Type to search

ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγκουέρο, η απόσυρση και το αντίο σε μία λαμπρή και ένδοξη καριέρα.

Share

Από τον Χρήστο Νικολόπουλο

Σημερα ο Αγκουέρο έβαλε τίτλοι τέλους στην προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου, βάζοντας τέλος στην καριέρα του, βάζοντας τέλος στο άθλημα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο’δηποτε λίγοι.

 

Με μία απίστευτη καριέρα 18 χρόνων, με πολλούς τίτλους στο παλμαρέ του, με πολλά πρωταθλήματα, κύπελλα και ευρωπαϊκές διακρίσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε Εθνικό ο Αγκουέρο λόγω προβλημάτων υγείας είπε αντίο στη αγαπημένη του θέα, στο ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιντεπεντιέντε στην Αργεντινή αλλά εκτινάχτηκε μόλις μετακόμισε στη Ισπανία για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό το μαγικό ταξίδι ξεκίνησε από ένα παιχνίδι της τοπικής ομάδας, τον εντόπισαν σκάουτερ των Ισπανών και εκεί έκανε θαύματα. Σε 5 χρόνια παραμονής στους Ροχιμπλάνκος κατέκτησε το Γιουροπα Λίγκ την σεζόν 2009-2010 το σούπερ καπ και έφτασε μία ανάσα στο Κύπελλο Ισπανίας όπου τερμάτισαν δεύτεροι.Συνολικά σε 235 εμφανίσεις πέτυχε 101 γκολ.

 

H καριέρα του ανέβηκε ακόμα πιο ψηλότερα, στο απόγειο της μεταγράφηκε στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι του  εκείνης της εποχής “ρεκόρ” 35 εκατομμυρίων λιρών.

 

Με την Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε ότι υπήρχε στο εγχώριο, από πρωτάθλημα, κύπελλο έως και Σούπερ Καπ,εφτασε και πολύ κοντά στο να αγγίξει το τρόπαιο (με τα μεγάλα αυτιά) , έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, διότι έχασαν 1-0 απο την Τσέλσι.

Με την εθνική του ομάδα πήρε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 πήρε επίσης κόπα Αμερικα επικρατώντας 1-0 στο τελικό τη Βραζιλία, και φιναλίστ του 2014 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εδω με το καλό του φίλο και κουμπάρο του Λιονέλ Μέσσι. 

Φεύγει με υψηλό το κεφάλι διότι η προειδοποίηση του γιατρού ήταν η το ποδόσφαιρο ή η ζωή του.

Ένας κλασσικός φορ, φεύγει.

Αντίο, Αγκουέρο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *