Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Το αστέρι Στεφ Κάρι έλαμψε και έδειξε στους Γουόριορς το δρόμο προς τη νίκη

Share

Ο Στέφεν Κάρι πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και έκλεψε τη παράσταση στην αναμέτρηση των Γουόριορς με τους Μέμφις Γκρίζλιζ, σκοράροντας 46 πόντους και οδήγησε έτσι την ομάδα του στη νίκη με σκορ 113-104.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και έμοιαζε να είναι διεκδικήσιμο και για τις δύο ομάδες καθώς οι Γκρίζλιζ κατάφεραν να δυσκολέψουν αρκετά τους Γουόριορς μέχρι τη Τρίτη περίοδο πάρα τη μαγική εμφάνιση και την εκπληκτική ευστοχία του  Στέφεν Κάρι, όμως στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να περιορίσουν καθόλου τον σταρ των Γουόριορς ο οποίος ανέλαβε δράση και ευστόχησε σε αρκετές προσπάθειες ανεξαρτήτως δυσκολίας. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζα Μοράντ με 21 πόντους ο οποίος πρόσφατα επανήλθε από τον τραυματισμό του, ενώ αρκετά αξιόλογες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Τζάκσον και Μέλτον με 20 πόντους ο καθένας. Έπειτα από αυτό το παιχνίδι οι Γκρίζλιζ παρέμειναν στην τέταρτη θέση της δυτικής περιφέρειας ενώ οι Γουόριορς πλησίασαν ακόμα περισσότερο τους Φίνιξ Σάνς για τη πρώτη θέση της βαθμολογίας ενώ θα έχουν την ευκαιρία να τους ξεπεράσουν στην επόμενη αγωνιστική που θα λάβει μέρος τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφεν Κάρι ρωτήθηκε πως ξεπέρασε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τα ποσοστά και την ευστοχία του στα προηγούμενα παιχνίδια και απάντησε λέγοντας πως έπρεπε να επανέλθει στους στόχους και τα στάνταρ που έχει θέσει σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, ενώ διευκρίνησε επίσης πως δεν έχασε ποτέ την αυτοπεποίθηση του και συνέχισε να δουλεύει το παιχνίδι του. Στην ερώτηση ποιο είναι το κλειδί για να περιορίσουν με την άμυνα τους τους Φίνιξ είπε πως πρέπει να πάρουν αρκετή βοήθεια από την επίθεση τους και να μην κάνουν αρκετά λάθη όπως όταν ταξίδεψαν στο Φίνιξ καθώς θα αντιμετωπίσουν πάλι παίκτες όπως ο Κρις Πόλ που είναι αρκετά καλοί στις αντεπιθέσεις. Τέλος δήλωσε πως πρέπει να ξεπεράσουν το πρόβλημα που αντιμετώπισαν με τα ριμπάουντ σε αυτό το παιχνίδι καθώς γνωρίζουν πως στην επόμενη αναμέτρηση οι Σάνς θα πάρουν αρκετές προσπάθειες τριών πόντων και τα αμυντικά ριμπάουντ θα είναι αρκετά χρήσιμα.

Θωμάς Ζάρρας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *