Type to search

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΠΑΣ Γιάννενα – ΝΠΣ Βόλος 3-2: Ανατροπή και «3άδα» για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου!

Share

Ο ΠΑΣ Γιάννενα κατάφερε με μεγάλη ανατροπή να επικρατήσει του Βόλου (3-2), και ολοκληρώνει με εξαιρετικό τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όπου τον βρίσκει στην τρίτη θέση.

Η πρώτη ημέρα της 13ης αγωνιστικής για τη Super League Interwetten έμελλε να μας χαρίσει ένα παιχνίδι αρκετών συγκινήσεων, με τον ΠΑΣ Γιάννενα να υποδέχεται τον ΝΠΣ Βόλος για την αυλαία το πρώτου γύρου. Οι γηπεδούχοι υπέταξαν τον Βόλο σε ήττα με 3-2, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο επήλθε αυτή η νίκη στους «Ζωσιμάδες» θα μας κάνει να θυμόμαστε την εν λόγω αναμέτρηση για πολύ καιρό.

Το ασύλληπτο «ψαλίδι» του Νίνη

Η ομάδα του Μεταξά έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Βόλου και τον Νίνη να κάνει τη τελική κάθετη πάσα στη περιοχή του ΠΑΣ Γιάννενα, ο Ορόζ με υποδειγματικό τελείωμα έγραψε το 0-1 με το «καλημέρα». Η απάντηση ωστόσο δεν άργησε να έρθει, και στο 12ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μέντες ο Κάργας με «σκαστή» κεφαλιά θα νικήσει τον Κλέιμαν για το 1-1.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο ρυθμό. Πλην κάποιων εξαιρέσεων δεν υπήρχαν οι πολλές μεγάλες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Όλα αυτά άλλαξαν όταν στο 40ο λεπτό ο Σωτήρης Νίνης βλέποντας τη μπάλα να «προσγειώνεται» πάνω του, επιχείρησε ένα πραγματικά ασύλληπτο γυριστό «ψαλίδι», το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιούρι Λοντίγκιν, κάνοντας το 1-2. Μάλιστα οι Βολιώτες θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 1-3, όταν ο Σοάρες στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του ενός γκολ για τους φιλοξενουμένους.

 

Πολύ σκληρός για να πεθάνει.. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ είχε το πάνω «χέρι» με τον Βόλο να πραγματοποιεί μόλις μια τελική ο οποία κατέληξε εκτός της εστίας του Λοντίγκιν.Στο 57′ ο Σάλιακας με μακρινή σέντρα «τρύπησε» την αντίπαλη άμυνα, με την μπάλα να περνά από όλους και ο Περέα να τη στέλνει στα δίχτυα πιθανότατα με το γόνατο όπως φαίνεται και στα ριπλέι. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ, φτάνοντας κοντά και στο 72′ έπειτα από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Κάργα, η στιγμή όμως που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε  στο 81′ όταν ο Ροσέρο «γκρέμισε» αντικανονικά τον Πίρσμαν στην περιοχή του Βόλου. Ο διαιτητής Ευαγγέλου έπειτα από έλεγχο του VAR, καταλογίζει πέναλτι το οποίο μετουσιώνει σε γκολ ο Εραμούσπε στο 86′.διαμορφώνοντας έτσι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η τριάδα και το μεγάλο αν 

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος βρίσκει τον ΠΑΣ στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στον αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Λαμία το απόγευμα της Κυριακής στη Τούμπα. Μια θέση που προέκυψε μέσα από μεγάλες μάχες, και ζημιές στους «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκ. Χαρακτηριστικά η ομάδα των Ιωαννίνων έχει πετύχει έως τώρα τρεις μεγάλες νίκες απέναντι στο «Big-5», με ΠΑΟΚ εκτός έδρας (0-1), Άρη εκτός έδρας (0-5) και Παναθηναικό στους «Ζωσιμάδες (1-0). Μετρά μόλις 2 ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό τις οποίες κάλλιστα θα μπορούσε να «αποφύγει» με την ισοπαλία και στα 2 παιχνίδια τα οποία διεξήχθησαν στην έδρα του, έχοντας χάσει από τους «ερυθρόλευκους» (1-2) με γκολ του Ελ Αραμπί στο 84′, και από την «Ένωση» με γκολ του Σακχόφ στο 90′!

Οι Γιαννιώτες είναι η ευχάριστη «έκπληξη» του πρωταθλήματος εντός πολλών εισαγωγικών διότι και η περσινή τους πορεία κάτω από τις οδηγίες του νυν τεχνικού της ΑΕΚ, Αργύρη Γιαννίκη κρίνεται ως εξαιρετικά επιτυχημένη, παίζοντας πολύ ωραίο αλλά και αποδοτικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ δεν «πουλάει» εύκολα το τομάρι του και παλεύει για κάθε βαθμό, και με τη «κατάληψη» της 3ης θέσης στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος κάνει τη συνέχεια του άκρως ενδιαφέρουσα έχοντας πλέον στον τιμόνι έναν νέο προπονητή, επίσης της… γερμανικής «σχολής» Ιωάννη Μεταξά.

 

Ενδεκάδες

ΠΑΣ Γιάννενα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (62′ Λώλης, 95′ Παντελάκης), Σνάιντερ, Μορέϊρα (87′ Λιάσος) και Περέα

ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Σοάρες, Ορόζ (77′ Ρινέρ), Ρεγκατέν, Νίνης (89′ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (90′ Τερεζίου) και Φαν Βεέρτ

 

Σκόρερς: Κάργας 12′, 57′ Περέα, Εραμούσπε 86′ Ορόζ 1′, Νίνης 40′

 

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *