Type to search

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Απόδραση από τη Νέα Φιλαδέλφεια για τις ερυθρόλευκες.

ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Απόδραση από τη Νέα Φιλαδέλφεια για τις ερυθρόλευκες.

Share

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ με 3-2, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στα πλαίσια
της 13ης αγωνιστικές της Volley League γυναικών.

 


Για την Ομάδα του Κάρλο Παρίζι δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού οι Χριστοδούλου , Γιώτα και Γενιτσαρίδη. Οι φιλοξενούμενες προέρχονταν από εντός έδρας ήττα από τον ΑΟ Θήρας. Βρέθηκαν να χάνουν δυο φορές από την εξαιρετική ΑΕΚ. Ωστόσο στο τελευταίο και
καθοριστικό σετ, έδειξαν αποφασισμένες να φύγουν με τη νίκη από τη Νέα Φιλαδέλφεια, και τα κατάφεραν. Στο πρώτο σετ οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν δυναμικά αποκτώντας προβάδισμα 1-5 και 4-9. Η ΑΕΚ έκανε το 6-10 με άσσο της Τερέλ κι άρχισε η αντεπίθεση. Πίεσε από το σερβίς η Ένωση και πήρε προβάδισμα 19-12. Προσπάθησε την ανατροπή στο σετ ο Ολυμπιακός αλλά το έχασε 25-19.

Καλή αρχή και στο δεύτερο σετ για την ομάδα του Κάρλο Παρίζι, παίρνοντας προβάδισμα 2-5. Σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε και το σκορ έγινε 13-13 με τη Χίπε να διαμαρτύρεται στο διαιτητή της αναμέτρησης. Με το σκορ ισόπαλο και την ΑΕΚ να αντεπιτίθεται ο τεχνικός του Ολυμπιακού πήρε τάιμ άουτ και ηρέμησε την ομάδα. Μετά το τάιμ άουτ η ομάδα του Πειραιά πήρε προβάδισμα κάνοντας το 13-16 με
πρωταγωνίστριες τις Χίπε και Σάλας. Η ΑΕΚ προσπάθησε να επανέλθει μειώνοντας σε 16-17. ωστόσο το σετ έληξε 20-25

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, καμιά ομάδα δεν κατόρθωσε να ξεφύγει στο σκορ και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 13-11 και 19-16. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κλέψει το σετ κάνοντας το 19-18, όμως δε τα κατάφερε και το σετ πήγε στις κιτρινόμαυρες με 25-21, δίνοντάς τους εκ νέου το προβάδισμα.

Η ΑΕΚ φάνηκε να μπαίνει το τέταρτο σετ με κεκτημένη ταχύτητα κάνοντας ένα γρήγορο 3-1. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού αντέδρασαν ισοφαρίζοντας με τη Σάλας σε 3-3. Στη συνέχεια προηγήθηκαν με 5-9 έχοντας καλή απόδοση. Όμως η Ένωση αντιμετώπισε την επίθεση του Ολυμπιακού με καλό  μπλοκ κι έκανε το 12-12. Το σετ ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο με τις ομάδες να μην καταφέρνουν να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη των δυο πόντων. Με το γήπεδο να σπρώχνει με τη φωνή του και την Μπράουν να ανεβάζει απόδοση, η ΑΕΚ έκανε το 17-15. Κάπου εκεί Χίπε (από τη διαγώνιο) και Σάλας (άσσος) ανέλαβαν δράση και για να γίνει το 17-20. Η ΑΕΚ πλησίασε με 19-20 αλλά το κακό σερβίς της Τερέλ και οι καλές αντιδράσεις της Εμμανουηλίδου έκαναν το σκορ 19-22. Το σετ έκλεισε 20-25 για τις ερυθρόλευκες με καρφί στη διαγώνιο από την Costa για το 2-2.

Στο τάι μπρέικ έκανε τη διαφορά το καλό σερβίς των ερυθρόλευκων και προηγήθηκαν 3-6. Η ΑΕΚ με πολύ καλό μπλοκ έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία κάνοντας το 7-7. Έπειτα πήραν προβάδισμα οι παίκτριες της Ένωσης 10-9. Η Σάλας έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό αλλά στη συνέχεια με δικό της λάθος έγινε το 13-13. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε από το λάθος, πήρε πάνω της επιθέσεις κι έκανε το 15-16. Το σκορ έγινε 17-17. Όμως έπειτα από καλή άμυνα της Χίπε απέναντι στην Μπράουν στο 17-18, η Costa τελείωσε το παιχνίδι με καρφί από τη διαγώνιο κάνοντας το τελικό 17-19.

 

Γιάννης Κελέρμενος

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *