Type to search

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς Μαντί Καμαρά η Γουινέα στο Κόπα Άφρικα, ευκαιρία για τον ίδιο να θυμηθεί ‘’τα παλιά’’

Share

Η Γουινέα δεν συμπεριέλαβε στην λίστα της για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής τον Μαντί Καμαρά, ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τον ίδιο.

Έναν Καμαρά θα εντάξει στο δυναμικό της για το Κόπα Άφρικα η Γουινέα από τον Ολυμπιακό και αυτός δεν είναι , προς έκπληξη , ο Μαντί αλλά ο νεαρός των ερυθρόλευκων Αγκιμπού Καμαρά. Πρόκειται σίγουρα για μια ευχάριστη εξέλιξη για τον Πέδρο Μαρτίνς που του λύνει κάπως τα χέρια καθώς χωρίς τον 24χρόνο μέσο , ο προπονητής των πειραιωτών θα είχε στην διάθεση του στο χώρο του κέντρου μόνο τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη αφού και ο Κουντέ βρίσκεται στις κλήσεις της εθνικής Καμερούν για την διοργάνωση.

Η μη κλήση του στην Εθνική μπορεί να φαίνεται άσχημη εξέλιξη για τον ίδιο τον παίκτη ωστόσο στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί το αντίθετο. Ο Μαντί την φετινή χρονιά δεν είναι ο ίδιος παίκτης που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Η είσοδος του Αγκιμπού στην ενδεκάδα σε ρόλο δεκαριού άλλαξε ρόλο στον 24χρόνο κεντρικό γυρνώντας τον πιο πίσω στο χώρο της μεσαίας γραμμής και περιορίζοντας τις αρμοδιότητες του από την μέση και μπροστά . Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει τον άσο των ερυθρόλευκων να παίζει σε 3αδα στο κέντρο , με τον ίδιο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο από τους άλλους 2 , ήταν ο πρώτος που πίεζε και έκλεβε πετυχημένα μπάλες κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Κάτι δηλαδή σαν 10αρι που είχε ρόλο κόφτη. Το στοιχείο αυτό τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να αναδειχθεί στην ομάδα του Πειραιά. Την φετινή χρονιά ωστόσο δίπλα στον Εμβιλά ως αμυντικό χαφ, σε ρόλο 6αριου δηλαδή ,  έχει περιοριστεί κατά πολύ η αρμοδιότητα αυτή . Με την επικείμενη αποχώρηση λοιπόν του Αγκιμπού Καμαρά για το Κόπα Άφρικα συν την γνωστή όλους απουσία του Κώστα Φορτούνη λόγω σοβαρού τραυματισμού ο Πέδρο Μαρτίνς όπως όλα δείχνουν θα επαναφέρει το 4-3-3.

Ο Μαντί λοιπόν έστω και για λίγο θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα στον παλιό του ρόλο και θα είναι πλέον στο χέρι του να ξαναγίνει ο γνωστός σε όλους Καμαρά των δύο προηγούμενων χρόνων.

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *