Type to search

FIFA ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τον Μάρτιο η ψηφοφορία για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Share

Η FIFA επιμένει και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνεται Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, θέλοντας να δελεάσει την UEFA με δεκάδες εκατομμύρια.

Η επιθυμία του Τζιάνι Ιφαντίνο έχει αρκετή υποστήριξη για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Όμως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να αναβάλει τη ψηφοφορία για την εκπλήρωση του στόχου καθώς θέλει να έχει και την στήριξη της UEFA και της CONMEBOL. Οι δύο Ομοσπονδίες άλλωστε είναι ενάντια στο σχέδιο αυτό και έχουν απειλήσει να  μποϊκοτάρουν αυτή τη προσπάθεια.

Η FIFA θέλει να εκπληρώσει το στόχο με τον πιο ειρηνικό τρόπο καθώς εάν γινόταν η ψηφοφορία αυτή την Δευτέρα η UEFA και η CONMEBOL θα κινούταν νομικά. Έτσι, αποφάσισε να αναβάλει τη ψηφοφορία για τον Μάρτιο με στόχο μέχρι τότε να έχει πείσει τις δύο ομοσπονδίες να έρθουν με το μέρος τους.

“Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ομοσπονδιών-μελών της FIFA και να προσφέρουμε σε όσες περισσότερες γίνεται μια πιο ρεαλιστική ευκαιρία να αγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.”, ανέφερε ο Τζιάνι Ιφαντίνο.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *