Type to search

Άκπομ Κυπέλλο Ελλάδας Λάρισα Παοκ Πρόκριση

ΤΟΝ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ Ο ΑΚΠΟΜ ΚΑΙ….. ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ

Share

Ο φετινός Παοκ δε λέει να βάλει μυαλό και έκανε τα εύκολα δύσκολα και απέναντι στη Λάρισα στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας όμως για μια ακόμα φορά πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα κερδίζοντας με 3-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσούπα Άκπομ.

Ο Πάοκ έχει αποδείξει ότι το Κύπελλο είναι η διοργάνωση του και δεν θα παραδιδόταν τόσο νωρίς από το θεσμό. Ο Δικέφαλος του Βορρά χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, αν και είχε την υπεροχή των κινήσεων, κέρδισε την ομάδα του Θεσσαλικού κάμπου και σφράγισε το εισιτήριο του για την φάση των ”8” του θεσμού. Για να συμβεί αυτό όμως έπρεπε ο Άκπομ να πάρει το όπλο του και να σκοράρει δυο τέρματα στο τελευταίο χρονικά δεκάλεπτο της αναμέτρησης αποφεύγοντας την ομάδα από τη διαδικασία του έξτρα τριαντάλεπτου.

Ο Πάοκ προηγήθηκε στο 23 λεπτό με το αυτογκόλ του Νίκου Γκοτζαμανίδη ενώ οι Βυσσινοί έφεραν το ματς στα ίσια με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού με σκόρερ τον Μάριο Όγκμποε. Ο Λουτσέσκου αντέδρασε, προσάρμοσε τον σχηματισμό σε 4-4-2 και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τη χρυσή αλλαγή, Τσούπα Άκπομ, ο οποίος βρήκε δυο τέρματα στο 82′ και στο 90+1. Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, όντας αυθεντικός Παοκτζής, αποβλήθηκε αμέσως μετά το δεύτερο τέρμα του αφού έβγαλε την φανέλα του όντας ”κιτρινισμένος”.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (84′ Σίντκλεϊ), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (77′ Άκπομ), Σβαμπ (67′ Κούρτιτς), Μουργκ (67′ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Σουλούκος, Αμπούντ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης (86′ Tαχάρ), Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46′ Ακούνια), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γλυνός (86′ Μαυρίας), Μπαντιμπανγκά (90′ Κούστα), Όγκμποε.

 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Πάοκ Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε στην κάμερα του Cosmote Tv:

”Θέλετε να ξέρετε τι ακριβώς υπάρχει στο μυαλό μου; Δεν θα σας πω το κρατάω για εμένα, είναι μυστικό. Δεν γίνεται ένα τέτοιου είδους παιχνίδι να το ρισκάρουμε με τέτοιο τρόπο. Μιλώντας για την γενικότερη εικόνα, είναι μια πρόκριση που την δικαιούμαστε 100%. Παρουσιάστηκε ακόμη ένα πρόβλημα για εμάς σε αυτό το παιχνίδι, αυτό το black out που πάθαμε. Πρέπει κάποια στιγμή να βρούμε τον τρόπο να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση. Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη δεχόμαστε ηλίθια γκολ, αυτή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για εμάς και πρέπει να αλλάξει».

Ενώ ο προπονητής της Λάρισας, Ηλίας Φυντάνης τόνισε ότι η πρόκριση του Παοκ είναι δίκαιη αν και η Λάρισα θα είχε πολλές πιθανότητες αν το σούτ του όγκμποε κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι. Πιο αναλυτικά:

”Πηγαίναμε καλά το παιχνίδι. Εξ’ αρχής σκοπός μας ήταν να μη δεχτούμε γκολ και να πετύχουμε ένα σε κάποια δική μας φάση. Έτσι όπως παίζαμε ήταν δύσκολο για τον ΠΑΟΚ. Από μία άτυχη στιγμή μείναμε πίσω στο σκορ. Μετά το 1-0 αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού. Ανεβάσαμε τις γραμμές μας παίξαμε με δύο επιθετικούς σε ένα καθαρό 4-4-2. Ισοφαρίσαμε και ήμασταν άτυχοι στη φάση με το δοκάρι του Όγκμποε που αν έμπαινε, τότε θα ήμασταν κοντά στην πρόκριση γιατί ο ΠΑΟΚ θα ήθελε δύο γκολ για την πρόκριση. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ και του Άκπομ μέτρησε στο τέλος και αποκλειστήκαμε. Ρισκάραμε παίξαμε ακόμα και με τρεις επιθετικούς. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να έχει η ομάδα μου. Να έχουμε ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα που είναι και ο στόχος μας αρχής γενομένης από το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας στο ντέρμπι με τη Ξάνθη.”

 

Επιμέλεια: Μάνος Φυρογένης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *