Type to search

ΑΓΓΛΙΑ

Στίβεν Τζέραρντ: Η Επιστροφή

Share

Ο αγαπημένος «Στίβι» των φιλάθλων των Reds, επιστρέφει στον τόπο όπου αγαπήθηκε και μεσουράνησε για 26 ολόκληρα χρόνια, αυτή τη φορά ως αντίπαλος και από το πόστο του προπονητή.

Υπό άλλες συνθήκες το σημερινό Λίβερπουλ- Άστον Βίλα δε θα συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας σε τέτοιο βαθμό. Η παρουσία όμως του πρώην θρύλου των γηπεδούχων στον πάγκο των Villagers προσφέρει ορισμένες ιδιαιτερότητες στο παιχνίδι.

Ο Τζέραρντ έχοντας αναλάβει τη Βίλα μόλις ένα μήνα πριν (στις 11 Νοεμβρίου), έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο τηρουμένων των αναλογιών. Σε τέσσερα παιχνίδια στην Πρεμιερ Λιγκ, η ομάδα του μετράει τρεις νίκες (με Μπράιτον εντός, Κρίσταλ Παλας εκτός και Λέστερ εντός), ενώ το μοναδικό ματς που έχασε ήταν από την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία στο μεγαλύτερο μέρος κατάφερε να την δει στα μάτια και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Άστον Βίλα με τον Τζέραρντ στο τιμόνι πηγαίνει στο Ανφιλντ με ανεβασμένη ψυχολογία και σκοπό την νίκη όπως δήλωσε ο ίδιος ο 41χρονος τεχνικός: ” Για μένα είναι σημαντικό να προετοιμάσω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ για να προσπαθήσω να πάρω ένα θετικό αποτέλεσμα για την Άστον Βίλα. Όλοι σε αυτό το γήπεδο με ξέρουν αρκετά καλά για να γνωρίζουν τι κάνω και για το τι θα πάω στο Ανφιλντ. Έχω καλή σχέση με πολλούς ανθρώπους στον σύλλογο. Πέρασα φανταστικά εκεί, ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ήταν η ομάδα που υποστήριξα μεγαλώνοντας και πάντα θα τη στηρίζω. Ταυτόχρονα με κάνει να χαμογελάω, γιατί έχω την ευκαιρία να πάω εκεί και να ανταγωνιστώ μια καλή ομάδα και έναν καλό προπονητή και να προσπαθήσω να κερδίσω το παιχνίδι. Αυτό είναι ο μοναδικός στόχος για μένα”.

Ακόμα κι ο ίδιος ο Κλοπ σεβόμενος την πολυετή του προσφορά στον σύλλογο έδωσε το «δικαίωμα» στον «Στίβι» να πανηγυρίσει σαν τρελός αν η ομάδα του σημειώσει κάποιο τέρμα. Ο Γερμανός τεχνικός εξέφρασε και τη σιγουριά- επιθυμία του να αναλάβει κάποτε τις τύχες της Λίβερπουλ, ως προπονητής, ο ίδιος ο Τζέραρντ τον οποίο χαρακτήρισε ευφυή και το λόγο που άρχισε να παρακολουθεί περισσότερο την Άστον Βίλα το τελευταίο διάστημα.

Μένει λοιπόν να δούμε πως θα αντιδράσει ο πρώην εμβληματικός αρχηγός και θρύλος των Reds κατά την επιστροφή του, για πρώτη φορά ως αντίπαλος, σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει καλά και πως θα αντιδράσει ο κόσμος και το κλαμπ στην παρουσία του.

 

Από Βασίλης Κατσανιώτης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *