Type to search

ΔΙΕΘΝΗ Κεντρική Οικονομια ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία=Ολοταχώς προς μια νέα οικονομική κρίση

Share

 

Η Τουρκία δε είναι και στα καλύτερα της, περνάει μια δυσκολία στα οικονομικά της, προσπαθεί να ορθοποδήσει και να σταθεί στα πόδια της υστερα από την κατάρρευση του νομίσματος της. 

H Τουρκία οδηγείτε προς μια οικονομική καταστροφή. Η χώρα του Ερντογάν είναι σε μια βαθιά οικονομική δυσχέρεια όπου χιλιάδες άνθρωποι δε μπορούν να καλύψουν τα είδη βασικής ανάγκης. Αυτό συμβαίνει διότι η τουρκική λίρα είναι σε μεγάλη ύφεση και υπερτερεί έναντι του δολαρίου,του ευρώ και του γιεν. Η χώρα δε μπορεί πλέον να εισάγει από το εξωτερικό προϊόντα, διότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε με δραματικούς ρυθμούς. Βρίσκεται το νόμισμα της σε μια ελεύθερη πτώση εκτινάσσοντας τόσο την φτώχεια όσο και τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Όσο τα συναλλάγματα άλλων χώρων αυξάνονται οι δικιά τους οικονομία δέχεται βαθιά, σκληρή κριτική, σφιγμένα τα πράγματα του σουλτάνου.

Βλέπουμε ότι οδηγείται σε μία δυσκολία να αντεπεξέλθει με τους δανειστές της, με αποτέλεσμα και ο κορονοϊός να χει κάνει βαθιά πληγή στη οικονομία της χώρας, ο Ερντογάν έιναι αρνητικός για πρόωρες εκλογές.

Εαν το δολάριο αυξήθει τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, λόγω ότι για να εισάγει η να  εξάγει θα είναι πιο ακριβότερα αυτή τη φορά.

Κάνει την Τουρκία (ενν.ο Ερντογάν)  εστία φθηνης εργατικής παραγωγής έναντι του δολαρίου, ανεβάζοντας επιθετικα τα επιτόκια υψηλά.

Η Τουρκία είναι γεμάτη διαφθορά, το νόμισμά της έχει βιώσει πολυετή υποτίμηση και ο στενός κύκλος του προέδρου αποτελείται από συκοφάντες και μέλη της οικογένειας Βλέπουμε ότι οδεύει ολοταχώς σε γκρεμό διότι έχει βαθιές πληγές τόσο που της άφησε ο κορονοϊός όσο και με τις επιλογές του προέδρου της. Κάποιοι αθώοι ζουν σε αντίξοες συνθήκες μη μπορώντας να καλύψουν ακόμα και τα βασικά που χρειάζεται να οικογένεια. Για να ανταποκριθεί στις όσες δυσκολίες της προκύψουν αυξάνει τη βενζίνη, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Ολο αυτό οδηγεί στο να πέσει η δημοτικότητα του Ερντογάν και η δημοφιλία του, αυτό αυξάνει τη δύναμη της αντιπολίτευση για τις επερχόμενες εκλογές.

 

Σε όσους διαφώνησαν με την πολιτική του τους απέλυσε, τους φυλάκισε και τους εκτόπισε.

Περνάει μεγάλη κρίση και το δημοσιογραφικό τμήμα όπου ελέγχεται σθεναρά από την κυβέρνηση και προσπαθεί τις διαδηλώσεις να τις πνίξει με βία και αίμα.

 

Πέφτει όλο και πιο πολύ η αγοραστική τους δύναμη καθιστώντας αυτό ακόμα πιο δύσκολο το έργο της για την συνέχεια.

 

Η δυσκολία που παρουσιάζει στο να βγει έξω στη αγορά είναι ότι δέχετε πίεση το νόμισμα της, όσο αφορά τα υπόλοιπα νομίσματα που ανεβαίνουν η λίρα της Τουρκίας χάνει σιγά σιγά την αξία της με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια να φτάσει σε μηδενικό βαθμό η με ένα αρνητικό πρόσημο πίσω της.

Όσο περνάνε οι μέρες πληθαίνει το χάσμα μεταξύ υψηλών, μεσαίων και χαμηλών θέσεων στη χώρα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αντιδρά στην πολιτική της καταπίεσης του Ερντογάν

 

Σε περιοχές όπου ο Ερντογάν τις προηγούμενες εκλογές είχε κερδίσει και είχε ένα αξιοσέβαστο αριθμό θαυμαστών που τον ψήφισαν, από ότι βλέπουμε αυτό σιγά-σιγά πέφτει και χάνεται με αποτέλεσμα ο κόσμος να ψηφίζει την αντιπολίτευση παρά εκείνον όπως ενημερωνόμαστε από τα στατιστικά.

 

Χρήστος Νικολόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *