Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Φοίνικας νικητής στο ντέρμπι του Πειραιά.

Share

Ατρόμητος Πειραιά και Φοίνικας Πειραιά συναντήθηκαν στο κλειστό γήπεδο Καμινίων σήμερα το μεσημέρι για την έβδομη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α2 κατηγορίας μπάσκετ γυναικών. Νικητής αναδείχθηκε ο Φοίνικας, με σκορ 41-60 κόντρα στον συντοπίτη Ατρόμητο.

Άλλο ένα νικηφόρο μεσημέρι Κυριακής είχε ο Φοίνικας Πειραιά. Η ομάδα του Κυριάκου Αράπη παρά τις πολλές απουσίες της, (κατέβηκε με μόλις οκτώ παίκτριες στον αγώνα), είχε άσσο στο μανίκι, την πολύπειρη Σίσσυ Ευμορφοπούλου, που επέστρεψε μετά από διάστημα 3 εβδομάδων λόγω τραυματισμού. Η 35χρονη Ελληνίδα φόργουορντ, που έχει λιώσει τα μπασκετικά της παπούτσια στα παρκέ της Α1 κατηγορίας, ήταν καθοριστική για την ομάδα της, με τους 18 πόντους που σημείωσε. Ο Φοίνικας είχε για ένα ακόμη ματς σε καλή μέρα την πάντα επικίνδυνη κάτω από τη ρακέτα, Ελευθερία Μαγγίνα (17 πόντοι) αλλά και την γκάρντ Ελένη Βράκα που πέτυχε 16 πόντους. Από την άλλη μεριά τώρα, για τον Ατρόμητο ξεχώρισαν η οργανώτρια  Κατερίνα Μάλαμα με 11 πόντους και η επίσης γκάρντ Σοφία Γιαννικάκη που έβαλε 8 πόντους.

Με τη νίκη αυτή, ο Φοίνικας έχει ρεκόρ 6-1 και με 13 βαθμούς έπιασε την Ηλιούπολη στην κατάταξη, που νίκησε τους Δαναούς Άργους εντός έδρας. Φοίνικας και Ηλιούπολη απολαμβάνουν έστω και για λίγο την πρώτη θέση, έπειτα από την αναβολή του παιχνιδιού του πρωτοπόρου Εύνικου με τον ουραγό Θησέα Παναγιούδας. Η ομάδα του Δημήτρη Χρυσοβελίδη ( Ατρόμητος) από την άλλη, με την ήττα της αυτή έχει ρεκόρ 3-4 και με τους 10 βαθμούς της απέκτησε συγκάτοικο στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο λόγος για τον Άρι Καλαμάτας, που κέρδισε οριακά εκτός έδρας την Άμιλλα.

Στα του αγώνα, οι γηπεδούχες μπήκαν δυνατά στο ματς, με την Ρούλα Καλογήρου να καταθέτει τα διαπιστευτήρια μεγάλης παίκτριας. Με τη λήξη της πρώτης περιόδου το ματς βρισκόταν σε πλήρη ισορροπία (13-13) και όλα έδειχναν πως ο Φοίνικας θα ζοριζόταν να πάρει κεφάλι στο σκορ. Παρολ’ αυτά, η ομάδα του Κυριάκου Αράπη είχε στην φαρέτρα της το όπλο που ονομάζεται Σίσσυ Ευμορφοπούλου. Μετά από την θλάση της στον αχίλλειο τένοντα η έμπειρη φόργουορντ επανήλθε δυναμικά στο παρκέ και με 18 πόντους συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας της. Κάπως έτσι, με το τέλος της δεύτερης περιόδου ο Φοίνικας πήρε προβάδισμα 17 πόντων (19-36), παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Ατρόμητου με δύο τρίποντα από την Κατερίνα Μάλαμα. Μετά το ημίχρονο ήταν η σειρά της Ελευθερίας Μαγγίνα και της Ελένης Βράκα να πρωταγωνιστήσουν για τον Φοίνικα. Στην απέναντι όχθη, οι παίκτριες του Ατρόμητου όσο περνούσε η ώρα δεν είχαν καλές τελικές επιλογές και τελειώματα φάσεων, ενώ υπέπεσαν και σε κάποια εύκολα λάθη στην άμυνα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού και η ψαλίδα στο σκορ είχαν ανοίξει, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχες να μην μπορούν να ακολουθήσουν τις αντίπαλες τους. Με το ρόζ φύλλο αγώνα λοιπόν έφυγε από τα Καμίνια ο Φοίνικας Πειραιά.

 

Το σκορ ανά περίοδο:

  • 1η) 13-13
  • 2η) 19-36
  • 3η) 31-50
  • 4η) 41-60

Επόμενη αγωνιστική, 8η: Ο Ατρόμητος Πειραιά θα ταξιδέψει στη Χίο, για να αντιμετωπίσει τον Αιγέα ( Κυριακή 19/12/2021, 13:00), ενώ ο Φοίνικας Πειραιά θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Παναγιώτης Σαλπέας τον Εύνικο ( Κυριακή 19/12/2021, 14:00), σ’ ένα ματς που θα έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *