Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέβιν Ντουράντ ατύχησες

Share

Οι αποδεκατισμένοι Μπρούκλιν Νετς κατάφεραν να πάρουν ακόμα μια νίκη στο Μπάρκλεϊζ Σέντερ, αυτή τη φορά κόντρα στους Φιλαδέλφια 76ερς που δείχνουν να τα έχουν χαμένα στη φετινή σεζόν, με σκορ 114-105.

Ας ξεκινήσουμε από τη Φιλαδέλφια η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε το τελευταίο χρόνο δεν έχει το μυαλό της μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Οι 76ερς ψάχνουν αρκετό καιρό το ιδανικό αντάλλαγμα το οποίο θα τους απαλλάξει από το πρόβλημα του Μπεν Σίμονς, ο οποίος πιέζει όσο μπορεί για την αποχώρηση του από την ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα προσφερει ένα ισχυρό πακέτο ανταλλαγής στη Φιλαδέλφια καθώς ο Σίμονς είναι παίκτης μεγάλης αξίας και θα τον διεκδικήσουν πολλές ομάδες. Το πρόβλημα για τη Φιλαδέλφια όμως είναι ότι όσο βρίσκεται σε αναμονή για κάποια ανταλλαγή, δείχνει χαμένη στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές δείχνουν να μην έχουν ένα πλάνο ή κάποια τακτική και το παιχνίδι τους μόνο οργανωμένο μπάσκετ δε θυμίζει καθώς παίρνουν ατομικές προσπάθειες ή μακρινά σουτ κάτω από κακές προϋποθέσεις που εντέλει δεν οδηγούν πουθενά. Έτσι ο μόνος παίκτης που προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ομάδας για τη φετινή σεζόν είναι ο Τζόελ Εμπίντ όμως πάρα τις γιγαντιαίες του προσπάθειες και τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, οι 76ερς μετράνε τέσσερις  ήττες στα τελευταία πέντε τους παιχνίδια και βρίσκονται μόλις στην ένατη θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Ας περάσουμε τώρα στην απέναντι πλευρά, στους Μπρούκλιν Νετς. 

Ο Κέβιν Ντουράντ έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι ο αρχηγός αυτής της ομάδας με μια ονειρική εμφάνιση καθώς πλησίασε ένα ακόμη τριπλ-νταμπλ με 34 πόντους 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ ενώ ήταν ξανά αυτός που έβαλε το καθοριστικό καλάθι τριών πόντων το οποίο έκρινε το παιχνίδι ενώ ταυτόχρονα σκόραρε και τη συμπληρωματική βολή καθώς δέχτηκε φάουλ πάνω στη προσπάθεια του να σουτάρει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι Νετς του Κέβιν Ντουράντ κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή τη νίκη χωρίς τους απόντες Ολντριτζ, Μπράουν, Χάρις, Τζόνσον, Μίλσαπ, Κάρτερ και τον σταρ τους Τζέιμς Χάρντεν ενώ ο Κάιρι Ιρβινγκ έχασε επίσης τον αγώνα καθώς παραμένει ανεμβολίαστος. Έπειτα από αυτή του την εμφάνιση και τη συνολική του εικόνα στη φετινή σεζόν, ο Κέβιν Ντουράντ μας αναγκάζει όλους να αναρωτηθούμε τι άλλο πρέπει άραγε να κάνει για να κερδίσει το βραβείο του MVP τη φετινή σεζόν. Παρόλα αυτά βέβαια ο Κέβιν Ντουράντ δε θεωρείται το φαβορί για τη κατάκτηση του βραβείου καθώς έχει τη κακή τύχη να έχει αντιμέτωπο τον Στέφεν Κάρι ο οποίος καταρρίπτει οποιοδήποτε ρεκόρ βρεθεί στο δρόμο του και έχει οδηγήσει τους Γκολντεν Στέιτ Γουόριορς στη πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας ενώ κατέχουν και το καλύτερο ρεκόρ αυτή τη στιγμή στο NBA με 23 νίκες και 5 ήττες μαζί με τους Φίνιξ Σάνς που βρίσκονται με ισοβαθμία στη δεύτερη θέση

Θωμάς Ζάρρας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *