Type to search

BCL ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΕΔΑΣ Εξελίξεις ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

ΑΕΚ: Σορεία εξελίξεων με Δέδα, Μπόγρη, Ματσιούλις

Share

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ένωση” εξετάζει το ενδεχόμενο της – κοινή συναινέσει – λύσης της συνεργασίας με τον προπονητή της και προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από ανεξόφλητους διακανονισμούς.

 

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην ταλαιπωρημένη φετινή μπασκετική ΑΕΚ μετά το τελευταίο αδιάφορο παιχνίδι της ομάδας στο BCL στην Ιταλία απέναντι στην Τρεβίζο. Αρχικά, πιαθνό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο η ομάδα να τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός ή δυο βαθμών μετά την άρνηση του Γίονας Ματσιούλις (ενδεχομένως και του Γιάνκοβιτς) να συμφωνήσει σε νέο διακανονισμό και την καταγγελία που έκανε στην FIBA ( τα ban έχουν φτάσει σε 13). Αυτό σημαίνει ότι αν την Πέμπτη, η Επιτροπή Αδειοδότησης παραπέμψει τους ”κιτρινόμαυρους” στον αθλητικό δικαστή, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την τιμωρία του (15 μέρες μετά την απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου του ΕΣΑΚΕ).

Η επόμενη εξέλιξη αφορά στο μέλλον, ή και όχι, του Στέφανου Δέδα στον πάγκο της ομάδας. Πλέον φαίνεται ειλημμένη η απόφαση να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους οι δυο πλευρές. Αφενός μεν ο κόουτς βλέπει με θετικό μάτι να απομακρυνθεί από μια δύσκολη και προβληματική κατάσταση, τέτοια που είναι η φετινή ΑΕΚ και να αναλάβει τυχόν τα ηνία της παλιάς του ομάδας ( Χαποέλ Χολόν ) η οποία επιθυμε΄διακαώς την επιστροφή του , αφετέρου δε η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να απαγγιστρωθεί από ένα ακριβό κλειστό διετές υμβόλαιο της τάξης των 300.000 ευρώ ετησίως. Σε αυτήν την περίπτωση ο Μάκης Αγγελόπουλος φαίνεται να ρίχνει το βάρος στον Λημνιάτη για να καθίσει ως head coach πλεόν στον πάγκο της Βασίλισας.

Μία τέτοια πιθανή εξέλιξη είναι πιθανό να φέρει αλλαγές και στο ρόστερ της ομάδας. Η επιστροφή του Γιώργου Μπόγρη στην ομάδα φαντάζει πιθανή, μετά και τις δηλώσεις του ίδιου στην εκπομπή “Pick’n roll” της Cosmote TV ότι βρίσκεται σε άδεια και περιμένει τηλεφώνημα να γυρίσει. Στο βάθος φαίνεται η επιστροφή του Κώστα Γόντικα, του οποίου το συμβόλαιο με τον Ιωνικό εκπνέει στο τέλος του 2021. Ίσως, μάλιστα αυτός να αποτελεί και ένα λόγο που ο 27χρονος διεθνής σέντερ δεν πήρε μετεγγραφή στο Περιστέρι (υπήρξε έντονο ενδιαφέρον), χωρίς αυτό να σημαίνει ‘οτι δεν μπορεί να ανανεώσει με τους Νικαιώτες και να μετακινηθεί αργότερα (προς τον Φεβρουάριο, όταν πιθανά θα έχει απομακρυνθούν οι πιθανότητες να κινδυνεύσουν) προς την ΑΕΚ.

Οι επόμενες ημέρες λοιπόν αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον για το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, σε μια χρονιά που η ομάδα χρειάζεται στήριξη με τα τόσα προβλήματα που έχει ( ban, τραυματισμοί κλπ. )

 

Επιμέλεια: Μάνος Φυρογένης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up