Type to search

ΠΟΛΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Υπερπρωταθλήτριες οι γοργόνες του Ολυμπιακού

Share

Οι μάγκισες του Πειραιά συνεχίζουν να κατακτούν τρόπαια, νικώντας 14-11 την Κίνεφ Κίρισι. Με τη νίκη αυτή οι ερυθρόλευκες κέρδισαν και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, δείχνοντας σε όλους πως είναι η κορυφαία ομάδα αυτή τη στιγμή στην υδατοσφαίριση γυναικών.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα αλλά και επίθεση κόντρα στη Ρωσική ομάδα. Ο Χάρης Παυλίδης φέρει την υπογραφή ακόμη μίας επιτυχίας. Η ατσάλινη ομάδα του Πειραιά έπειτα από το τρέμπλ της περσινής σεζόν, που ήταν και το πρώτο για γυναικεία ομάδα πόλο , συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών που μέχρι τώρα έχει χαράξει, κερδίζοντας την Κίνεφ Κίρισι με 14-11. Οι  γοργόνες του Πειραιά απέδειξαν σ’ ένα ακόμη ματς πως ελέγχουν πλήρως τις πισίνες του πόλο. Το τρόπαιο αυτό ήταν το πέμπτο στην Ευρώπη, για τον Ολυμπιακό με τον Χάρη Παυλίδη στο τιμόνι της ομάδας (Len Trophy 2014, Ευρωλίγκα 2015 και 2021 και Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ 2015 και 2021).

Το ματς ξεκίνησε με την Ρωσική ομάδα να βρίσκεται μπροστά για δύο γκολ. Οι μαχήτριες ερυθρόλευκες δεν παράτησαν το παιχνίδι και κατάφεραν σύντομα να μειώσουν με την Ελευθεριάδου σε 3-4, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Αλεκσάντερ Νάριτσα πάντως  και στο δεύτερο οκτάλεπτο βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με τις Γκλίζινα και Ζούμπκοβα να αυξάνουν πάλι τη διαφορά στα δύο τέρματα 4-6. Έκτοτε οι Πειραιώτισσες ήταν σχεδόν αλάνθαστες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, οπότε σύντομα έφεραν το ματς στα ίσια (6-6). Οι γηπεδούχες ευτύχησαν μάλιστα λίγο μετά να προηγηθούν με δύο τέρματα της Βάσως Πλευρίτου και να ανοίξουν την ψαλίδα στα 3 γκολ, λίγο πριν το ημίχρονο, με την Κρίστμας.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενες μπήκαν αποφασισμένες να αλλάξουν τη ρότα του παιχνιδιού και βρίσκοντας δύο φορές δίχτυα, πλησίασαν την ομάδα του Χάρη Παυλίδη (9-8). Νιώθοντας την καυτή ανάσα των Ρωσίδων, οι ερυθρόλευκες ανέβασαν στάνταρ απόδοσης και με 3 απανωτά γκολ έθεσαν τις βάσεις μιάς μεγαλειώδους νίκης (12-8). Στον υπόλοιπο χρόνο η Κίνεφ Κίρισι απλώς βρήκε άλλα τρία τέρματα, το τελευταίο μάλιστα έβαλε η τερματοφύλακας της, Καρνάουκ, ενώ ο Ολυμπιακός σημείωσε άλλα δύο, για το τελικό 14-11.

 

Οκτάλεπτα: 3-4, 6-2, 3-3, 2-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ 4, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεκσάντερ Νάριτσα): Καρνάουκ 1, Ζούμπκοβα 4, Προκοφίεβα 2, Καρελόβα, Σομπόλεβα, Κρίμερ 2, Ντιατσένκο, Κόσικ, Γκλίζινα 1, Ντομάκχιβα, Ιβάνκοβα, Ρίζκοβα 1,  Κρούγκλοβα.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *