Type to search

Α ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντώνης Καλαμάκης: << Η εικόνα των παιδιών σε πολλά ματς δεν αναλογεί στα αποτελέσματα που έχουμε πάρει >>.

Share

Η Δόξα Πειραιά επανήλθε χθες στα θετικά αποτελέσματα, έπειτα από αρκετό καιρό, κόντρα στη Νίκη Ρέντη, την οποία κέρδισε με 2-0. Ο κόουτς των γηπεδούχων μετά τον αγώνα δήλωσε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του έχει ποιότητα και πιστεύει πολύ σε αυτήν.

Ο προπονητής της Δόξας Πειραιά, Αντώνης Καλαμάκης ήταν όρθιος καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δίνοντας οδηγίες στους παίκτες του, ενώ δεν δίσταζε όταν εκείνοι υπέπεφταν σε κάποιο λάθος να τους βάλει ελαφρώς τις φωνές. Ο έμπειρος προπονητής ως καθοδηγητής, ζει έντονα κάθε παιχνίδι της ομάδας του, σαν να παίζει ο ίδιος στο χορτάρι. Ο κόουτς αναφέρθηκε στο νεαρό στοιχείο της ομάδας του και εξέφρασε την πίστη του στην ομάδα του, ενώ έκανε λόγο και για το μαχητικό πνεύμα που έχει δείξει μέχρι στιγμής η Δόξα, ακόμη και σε ματς πολύ δύσκολα, με σαφώς πιο έμπειρους αντιπάλους.

Αναλυτικά όσα μας είπε ο κόουτς:

Σχετικά με την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στη Νίκη Ρέντη, δήλωσε:

<< Αρχικά να πω ότι η ομάδα μας τη δεδομένη στιγμή αποτελείται από πολλούς μικρούς ηλικιακά παίχτες, μάλιστα έχουμε πάρα πολλά παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2004, αλλά και κάποια το 2005, ακόμη και το 2006. Μιλάμε δηλαδή για παιδιά που προέρχονται αποκλειστικά από την Κ17 της Προοδευτικής. Επίσης έχουμε κι άλλους 2-3 μεγαλύτερους παίκτες , που και πάλι όμως είναι κι αυτοί 22-23 ετών. Από κει και πέρα τα παιδιά αυτά, σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής έχουν παρουσιάσει εικόνα που δεν αντιστοιχεί στα αποτελέσματα που έχουμε φέρει. Θα έπρεπε να είχαμε πάρει πολύ περισσότερα πράγματα. Το τιμ μας μπορεί να έχει απειρία, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πίστη στους παίκτες >>.

Ως προς τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος Λάζαρο Καραβόλο, που δεν έχει καν συμπληρώσει τα 16 του χρόνια, ο κύριος Καλαμάκης ανέφερε:

<<Είναι ενδεικτικό αυτού που σας είπα λίγο νωρίτερα. Είμαστε μία ομάδα πάρα πολύ νεανική, με πιτσιρικάδες >>.

Για το αν υπάρχει η αίσθηση στην ομάδα ότι με το νέο έτος θα καταφέρει να έχει καλύτερη συγκομιδή απ’ ότι μέχρι τώρα, είπε:

<<Μέχρι στιγμής όλες οι ομάδες κόντρα στις οποίες έχουμε αγωνιστεί μας λένε τα καλύτερα λόγια. Παρολ’ αυτά, ενδεχομένως και λόγω της απειρίας μας δεν έχουμε πάρει αυτό που μας αξίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πίστευω ότι πλέον έχοντας παίξει ήδη το μισό πρωτάθλημα, τα παιδιά μας έχουν αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες και στον δεύτερο γύρο θα εμφανιστούμε σαφώς καλύτεροι. Στο σημείο αυτό να τονίσω κάτι ακόμη, η Δόξα είναι μία ομάδα, που κάνει προπόνηση 7 ημέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού που παίζουμε το ΣΚ. Σκεφτείτε πως μόνο Χριστούγεννα και την επόμενη μέρα δεν θα κάνουμε προπόνηση. Αυτό επιβεβαιώνει το πόσο δουλεύουν οι παίκτες, γι’ αυτό και θα ξαναπώ ότι αξίζουν κάτι κάλυτερο από αυτό που έχουμε πετύχει έως τώρα >>.

Για το γεγονός ότι ο Χρονόπουλος έχει πολύ καλά χτυπήματα σε στατικές φάσεις, τις οποίες προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Δόξα απέναντι στη Νίκη Ρέντη, υπογράμμισε:

<<Η ομάδα έχει ένα πλάνο, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, παρά το ότι το μεγαλύτερο μέρος των παικτών μας είναι ανήλικοι και αντιμετωπίζουν 27άρηδες και 30άρηδες, πράγμα δύσκολο. Από εκεί που έπαιζαν με συνομήλικους στην Κ17 και τους κέρδιζαν πολύ εύκολα, τώρα μπαίνουμε μέσα και παίζουμε με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον κυριαρχικό, που είχαν συνηθίσει τα παιδιά. Πάντως σε κάθε αγώνα οι παίκτες μου προσαρμόζονται έτσι ώστε να εμφανιστούν κάθε φορά και καλύτεροι >>.

Το ότι ήταν όρθιος σε όλο το ματς, δίνοντας εντολές στην ομάδα του και αν αυτό αποτελεί συνήθεια του, απάντησε:

<< Ναι, είναι κάτι που κάνω σε κάθε αγώνα. Το ζω σαν να παίζω κι εγώ. Με αυτά τα παιδιά εξάλλου γνωριζόμαστε 7 χρόνια, κάποια εξ αυτών μάλιστα έρχονται και σπίτι μου, καθότι είναι φίλοι με τον γιό μου. Τα νίωθω σαν παιδιά μου. Είμαστε πραγματικά μία οικογένεια. Γνωστοί όλοι. Τα μέλη της ομάδος μας κάτα κύριο λόγο προέρχονται από την Προοδευτική, γι΄αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την Δόξα Πειραιά για αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε. Έχει καταληφθεί όλο το τιμ από παιδιά της Προοδευτικής, κάτι που εγώ προσωπικά το πιστώνω στον Προέδρο της Δόξας, Κύριο Γιάννη Παπαϊωάννου >>.

Για την χημεία που έχει η ομάδα του, δήλωσε:

<<Εκτιμώ πως θα μας βγει σε καλό στα επόμενα παιχνίδια. Το τιμ μας πάνω απ΄ολα βγάζει υγεία προς τα έξω. Δηλαδή ακόμη και σε ματς που βρισκόμαστε πίσω στο σκορ με 3 ή 4 γκολ διαφορά, δεν τα παρατάμε ποτέ, ούτε καν στο τελευταίο λεπτό. Παλεύουμε σαν να κερδίζουμε ή σαν να θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή και να γυρίσουμε τον αγώνα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, ότι τα παιδιά μας δηλαδή έχουν τέτοια νοοτροπία. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι προετοιμασμένοι να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας >>.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *