Type to search

Champions League Αθλέτικ Μπιλμπάο ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΗ Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ Μπαρτσελόνα Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΙΜΙΕΡΑ ΛΊΓΚΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ρεάλ Μαδρίτης ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ξεκινούν μηνύσεις η Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο κατά της διοργανώτρια αρχή.

Share

Του Χρήστου Νικολόπουλου

Με μηνύσεις προχώρησαν οι 3 μεγάλες ομάδες του Ισπανικού πρωτάθληματος επειδή υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Πριμίερα Ντιβισίον και της CVC (εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων).

 

Μάλιστα ξεκίνησαν νομικές ενέργειες κατά των αρχών που υπέγραψε συμβόλαιο που αποφέρει κοντά στο 1.7 δις ευρώ.

Θα προκαλούσε ζημιές στο ισπανικό ποδόσφαιρο με κοινή τους δήλωση οι ομάδες.

Ο Πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Χαβιέρ Τέμπας δήλωσε ότι είναι ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα και είναι μία καινούργια αρχή για να ξεπεράσει τα όσο προβλήματα ταλανίζουν το ποδόσφαιρο της λόγω και της κατάστασης που πέρασε με το κορονοϊό

Οι σύλλογοι θα εκμετάλλευτουν σε ένα ποσοστό κοντά στης τάξης των 70% ώστε να ανανεώσουν τις έδρες τους και τις υποδομές τους. Το άλλο 15% για υπογραφή παικτών και για μεταγραφές και το άλλο 15 για μείωση του χρέους.

Αυτό σε αντάλλαγμα πούλησαν τα δικαιώματα της στη εταιρεία όπου προαναφέρα και θα διαχειρίζεται τα έσοδα από τα δικαιώματα μετάδοσης και χορηγίας της La Liga.. Ουσιαστικά θα ναι το νέο αφεντικό των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Λα λίγκα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *