Type to search

Α ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κάτι από Προοδευτική των 90s’ θύμισε η Δόξα Πειραιά

Share

Νικήτρια με 2-0 αναδείχθηκε η Δόξα Πειραιά στο ματς που διεξήχθη εχθές το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας, κόντρα στη Νίκη Ρέντη, για την πρώτη κατηγορία του τρίτου ομίλου της ΕΠΣ Πειραιά. Στην έδρα που παραδοσιακά παίζει η Προοδευτική, οι πιτσιρικάδες του Κύριου Αντώνη Καλαμάκη πήραν μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Η νεανική ομάδα του Πειραιά επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τις 31 Οκτωμβρίου, κόντρα στον Κορυδαλλό για την 5η γωνιστική. Κάτω από συνθήκες βαρύτατου ψύχους λοιπόν το τιμ της Δόξας ”ζέστανε” λίγο τους ολιγάριθμους φιλάθλους που βρίσκονταν στην εξέδρα, χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε. Σ’ ένα ματς που τα είχε όλα λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σαφή διάθεση να εκμεταλλευτούν τις αμυντικές αδυναμίες των πιτσιρικάδων της Δόξας. Η γηπεδούχος ομάδα, αν και είχε κάποιες στατικές φάσεις, με τον Χρονόπουλο εκτελεστή, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στο πρώτο τέταρτο. Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης ο ίδιος παίκτης σούταρε εντός της περιοχής του Καρίμαλη, που έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι σιγά-σιγά έπαιρναν μετρα στο γήπεδο και λίγο έλειψε μάλιστα να βρουν το γκολ, όταν ο Γκέκα σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά του είπε όχι ο γκολκίπερ της Δόξας( Ανδρακάκος), διώχνοντας σε κόρνερ. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν άρδην στη φάση του 28ου λεπτού. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός της Νίκης Ρέντη, Χιώτης έκανε άτσαλο και αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Χρονόπουλο, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι, με τον κύριο Λαθύρη ( διαιτητής της αναμέτρησης ) να δείχνει την άσπρη βούλα, χωρίς όμως να βγάζει κάποια κάρτα στον παραβάτη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο σέντερ φορ, Αγγελακόπουλος ,που ευστόχησε για το 1-0. Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Νικηφόρου Γκούμα (προπονητής της Νίκης Ρέντη), ανέβασαν την απόδοση τους, έχοντας κάποιες καλές στιγμές από τα πλάγια, με σέντρες, ενώ λίγο έλειψε να βρουν και το τέρμα της ισοφάρισης στο 45ο λεπτό, όταν ο επιθετικός τους Αναιρούσης έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Ανδρακάκος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 45+2 ο κύριος Λαθύρης έβγαλε κίτρινη στον  Χιώτη για σκληρό μαρκάρισμα στον χώρο του άξονα και ύστερα από λίγο σφύριξε την λήξη του πρώτου μέρους, οδηγώντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο Β μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι θέλοντας να αλλάξουν την ρότα του παιχνιδιού, έχοντας πολύ καλές στιγμές στο 47′ και 49΄, που έβγαλε πάλι ο εξαιρετικός Τάκης Ανδρακάκος. Κι ενώ η Νίκη Ρέντη φάνηκε πως θα έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης, αφού πίεζε διαρκώς την Δόξα, ο πιτσιρικάς Καραβόλος (γεννηθείς το 2005) της Δόξας, σόκαρε τους αντιπάλους, στέλνοντας με κοντινή προβολή την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Καρίμαλη.2-0 για την ομάδα του Αντώνη Καλαμάκη στο 56′. Ύστερα από το γκολ αυτό η Νίκη Ρέντη προσπάθησε πολύ να μειώσει το σκορ, με κάποια μακρινά σουτ, που έβρισκαν όμως πάνω στον πραγματικό τοίχο, Ανδρακάκο.  Η ένταση πλέον είχε κορυφωθεί και ο προπονητής των φιλοξενούμενων (Γκούμας) όντας έξαλλος είχε λογομαχία με επόπτη και διαιτητή, με τον τελέυταίο να τον αποβάλει στο 69′. Στην έξοδο του πάντως ο Νικηφόρος Γκούμας είχε θερμή χειραψία με τον Αντώνη Καλαμάκη. Σαν να μην έφτανε η αποβολή του προπονητή της, η Νίκη Ρέντη έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 72ο λεπτό εξαιτίας απερίσκεπτου σπρωξίματος του Χιώτη πάνω στον Κουλίζο, κάτι που ανάγκασε τον διαιτητή του αγώνα να υποδείξει στον Χιώτη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο μοιραίος για την ομάδα του σέντερ μπακ πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 72΄και μετά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν την ψαλίδα στα 3 τέρματα, ωστόσο ο Αγγελακόπουλος σε τετ-α-τετ δεν είχε καλή τελική, ενώ απέναντι ήταν μόνος του ο Νταβέλης, που έιχε περάσει από τον πάγκο λίγο νωρίτερα. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη, η Δόξα δεν απειλήθηκε, κράτησε μπάλα και έτσι πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο μέσα στη Νίκαια.

Με τη νίκη αυτή η Δόξα παρέμεινε δέκατη στην βαθμολογία του τρίτου ομίλου, με 10 βαθμούς, ενώ η Νίκη Ρέντη έπεσε έννατη με 12 βαθμούς, με τον Κορυδαλλό από πάνω της με 14.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *