Type to search

F1 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Φόρμουλα 1 2021: Το συναρπαστικότερο φινάλε στην ιστορία του θεσμού

Share

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι φινάλε ταινίας. Μίας ταινίας με δύο πρωταγωνιστές, που κατάφεραν να κορυφώσουν το ενδιαφέρον για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και να διατηρήσουν όλα τα βλέμματα καρφωμένα στα μονοθέσιά τους μέχρι και τον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα της σεζόν. Αμφότεροι το άξιζαν, όμως πάντα, μόνο ένας ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί.

Το τέλος του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι χθες (12/12), βρήκε τον Μαξ Φερστάπεν παγκόσμιο πρωταθλητή και το Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη θέση. Αν και κάπως αμφιλεγόμενο το φινάλε, με την ομάδα της Mercedes να διαμαρτύρεται και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων, Τότο Βολφ, να μιλά για λανθασμένη μεταχείριση του ατυχήματος του Λατίφι από τη FIA που έφερε τον Ολλανδό οδηγό σε απόσταση αναπνοής από τον Βρετανό 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Μάλιστα, η Mercedes έκανε ένσταση δις, σύμφωνα πατώντας στα άρθρα 48.8 και 48.12 των διατάξεων της FIA για φερόμενες παραβιάσεις, που απορρίφθηκαν ισάριθμες φορές.

Ήταν επεισοδιακό το τελευταίο τριήμερο στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1, όπως άλλωστε αναμενόταν. Το Σάββατο (11/12), στις κατατακτήριες δοκιμές οι δύο οδηγοί της Red Bull, “συνεργάστηκαν”, με σκοπό την κατάκτηση της pole position από τον Φερστάπεν. Ο Σέρχιο Πέρεζ βοήθησε τον Ολλανδό μέσω του slipstream να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Χάμιλτον και να του δώσει προβάδισμα ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Παρόλα αυτά, ο Βρετανός διεκδικητής του τίτλου κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα και να οδηγήσει την κούρσα μέχρι τον τελευταίο γύρο. Στον τελευταίο γύρο, με τον Χάμιλτον πρωτοπόρο και τον Φερστάπεν να ακολουθεί, το αυτοκίνητο ασφαλείας των διοργανωτών είχε μπει στην πίστα λόγω του ατυχήματος του Λατίφι. Μόλις αποχώρησε και δόθηκε συνέχεια στην κούρσα ο Χάμιλτον διατήρησε την πρώτη θέση, μέχρι την πέμπτη στροφή της Yas Marina Circuit. Εκεί ο Φερστάπεν επιτέθηκε, προσπέρασε και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σε ηλικία 24 ετών και 73 ημερών, είναι ο 1ος Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής και ο τέταρτος νεότερος μετά τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο, κατά σειρά. Με μια σκηνή που αποτελεί το κορυφαίο στιγμιότυπο του θεσμού, τελείωσε μια συναρπαστική σεζόν με τους δύο μονομάχους για τον τίτλο να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ’ όλη της τη διάρκεια.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *