Type to search

Κεντρική ΟΦΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΟΦΗ: Ο νέος Γκέραρντ και η ομάδα πρότυπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Share

Ο ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια, αποτελεί μια ομάδα «κόσμημα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που με προσεγμένες και μεθοδικές κινήσεις ανεβαίνει όλο και υψηλότερα, διδάσκοντας στα υπόλοιπα σωματεία της Σούπερ Λιγκ, τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουν οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, την κατάλληλη ποδοσφαιρική παιδεία.

 

Η νίκη που πέτυχε στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, και ο τρόπος με τον οποίο επήλθε, αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της δουλειάς που γίνεται στο σωματείο του ΟΦΗ. Ένας οργανισμός υγιής, που με την αρωγή ένδοξων μορφών του παρελθόντος και την κατάλληλη οικονομική ενίσχυση, διανύει το δρόμο προς την επιτυχία. Η καταλληλότερη κίνηση παρόλα αυτά, ήταν η εμπιστοσύνη της διοίκησης στο πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια, στις ιδέες που αυτός πρεσβεύει και στην αφοσίωση που έχει επιδείξει στον ΟΦΗ.

Ο Νίκος Νιόπλιας, στην ποδοσφαιρική του καριέρα έχει καταγράψει 509 συμμετοχές, κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 40 ετών ως παίχτης της Χαλκηδόνας. Ο 56χρονος προπονητής, είναι μια μορφή εμβληματική για τον ΟΦΗ, αφού αγωνίστηκε σε αυτόν συνολικά 15 χρόνια μετά από δύο θητείες, αποτελώντας πλέον ποδοσφαιριστή ορόσημο του συλλόγου. Οι ιδέες του στην  προπονητική δεν άργησαν να αποφέρουν καρπούς αφού το 2010 κατέκτησε το ντάμπλ με τον Παναθηναϊκό, την άλλη ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Παρότι η θητείες του σε Εθνική Κύπρου και Ατρόμητο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ο Νιόπλιας επέστρεψε στον ΌΦΗ στα δύσκολα χρόνια της ομάδας, αναλαμβάνοντας αρχικά το πόστο του προπονητή και αργότερα αυτό του συντονιστή της πρώτης ομάδας.

Πρόκειται για τον καταλληλότερο άνθρωπο που αναλαμβάνει το πρότζεκτ, ΟΦΗ, όταν μάλιστα πλαισιώνεται, από ονόματα όπως αυτό του Γιώργου Σαμαρά στο πόστο του εκτελεστικού διευθυντή, του Ηλία Πουρσανίδη σε αυτό του Γενικού διευθυντή, αλλά και πολλών άλλων. Με τα ονόματα αυτά και με την παράλληλη προσθήκη των κατάλληλων ποδοσφαιριστών η κρητική ομάδα, «μεγαλώνει» και βρίσκεται σήμερα ένα βαθμό πίσω από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, παίζοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο, που αντανακλά όλο το κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο.

Το «Γεντί Κουλέ», κατά κόσμον «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», αναβιώνει τρόπον τινά, ημέρες Ευγένιου Γκέραρντ, με το κόσμο στο πλευρό της ομάδας και με τα αποτελέσματα να ικανοποιούν. Φτάνει να δούμε την τελική έκβαση της προσπάθειας, η οποία για το καλό του ΟΦΗ και του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχει πρόσημο θετικό.

 

Ζαχαρίου Γιώργος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *