Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποτελέσματα ΝΒΑ: Το βιολί τους οι Καβαλίερς, ήττες για Ουόριορς και Νετς

Share

Με 7 αναμετρήσεις συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Έχασαν την πρωτιά οι «πολεμιστές».

Ρόκετς-Πίστονς 116-107

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν οι «ρουκέτες», επικρατώντας σχετικά εύκολα των ουραγών της Ανατολής, Πίστονς. Στο 10-20 έφτασε το το ρεκόρ τους, νούμερο πολύ εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε ότι άρχισαν τη σεζόν με ρεκόρ 2-16. Οι Πίστονς από την άλλη συνεχίζουν να προβληματίζουν. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γουντ με 21 πόντους, ενώ για τους Πίστονς ο Μπέι με 23.

Νικς-Σέλτικς 107-114

Ακόμα μία κακή εμφάνιση και ήττα για τους Νικς, που δεν έχουν μπει με καλό τρόπο στη σεζόν. Οι Νικς έχασαν από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας την επαφή με τους Σέλτικς, καθώς στο τέλος του βρέθηκαν στο -14. Όλα αυτά τη στιγμή που Φουρνιέ και Ουόκερ πέτυχαν 61 πόντους συνολικά. Ανέλπιστος πρωταγωνιστής για τους Κέλτες ο Ρίτσαρντσον με 27 πόντους από τον πάγκο.

Ουόριορς-Ράπτορς 100-119

Οι χωρίς τον Κάρι Ουόριορς τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Ράπτορς, γνωρίζοντας εύκολη ήττα. Οι Καναδοί δεν άφησαν πολλά περιθώρια επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από την αρχή. «Διπλός» ο Βαν Φλιτ με 27 πόντους και 12 ασίστ ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση για τους ηττημένους πραγματοποίησε ο Κουμίνγκα, πετυχαίνοντας 26 πόντους και δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.

Μάτζικ-Νετς 100-93

Το Ορλάντο εκμεταλλεύτηκε την απουσία των Ντουράντ, Χάρντεν και πέτυχε την 6η του νίκη στη σεζόν. Οι Νετς έχοντας να διαχειριστούν το πρόβλημα των πολλαπλών κρουσμάτων παρέταξαν μία ομάδα αποτελούμενη κυρίως από αναπληρωματικούς παίκτες και έτσι μοιραία ηττήθηκαν. Για τους νικητές ξεχώρισε ο Λόπεζ με 20 πόντους ενώ ο Μιλς πέτυχε 23 για τους γηπεδούχους.

Κλίπερς-Θάντερ 103-104

Επιτέλους νίκη για τους ουραγούς της Δύσης με απίστευτη ανατροπή στο φινάλε. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, ο οποίος πέτυχε τους 5 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης, συμπεριλαμβανομένου ενός εκπληκτικού buzzer beater τρίποντου, που διαμόρφωσαν το τελικό 103-104 και ενώ 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος το σκορ ήταν στο 103-99. Οι 27 πόντοι του Κενάρντ δεν ήταν αρκετοί για τους Κλίπερς ενώ από την άλλη ο Ντορτ έδωσε πολύτιμες βοήθειες στον MVP της αναμέτρησης πετυχαίνοντας 29 πόντους.

Ουίζαρντς-Τζαζ 109-103

Τη νίκη σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι πήραν οι «μάγοι» χάρη στη διαστημική εμφάνιση του Μπιλ, ο οποίος σταμάτησε στους 37 πόντους. Κορυφαίος για τους Τζαζ ο Μίτσελ με 32 πόντους. Παραμένουν εντός 8αδας οι Ουίζαρντς, τρίτη η Γιούτα.

Καβαλίερς-Μπακς 119-90

Τη μεγαλύτερη και επιβλητικότερη νίκη της βραδιάς πέτυχαν οι Καβαλίερς. Μία από τις αιτίες της έκτασης της ήττας για τα «ελάφια» ήταν φυσικά και η απουσία της «big 3» τους, Αντετοκούμπο, Μίντλετον, Χόλιντει. 6η συνεχόμενη νίκη για τους Καβς που τρέχουν το μεγαλύτερο σερί στη λίγκα και μοιάζουν να μην φοβούνται κανέναν τη φετινή σεζόν. Πρώτος τους σκόρερ ο Όσμαν με 23 πόντους ενώ για τους Μπακς ο Νόουρα με 28.

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *