Type to search

Α1 Ανδρών Γιάννης Τζώρτζης Εθνικός Πειραιά Παλαιό Φάληρο Πόλο

Σαν σίφουνας πέρασε από το Φάληρο ο Αυτοκράτορας

Share

Ο Εθνικός Πειραιά επικράτησε με 11-5 στο Ρέστειο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και έμεινε στο κατόπι της προνομιούχου 2ης θέσης και του Απόλλωνα Σμύρνης.

 

Παρά το τσουχτερό κρύο και την υγρασία που επικρατούσε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ρέστειο Κολυμβητήριο ( βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, ακριβώς δίπλα στη Μαρίνα Φλοίσβου ) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να βρεθούν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν ένα παραδοσιακό παιχνίδι της Α1 πόλο ανδρών, Παλαιό Φάληρο εναντίον Εθνικού. Μάλιστα στις κερκίδες του κολυμβητηρίου εντοπίσαμε τόσο τον αργυρό Ολυμπιονίκη μας στους πρόσφατους αγώνες του Τόκυο, Γιώργο Δερβίση όσο και τον ικανότατο περιφερειάκο του Πανιωνίου, Γιώργο Καλαιτζή. Ο Εθνικό Πειραιά χρειάστηκε δυόμιση οκτάλεπτα για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Φαλήρου και να αποκτήσει μια διαφορά 3 τερμάτων την οποία μάλιστα μεγάλωσε στην τελευταία περίοδο.

 

Ξεκίνησε πολύ δυνατά ο Εθνικός, είχε τις απαντήσεις το Φάληρο

Ο Εθνικός κατάφερε να σκοράρει στις δυο πρώτες του επιθέσεις, με τον αρχηγό της ομάδας Παναγιώτη Παπαδόγκωνα, θέλοντας να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Παρόλα αυτά οι πολίστες του Δημήτρη Κραβαρίτη βελτίωσαν την άμυνα τους, έπαιξαν μια κλειστή άμυνα ζώνης και περιόρισαν τις απειλές προς το τέρμα του Χαιδόπουλου. Στην επίθεση από την άλλη βρήκαν λύσεις και σκόραραν 2 τέρματα με τον Τζώρτζη, ο οποίος έχει αγωνιστεί και με το σκουφάκι του Εθνικού στο παρελθόν. Οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού κατάφεραν να σκοράρουν πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου και να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο δεύτερο οκτάλεπτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο αφού και οι δυο ομάδες κατάφεραν να πετύχουν μόνο ένα τέρμα. Τα μπλοκ ”έπεσαν βροχή” και οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Έτσι το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 4-3 υπέρ του Εθνικού, με ένα εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε από την περιφέρεια ο Νικήτας ο Κόχειλας.

 

Έχασε τη συγκέντρωση του Φάληρο, πάτησε γκάζι και δεν το άφησε ποτέ ο Εθνικός

 

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Κραβαρίτης άλλαξε τον τερματοφύλακα του για να ισομοιράσει το χρόνο παιχνιδιού και κάτω από τα δοκάρια πέρασε ο νεαρός Μητράκης Νίκος. Και οι δυο ομάδες κέρδισαν περισσότερες αποβολές στο 3ο οκτάλεπτο τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολύ δυνατές μονομαχίες στα δυο μέτρα και τις άμυνες να κάνουν και πάλι τη διαφορά. Οι παίκτες του Φαλήρου υπέπεσαν σε κάποιες λάθος πάσες, δείχνοντας πως έχασαν κάπως τη συγκέντρωση τους ενώ ο Εθνικός από την άλλη κατάφερε να σκοράρει δυο αναπάντητα τέρματα και να πάρει μια σημαντική διαφορά 3 τερμάτων ενόψει της 4ης και τελευταίας περιόδου. Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μικρότερη αν ένα από τα δυο πολύ καλά σουτ του Τζώρτζη έβρισκε εστία στο τελευταίο λεπτό. Με τη λήξη του 3ου οκταλέπτου, ο Γιώργος Σταυρίδης, διαιτητής του αγώνα και ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο με πολλούς διεθνείς τελικούς στην πλάτη του, απέβαλε με αντικατάσταση τον νεαρό πολίστα του Εθνικού Τάσο Βαλιανάτο, ο οποιός διαμαρτυρήθηκε όταν σφύριξε ο κ. Σταυρίδης τη δεύτερη αποβολή του. Στην 4η περίοδο ο Εθνικός εμφανίστηκε πολύ σοβαρός και αποτελεσματικός επιθετικά μην αφήνοντας ουσιαστικά περιθώρια αντίδρασης στο νεανικό σύνολο του Παλαιού Φαλήρου. Οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού πέτυχαν 5 τέρματα, κάποια εκ των οποίων ιδιαίτερης ομορφιάς και πέτυχαν εν τέλει μια εύκολη επικράτηση. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Παπαδόγκωνας και Κόχειλας με 3 τέρματα, ενώ για τους ηττημένους 2 σκόραρε ο Τζώρτζης.

 

Ο Εθνικός πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του παίζοντας όσο χρειάστηκε και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο Παοκ με σκοπό την κατάκτηση των 3 βαθμών που θα τον κρατήσουν στο κυνήγι του Απόλλωνα και της δεύτερης θέσης. Το Παλαιό Φάληρο από την άλλη έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο για 3 οκτάλεπτα και θα μπορούσε να πετύχαινε περισσότερα τέρματα αν δεν έπεφτε απέναντι στον εκπληκτικό σήμερα Ιάσωνα Γρηγοριάδη, τερματοφύλακα του Εθνικού. Από εδώ και πέρα η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να περάσει Γλυφάδα και Παοκ στη μάχη της παραμονής και να αποφύγει τα playout

 

ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 5-11 ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 0-2, 2-5

Παλαιό Φάληρο (Δημήτρης Κραβαρίτης): Χαιδόπουλος, Τζώρτζης 2, Σέιν 1, Καλής, Κλήμος, Καραβιώτης, Παπαδόπουλος, Ντε Φρέιτας, Χαλυβόπουλος, Λιαπάκης 1, Τσαχιλίδης, Τσαγκάρης 1, Μητράκης, Κοντονής, Κουρμελές

Εθνικός Πειραιά (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαούνος 1, Τεσάνοβιτς 1, Βαλιανάτος, Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 3, Βιτέλας 1, Δερμιτζάκης 1, Μπεριστιάνος, Χαραλαμπόπουλος 1, Γκάτσος, Δεσιοτης, Κόχειλας 3, Καραμπάτης

 

Μετά το τέλος του Αγώνα και παρά το τσουχτερό κρύο καταφέραμε και μιλήσαμε με τον περιφερειακό του Παλαιού Φαλήρου και πρώτο σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Τζώρτζη και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

 

  • Γιάννη καλησπέρα! Η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική για 3 οκτάλεπτα απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο. Τι έγινε στο τελευταίο οκτάλεπτο και άνοιξε το σκορ?
  • Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά το παιχνίδι γνωρίζοντας ότι ίσως είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα με τα προηγούμενα αποτελέσματα. Από τα μέσα της 3ης περιόδου αρχίσαμε να χάνουμε τη συγκέντρωση μας κάνοντας λάθος επιλογές στην επίθεση την ίδια στιγμη που ο αντίπαλος μας βρήκε κάποια τέρματα που άνοιξαν τη διαφορά και κάπου εκεί χάθηκε το παιχνίδι!

 

 

  • Πως το βλέπεις το Φάληρο φέτος και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας? Είναι αντιπροσωπευτική η θέση που βρίσκεστε στη βαθμολογία ή πιστεύεις ότι αδικείστε?
  • Η ομάδα μας φέτος πιστεύω πως δεν έχει δείξει τον πραγματικό εαυτό της πράγμα το οποίο πρέπει να γίνει διότι στενεύουν πλέον σημαντικά τα περιθώρια και μαθηματικά πλέον βάσει της βαθμολογία μας. Στη φάση που βρισκόμαστε στόχος της ομάδας είναι να καταφέρει να κάνει κάποια θετικά αποτελέσματα και να πάρει ότι θετικό στοιχείο μπορεί από το κάθε ματς ξεχωριστά. Δε θα έλεγα πως αδικούμαστε βαθμολογικά εφόσον υπεύθυνοι για τη μέχρι τώρα πορεία μας είμαστε αποκλειστικά εμείς.

 

 

  • Τι εύχεσαι το 2022 να φέρει στο Γιάννη είτε σε αγωνιστικό είτε σε προσωπικό επίπεδο?
  • Εύχομαι το 2022 πάνω από όλα να είμαι υγιής ώστε να μπορώ να αγωνιστώ για τους στόχους μου είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο!

 

Επιμέλεια: Φυρογένης Μάνος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *