισε πάλι με τον παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, όμως χωρίς νικητή αυτή την φορά, με αποτέλεσμα 0-0, και από εκεί ακολούθησε ένα νικηφόρο σερί. Πρώτα απέναντι στον ΠΑΟΚ με 2-1, διπλό στο ΟΑΚΑ με 2-3 επί της ΑΕΚ και το πιο πρόσφατο αυτό με τον Άρη με 1-0.

-Κύπελλο

Το κύπελλο το 2020 δεν είχε αρχίσει μέχρι τις αρχές του 2021 με την ομάδα του Μάρτινς να κληρώνεται τότε με τον Παναιτωλικό. Φέτος κληρώθηκε με τον Λεβαδειακό. Στον πρώτο του αγώνα είχε την πρώτη του ήττα εντός Ελλάδας με 3-2. Στον επαναληπτικό έκανε το καθήκον του και πήρε την πρόκριση μετά από νίκη 2-0 και με συνολικό σκορ 4-3. Η κλήρωση της επομένης φάσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29/12.

-Ευρώπη

Στην Ευρώπη υπήρχαν οι περισσότερες διαφορές, η μια ομάδα ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ η άλλη στο Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι η ομάδα άρχισε από τα πλεϊ-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στην Ομόνοια, στο Καραϊσκάκη και ουσιαστικά έληξε την πρόκριση με 2-0. Στην Κύπρο το παιχνίδι έληξε 0-0 και έστειλε τους πρωταθλητές Ελλάδας στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι αντίπαλοι ήταν Μάντσεστερ Σίτυ, Πόρτο και Μαρσέιγ. Οι πειραιώτες μάζεψαν μόνο 3 βαθμούς με μια νίκη εντός έδρας επί της Μαρσέιγ, όμως ήταν αρκετή για να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ οπού έτυχαν την Αϊντχόφεν στην φάση των «32». Η φετινή πορεία ήταν αλλιώτικη, οι υποχρεώσεις άρχισαν νωρίτερα λόγω της πτώσης του ελληνικού πρωταθλήματος στην βαθμολογία της Ουέφα, στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς λιγκ όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Νέφτσι Μπακού. Και στα δυο ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0. Στην συνέχεια βρήκε στον δρόμο του την βουλγαρική Λουντογκόρετς. Στον 1ο αγώνα στο Καραϊσκάκης ήρθε 1-1, στο 2ο παιχνίδι το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-2 και μιας και από φέτος δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ η πρόκριση παίχτηκε στα πέναλτι όπου και έχασαν οι ερυθρόλευκοι. Η συνέχεια είχε πορτοκαλί χρώματα, με τα πλεϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου έτυχαν την Σλόβαν Μπαρτισλάβας. Η πρόκριση ήρθε στην 1η αναμέτρηση με 3-0 για τους παίχτες του Μάρτινς. Στο 2ο ματς δεν υπήρχε νικητής καθώς ήρθε 2-2. Με αυτό μπήκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλους την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Φενερμπαχτσέ και Άντβερπ. Αυτό που κατάφεραν να πάρουν ήταν η 2η θέση που οδηγεί πλέον στα πλεϊ-οφ των Νοκ-αουτ παιχνιδιών, με 9 βαθμούς. Οι νίκες ήταν 2 απέναντι στην τουρκική Φενέρ και 1 στον Πειραιά με την Άντβερπ. Η κληρωτίδα δεν διευκόλυνε την πορεία τους στην Ευρώπη καθώς πέτυχαν την δυνατή Αταλάντα.

Και οι δυο χρονιές έχουν τα καλά και τα κακά τους, π.χ. το 2020 η ομάδα πήγε στο Τσάμπιονς λιγκ ενώ φέτος η ομάδα έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο πρωτάθλημα. Το θέμα για τον Ολυμπιακό πια είναι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

 

Γιώργος Δέδες

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *