Type to search

Ελλάδα ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Μπαρτζώκας και Παπανικολάου έκαναν δηλώσεις για το ντέρμπι αιωνίων

Share

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (23/12, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 17η αγωνιστική της EuroLeague μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Κώστας Παπανικολάου.

Για την άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού που έχει γίνει κύριο χαρακτηριστικό των πρασίνων αλλά και την συγκέντρωση που θα πρέπει να έχει η ομάδα μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Επιπλέον ο Μπαρτζώκας τόνισε πως η ομάδα του θα προσεγγίσει το ματς σαν ένα απλό παιχνίδι μέσα στις γιορτές αλλά και πως η ήττα στο πρωτάθλημα αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, αλλά όχι μόνο.

Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε ως ένα παιχνίδι του προγράμματος μέσα στις γιορτές το οποίο όπως όλα δίνει δύο βαθμούς στη νίκη και έναν στην ήττα. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει δυνατότητες και αδυναμίες, όμως, εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας.

Φυσικά και ήταν αντικείμενο μελέτης, αλλά όχι μόνο αυτό. Μελετάμε και για παιχνίδια που έχει παίξει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία και φυσικά τα δικά μας τελευταία ματς. Πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτά που κάνουμε καλά και μας έχουν δώσει αυτές τις νίκες στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να επιμείνουμε στο πλάνο μας και να μην επηρεαστούμε από τα συναισθήματα που συχνά είναι ακραία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι δύσκολη έδρα, ο κόσμος συμμετέχει πολύ και με εμάς καταλαβαίνετε πως θα συμμετέχει περισσότερο. Πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας”.

 

Για τα σημεία-κλειδιά του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε: “Ο Παναθηναϊκός παίζει ζώνη πια… Είχε παίξει και πριν από το δικό μας παιχνίδι, όμως, πλέον το χρησιμοποιεί αρκετά ως μια βασική άμυνα, που μπορεί να παίξει δύο και τρεις φορές μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε αυτό. Τα υπόλοιπα δεν είναι εύκολο να τα πούμε στην κάμερα, όμως, όταν σκοράρει ο Νέντοβιτς πολύ, αλλά και ο Μέικον, ο Παναθηναϊκός ανεβάζει το σκορ. Γενικά πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα πάνω στον Νέντοβιτς από ότι το κάναμε την πρώτη φορά και φυσικά εμείς από την πλευρά μας να έχουμε δημιουργία και να στηριχθούμε σε αυτά που κάνουμε, καλή άμυνα, συμμετοχή από πολλούς παίκτες στο σκορ. Να παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε να παίζουμε”.

 

Τέλος, για το αν ο Ολυμπιακός επηρεάζεται από τα κρούσματα κορονοίού του Παναθηναϊκού, ο κόουτς των ερυθρολεύκων είπε: “Προσπαθούμε να μην μας επηρεάζει, γενικά, όμως, υπάρχει ένας προβληματισμός για το τι συμβαίνει πλέον στο παγκόσμιο μπάσκετ. Έχετε δει τι συμβαίνει στο ΝΒΑ, σιγά σιγά έρχεται και στην Ευρώπη, έχουμε τα παραδείγματα του Μιλάνου και της Μαδρίτης. Τώρα υπάρχουν και στον Παναθηναϊκό κρούσματα. Μας ανησυχεί γιατί όλοι θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ και μόνο αυτό, ανεπηρέαστοι, όμως, είναι κάτι που δεν είναι ‘ξεκομμένο’ από την κοινωνία. Συμβαίνει γύρω μας και φυσικά μας απασχολεί. Θα προσπαθήσουμε, όμως, να μείνουμε στο μπάσκετ”.

 

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε: “Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για εμάς και για τον κόσμο, όμως, δική μας ευθύνη είναι να κοιτάξουμε τη δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να βάλουμε ακόμη μια νίκη στο σακούλι μας. Σε αυτό εστιάζουμε, πάνω σε αυτό δουλεύουμε και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Όσο για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν κάποιο μάθημα από την ήττα στο ΣΕΦ, ο Παπανικολάου είπε: “Μετά από κάθε παιχνίδι, πόσο μάλλον μετά από μια ήττα, είναι πολλά τα διδακτικά κομμάτια πάνω στα οποία μπορείς να δουλέψεις. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για εκείνο το ματς με τον Παναθηναϊκό. Η δική μας δουλειά είναι να πάρουμε αυτά τα κομμάτια που δεν κάναμε καλά και να τα βελτιώσουμε ή να προσαρμοστούμε ώστε να ετοιμάσουμε κάτι διαφορετικό ανάλογα με το τι θα αντιμετωπίσουμε και τον τρόπο εκτέλεσης του Παναθηναϊκού. Πάνω σε αυτό θέλουμε να στηρίξουμε την άμυνά μας και την επίθεσή μας για να ‘βγάλουμε’ καινούργια κομμάτια στο γήπεδο”.

Τέλος, για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο διεθνής φόργουορντ επισήμανε ότι: “Οδηγός μας, από τις τελευταίες μας εικόνες ειδικά εδώ στο ΣΕΦ, είναι η δυναμική άμυνα. Πρέπει να μπούμε με δύναμη, με ενέργεια, με πάθος και να κερδίσουμε φάσεις, που θα μας βοηθήσουν να βγούμε στον αιφνιδιασμό. Επίσης, πρέπει να ανακόψουμε τα ατού του αντιπάλου μας. Αυτό θεωρώ πως είναι το κλειδί. Αυτό φάνηκε και από τα προηγούμενα ματς, πως όταν μπαίνουμε με αποφασιστικότητα έχουμε έναν τρόπο να φέρνουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Θα είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για εμάς, σε μία αντίπαλη έδρα να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να παίξουμε το παιχνίδι που εμείς θέλουμε”.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *