Type to search

ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΓΣ Ηλιούπολης 65-49 ΑΟ Άργους οι Δαναοί

Share

Στο κυνήγι του Εύνικου.

Στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του Ά ομίλου της Α2 κατηγορίας μπάσκετ γυναικών, η Ηλιούπολη πήρε την νίκη με 65-49 κόντρα στους Δαναούς του Άργους.

Εξαιρετικά σημαντική βαθμολογική νίκη στη μάχη της ανόδου της Α1 για τον ΓΣ Ηλιούπολης. Οι Ήλιοι με ομαδικό μπάσκετ και καλούς συνδυασμούς πήραν τους 2 βαθμούς με το τελικό σκορ στο 65-49 παρά την ανωτερότητα της ομάδας του Άργους σε δύναμη και τρέξιμο. Έτσι βρίσκονται πλέον πιο άνετα στην 2η θέση με ρεκόρ 6-1 μόλις πίσω από τον πρωτοπόρο Εύνικο, ρίχνοντας τους Δαναούς στην 4η με ρεκόρ 5-2.

Το ματς στο ξεκίνημα του ήταν αρκετά κλειστό. Μάλιστα μόνο στην πρώτη περίοδο το προβάδισμα άλλαξε πλευρά τέσσερις φορές. Στο διάστημα αυτό η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να χτίσει κάποια ομάδα ήταν αυτή των 4 πόντων με το σκορ στο 13-17 υπέρ των φιλοξενούμενων. Η πρώτη περίοδος έληξε με ισχνό προβάδισμα για την ομάδα από το Άργος με 17-19. Η αρχηγός των Δαναών, Κεχαγιά σημείωσε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο με 2 τρίποντα και ήταν ο κύριος λόγος του προβαδίσματος αυτού.

Στην δεύτερη περίοδο και με το σκορ στο 19-23 οι γηπεδούχες άσκησαν μεγάλη πίεση στην επαναφορά. Οι αντίπαλές τους δεν αντέδρασαν σωστά και έτσι πήραν τα ηνία του ματς με 25-23 χάρης ένα επιμέρους σκορ 6-0. Κάπου εκεί το γήπεδο πάγωσε προς στιγμήν. Η γκαρντ των γηπεδούχων Σλούκα έπεσε άτσαλα και φάνηκε να πονάει αρκετά. Αποχώρησε από το γήπεδο αλλά επανήλθε στο 2ο μέρος και ήταν και από τις πρωταγωνίστριες. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στο ημίχρονο με την Ηλιούπολη μπροστά 35-32.

Το ξείνημα της επανάληψης ήταν κομβικό για την κατάληξη του αγώνα. Με το σκορ στο 40-35 ο προπονητής των Δαναών κόουτς Τορβάς αποβλήθηκε με 2η τεχνική ποινή και άφησε την ομάδα του ακέφαλη για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Από την στιγμή εκείνη η διαφορά άνοιξε και στην λήξη της τρίτης περιόδου έγινε για πρώτη φορά διψήφια με το σκορ στο 50-40.

Οι γηπεδούχες συνέχισαν σε υψηλή ένταση και δεν άφησαν τις αντίπαλές τους να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Λίγο πριν το τέλος η άτυχη Σλούκα χτύπησε ξανά και αυτή την φορά αποχώρησε κουτσαίνοντας. Μέχρι το σημείο εκείνο είχε πετύχει 12 πόντους. Το τελικό 65-49 δίνει μία δίκαιη νίκη στην Ηλιούπολη η οποία συνεχίζει στην μάχη της ανόδου κυνηγώντας τον πρωτοπόρο Εύνικο.

Πολύ καλή απόδοση για τους «ήλιους» είχαν η Πρίφτη με 16 και η Καραλή με 14 πόντους. Θετικές ήταν και η Αλεξιά με 6 όσο και η Θεοδώρου με 8. Στην αντίπερα όχθη οι λαβωμένοι Δαναοί μένουν λίγο πιο πίσω στην μάχη της ανόδου. Η Κεχαγιά πέτυχε 18 πόντους, με την Χρυσοστομίδου άξια συμπαραστάτρια με 9 αλλά δεν ήταν αρκετό. Οι Δαναοί Άργους έπεσαν στην 4η θέση με την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα της Α2 αλλά παραμένουν σε πολύ κοντινή απόσταση.

 

Δημήτρης Μήτσης

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *