Ντεμπούτο με την Άλφα Ρομέο ο Βάλτερι Μπότας

Λίγες μέρες μετά την λήξη του πρωταθλήματος για το2021 στο Άμπου Ντάμπι,οι ομάδες έμειναν στην πίστα της Μέσης Ανατολής για να δοκιμάσουν  τους νέους οδηγούς και όσους άλλαξαν ομάδα,αλλά και τα νέα ελαστικά για το 2022.

Μετα από πέντε χρόνια με το μονοθέσιο της Μερσέντες,ο Φιλανδός Βάλτερι Μπότας,πήγε στην Αλφα Ρομέο και πήρε την πρώτη του <<γεύση>> του μονοθεσίου που θα οδηγάει την επόμενη χρονιά στην πρώτη μέρα των δοκιμών στο Άμπου Ντάμπι.Τον ποιον γρήγορο χρόνο πραγματοποίησε ο Νικ Ντε Βριές με την Μερσέντες.

Δεύτερο καλύτερο χρόνο αν και 1,3 δέυτερα αργότερο από τον Ντε Βρίες έκανε ο Λίαμ Λόσον στο ντεμπούτο του με το μονοθέσιο της Alpha Tauri,ενώ 3 καλύτερο χρόνο έκανε με μόλις 6 χιλιοστά διαφορά από τον Λόσον έκανε ο πρωταθλητής της F2 Όσκαρ Πιάστρι με το μονοθέσιο της Alpine.

Από τους καθιερωμένους οδηγούς της F1 πλην του Μπότας,συμμετείχαν στις πρώτες δοκιμές για να δοκιμάσουν τα ελαστικά της επόμενης σεζόν ο νυν πρωταθλητής της F1 Μαξ Φερστάπεν για την Red bull,ο Εστεμπάν Οκόν για την Alpine,ο Τζορτζ Ράσελ για την Mercedes και ο Μικ Σουμάχερ για την Haas.

Αύριο στις 15/12 θα πραγματοποιηθούν οι δεύτερες και τελευταίες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι,με τις ομάδες να επιτρέπεται να έχουν μόνο,καινούργιους,νέους οδηγούς στα μονοθέσια τους.

 

Βασίλης Μπουτσικάρης

Leave a Reply