Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ

Πεύκη – Πανιώνιος Καισαριανής: Δεύτερη σερί ήττα για τους Πευκιώτες

Share
Πεύκη Πανιώνιος Καισαριανής

«Λύγισε» την Πεύκη ο Πανιώνιος Καισαριανής, επικρατώντας με 1-0 και φεύγοντας από τα Βόρεια Προάστια με τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς.

 

Ένα διαφορετικό αποτέλεσμα θα περίμεναν οι οπαδοί της Πεύκης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της ομάδας τους στην έδρα της, από τον Πανιώνιο Καισαριανής. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργούν ποιοτικές ευκαιρίες.

Πρώτη απειλή της Πεύκης προς την εστία του Θεοδωράκη στο 16′, όταν ο Ανδρέου πήδηξε για κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ της ομάδας του και έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Οι παίχτες της Καισαριανής βρήκαν ευκαιρία για αντεπίθεση, έβγαλαν τον Μαστρογιάννη τετ-α-τετ ο οποίος έστειλε με ένα καλό σουτ την μπάλα στην γωνία του Σαμιώτη. Ο τερματοφύλακας της Πεύκης αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα αρκετά λάθη στο κέντρο της Πεύκης, η οποία συχνά «πούλαγε» την μπάλα. Στο 22′ οι προσπάθειες απέδωσαν, ο Μαστρογιάννης βγήκε ξανά μόνος τετ-α-τετ, με τον Ανδρέου να σώζει τελευταία στιγμή την ομάδα του με ένα εξαιρετικό τάκλιν μέσα στην περιοχή. Η Πεύκη συνέχισε να αδυνατεί να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή του Θεοδωράκη, εστιάζοντας επιθετικά κυρίως σε στημένα. Τα καλά πόδια του Σταύρου απείλησαν δύο φορές, μια στο 29′ με σουτ στο γάμμα που απέκρουσε ο Θεοδωράκης και μια στο 36′ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα ψηλά άουτ

 

Πεύκη Πανιώνιος Καισαριανής

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πεύκη μπήκε πιο φουριόζα θέλοντας να βγει μπροστά και να πετύχει το γκολ που θα της χαρίσει την νίκη. Στο 51′ ο Σταύρου ξανά έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωράκη. Ο Σπυριδάκης απείλησε στο 60′ με μακρινό σουτ με προοπτικές, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να αντιδράει ξανά σωστά.

Όσο όμως ο χρόνος τελείωνε, τόσο οι επιθέσεις της Πεύκης γινόντουσαν πιο βιαστικές από γρήγορες. Τα κενά που άφηναν οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύονταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι. Στο 66′ ο Πράσσας είχε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν σούταρε από το κέντρο της περιοχής λίγο δεξιά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερο μια σέντρα βρίσκει στο δεξί δοκάρι τον Ewurum, ο οποίος στέλνει την μπάλα παράλληλα με το τέρμα.

Η πίεση που ασκούσε ο Πανιώνιος γινόταν όλο και πιο αισθητή και τελικά καρποφόρησε. Στο 74′ ο Ewurum βρίσκει τον χώρο και τον χρόνο να κάνει μια σέντρα μέσα από την περιοχή με αποδέκτη τον Ζησόπουλο. Ο μέσος του Πανιωνίου θα μας χαρίσει ένα σπάνιο στιγμιότυπο ποδοσφαιρικής ομορφιάς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ψαλιδάκι(!), μετά από μέτρια αντίδραση του Σαμιώτη. Έντονοι πανηγυρισμοί από τους φιλοξενούμενους, με τον σκόρερ να φωνάζει «Θα το ξανακάνω».

Το άγχος πλέον ήταν εμφανές στο «στρατόπεδο» της Πεύκης, με τα αμυντικά κενά να πληθαίνουν. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να τα εκμεταλλευτεί και για ένα δεύτερο γκολ, με πρωτοστάτη τον Ewurum. Ο εξτρέμ στο 80΄ ξεπέρασε τον Ανυφαντή μέσα στην περιοχή με την δύναμη του και σούταρε πάνω στον Σαμιώτη, που έβαλε ωραία το σώμα του. Στο 88′, ο ίδιος παίχτης απείλησε ξανά κλέβοντας στο κέντρο και διασχίζοντας όλο το γήπεδο μέχρι την περιοχή της Πεύκης. Η κούραση κάπου εκεί όμως «μίλησε», καθώς έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 90+3′, ξανά ο Ewurum που έλαμψε στο δεύτερο μέρος, έκλεψε την μπάλα μετά από κακό διώξιμο του Σαμιώτη. Σε κενή εστία εκτέλεσε από μακριά, με τον κίπερ να προλαβαίνει να γυρίσει και να στείλει την μπάλα κόρνερ. Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων η Πεύκη προσπάθησε να «κλέψει» έναν βαθμό, ανεβάζοντας σε δύο περιπτώσεις στημένων φάσεων και τον Σαμιώτη. Οι επιθέσεις της δεν ευδοκίμησαν και αναγκάστηκε σε άλλη μια ήττα, πληρώνοντας ξανά τις πολλές απουσίες της. Βρίσκεται ακόμα στην δεύτερη θέση, μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από Λύκους Χαϊδαρίου, Φοίνικα Περιστερίου και Αθηναΐδα. Στην έκτη θέση «σκαρφάλωσε» ο Πανιώνιος, φτάνοντας τους 14 βαθμούς.

 

Πεύκη Πανιώνιος Καισαριανής

Εντάσεις μεταξύ παικτών μετά το σφύριγμα της λήξης

 

Μερικές εντάσεις μεταξύ παικτών υπήρξαν στο τέλος του παιχνιδιού, με ποδοσφαιριστές να συγκεντρώνονται στο κέντρο του γηπέδου και να ανταλλάζουν… «φιλοφρονήσεις». Το κλίμα μεταφέρθηκε και στις εξέδρες, με κάποιους εκνευρισμένους με την ήττα οπαδούς της Πεύκης να βωμολοχούν προς πάσα κατεύθυνση. Οι πιο ψύχραιμοι αποκλιμάκωσαν την κατάσταση, με τα πνεύματα να ηρεμούν και να αποφεύγονται τα χειρότερα.


Συνθέσεις

 

Πεύκη: Σαμιώτης – Μακρής, Ψύλλος(85′), Ανδρέου, Ανυφαντής, Μπάρε, Θανάση(56′), Ζώτος(68′), Σπυριδάκης, Σταύρου, Μακρυνικόλας

Πέρασαν ως αλλαγή οι Δρυμωνίτης(56′), Μπούντρας(68′), Σουφλής(85′)

Πανιώνιος Καισαριανής: Θεοδωράκης – Παφλιάς, Παπακώστας, Απέργης, Γιαννουλάκης, Ζησόπουλος, Οικονομόπουλος(90′), Ewurum, Νομικός, Πράσσας, Μαστρογιάννης(90′)

Πέρασαν ως αλλαγή οι Βουτζάλης(85′), Σουνιώτης(90′) και Ξυραφάκης


Δηλώσεις

 

Χαρούμενος για την ομάδα του και την πρόοδο που δείχνει δήλωσε ο κύριος Κυριακουλέας, ο προπονητής του Πανιωνίου Καισαριανής: «Είμαι λίγο καιρό στην ομάδα και αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξουμε την ψυχολογία. Αυτό έδειξαν σήμερα τα παιδιά. Ήμασταν καλύτεροι καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δεν είναι μόνο το 1-0, θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά γκολ ακόμα. Θα χτίσουμε στην νίκη για να ανέβουμε βαθμολογικά και αγωνιστικά». Παράλληλα, εξύμνησε το πολύ όμορφο γκολ του Ζησόπουλου: «(Το γκολ) είναι πανέμορφο, είναι ένας έμπειρος παίχτης. Σπάνια βλέπεις τέτοια γκολ στο αθηναϊκό ποδόσφαιρο».

Από την άλλη πλευρά, η απογοήτευση είναι μεγάλη στο «στρατόπεδο» της Πεύκης, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις. Ο Μπούντρας, που πέρασε ως αλλαγή μετά την απουσία του στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν ήταν ευχαριστημένος με την εμφάνιση, θέλει όμως να δει αντίδραση: «Η ομάδα δεν ήταν καλή. Δεν θέλουμε να θεωρούμε πως οι απουσίες είναι δικαιολογία αλλά είναι φανερό πως η ομάδα έχει αποδιοργανωθεί αρκετά. Η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα για εμένα, αλλά αν κάποιος έβλεπε το ματς δεν θα παραξενευόταν με την ήττα. Σίγουρα η ήττα αυτή μας βάζει σε περιπέτειες, άλλο το +6 από τον τρίτο άλλο το +3, αλλά τα Χριστούγεννα είναι μια καλή περίοδος για να ανασυγκροτηθούμε και να επανέλθουμε στα στάνταρ που είχαμε πριν τις απουσίες. Δεν θεωρώ πως στην τελική θα χάσουμε την δεύτερη θέση».

 

Κωνσταντίνος Ξενακούδης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *