Type to search

ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΗ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Ο Ομπαμεγιάνγκ, η απώλεια του περιβραχιόνιου και το πειθαρχικό παράπτωμα

Share

 

O σταρ της Αρσεναλ και της Εθνικής Ομάδας της Γκαμπόν έχασε το περιβραχιόνιο του ύστερα από πειθαρχικό παράπτωμα. Ο παίκτης που μεγαλούργησε με την Σεν Ετιέν και με την Μπορουσια Ντόρτμουντ, εδώ και 1 χρόνο έχει πέσει αγωνιστικα, φαίνεται πως κάνει μέτρια παιχνίδια και σε δημοσιεύματα από τον αγγλικό τύπο δήλωσε ότι δεν θα πουληθεί φέτος, γιατί τον θεωρεί χρήσιμο παίκτη και τον θεωρεί βασικό γρανάζι για την ομάδα. Κάτι είδε στο παίκτη και τον  κράτησε φέτος.

Tη σεζόν 2018-19 όπου έκανε μία σταθερή και μία (μπορούμε να πούμε) μία καλή  σεζόν με την Άρσεναλ, δυστυχώς αρχίζει να πέφτει απόδοση του ώσπου φέτος σε 14 εμφάνισεις έχει σημειώσει 4 γκολ.

Μάλιστα ο Αρτέτα τον άφησε εκτός με την  Σαουθάμπτον και ενδέχεται πιθανώς να τον αφήσει εκτός και με τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο.

Η διοίκησή της Άρσεναλ μάλιστα καυτηρίασε το συμβάν αφαιρώντας του το περιβραχιόνιο και και τον υποβίβασαν ως παίκτη και όχι ως αρχηγό.

Σύμφωνα με το BBC, κάνει λόγο ότι ο Ομπαμεγιάνγκ γύρισε νωρίς από τη Γαλλία, δεν έχασε καμία προπόνηση, ήταν στην ώρα του αλλά η χαλαρή τήρηση χρόνου μπορεί να επηρεάσει την πίστη και τη συνοχή στα αποδυτήρια.

Αυτό έχει ξαναγίνει και στην Άρσεναλ όπου και στον Tσάκα και στον Γκαλάς τους αφαιρέθηκαν τα περιβραχιόνιο.

 

O διεθνής με την Ελβετία επί εποχή Oυνάι Έμερι του αφαιρέθηκε το περιβραχιόνιο όταν με το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας στις 27 Οκτωβρίου όταν, έβρισε τους οπαδούς όταν τον έκαναν αλλαγή.

 

O Γκαλάς τη περίοδο που η Άρσεναλ ήταν στις 5 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος έπαψε να ναι αρχηγός μετά από μια εξαιρετική δημόσια επίθεση στους συμπαίκτες του, αμφισβητώντας το θάρρος τους και ισχυριζόμενος ότι ένας συμπαίκτης του που δεν κατονομάζεται ήταν μια αναστάτωση στα αποδυτήρια.

Αυτό δεν άρεσε στη διοίκηση ούτε στο Αρσέν Βενγκέρ oπου με την πίεση του κόσμου έκατσε 2 χρόνια παραπάνω ώστε να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του και να φύγει ως ελεύθερος.

 

Το περιβραχιόνιο θα φορέσει ο Λακαζέτ μετά τον Oμπαμεγιάνγκ είναι ο δεύτερος αρχηγός.

Eνώ από τις επόμενες μέρες ο Αρτέτα θα αποφασίσει ποιος θα γίνει ο διάδοχο του Ομπαμεγιάνγκ στην θέση της αρχηγία.

Μεταξύ Γουάιτ και Γκάμπριελ θα προκύψει ο αρχηγός στα επόμενα παιχνίδια

 

Για την ιστορία του συλλόγου από τότε που έφυγε ο Βιέρα το 2005 το περιβραχιόνιο άλλαξε πολλές φορές κατόχους μέχρι που βρέθηκαν οι διάδοχοι τους και αυτοί είναι Τιερί Ανρί, Γουίλιαμ, Σεσκ Φάμπρεγας, Ρόμπιν βαν Πέρσι, Τόμας Βερμάλεν Μίκελ Αρτέτα, Περ Μερτεζάκερ, Λοράν Κοσιελνί, και τρεις που προανέφερα στο κείμενο.

Παίκτες που έλαμψαν που έκαναν ένδοξη στην ιστορία της ομάδας αλλά αμαύρωσαν τις καριέρες τους.

Χρήστος Νικολόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *