Type to search

EUROPA LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Προφίλ πιθανών αντιπάλων και προιστορία

Share

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μία πολύ κακή εμφάνιση απέναντι στην Αντβέρπ, στην αυλαία των ομίλων του Europa league και ηττήθηκαν με 1-0. Παρέμειναν έτσι στην δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από την Άιντραχτ η οποία αναδείχθηκε ισσόπαλη με την Φενέρ Μπαχτσέ. Οι Πειραιώτες θα έχουν δύσκολο έργο στην συνέχεια, καθώς θα παίξουν με τους τρίτους του Τσάμπιονς Λίγκ .

Βαθμολογία ομίλου.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

1.Άιντραχτ Φρανκφούρτης 12

2. Ολυμπιακός 9

3.Φενέρμπαχτσέ 6

4.Αντβέρπ 5

Πιθανοί αντίπαλοι

Δεδομένων των συνθηκών ο Ολυμπιακός θα έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο στα Playoff του europa league καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους αποκλεισμένους του Τσάμπιονς Λίγκ, μέσα στους οποίους συγκαταλέγονται πολύ δυνατοί και… ιστορικοί αντίπαλοι. Συγκεκριμένα στην λίστα αυτή  βρίσκονται οι ,Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ, Ζενίτ, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Αταλάντα. Κλήρωση , την Δευτέρα 13-12, 14:00)

 

Προφίλ

Λειψία: Η Λειψία δεν βρίσκεται στα καλύτερα της .Τερμάτισε τρίτη , ενώ κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης καθώς βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας στο Γερμανικό πρωτάθλημα. Ωστόσο , είναι μία ποιοτική ομάδα με καλές μονάδες και έχει πετύχει μεγάλες νίκες φέτος(Μάντσεστερ Σίτυ 2-1) , και σίγουρα θα θέλει να κυνηγήσει το europa league για να μην έχει μπλεξίματα Ευρώπης.

Πόρτο: Οι Πορτογάλοι έχουν παρουσιάσει μία πολύ καλή ομάδα. Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της χώρας τους , και κατάφεραν να επιβιώσουν και να κατακτήσουν την τρίτη θέση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Λίβερπουλ, Ατλέτικο και Μίλαν. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός είναι η αδυναμία που έχει δείξει φέτος , να ανταποκρίνεται σε σημαντικά παιχνίδια( 1-3 με Ατλέτικο) .

Ντόρτμουντ : Η Ντόρτμουντ είναι ένα εκ των δυνατών ονομάτων στην λίστα των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού. Βρίσκεται στο -4 από την κορυφή στην Γερμανία . Σίγουρα θα θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν Ευρωπαϊκό τίτλο. Μην ξεχνάμε ότι επέστρεψε και ο Χάαλαντ . Αν θέλουμε να βρούμε κάποιο ψεγάδι καλό θα ήταν να εστιάσουμε στην αστάθεια που έχουν δείξει φέτος και εντός και εκτός Γερμανίας.

Σερίφ: Θεωρητικά , από τις εύκολες αντιπάλους για τους Πειραιώτες. Δεν αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και ήταν η πρώτη φορά που πήρε μέρος στην μεγάλη διοργάνωση. Όμως φέτος έκανε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να μιλάει για αυτή , με την πολύ καλή της παρουσία , και το ιστορικό διπλό στο Μπερναμπέου (1-2 με Ρεάλ Μαδρίτης) .

Σεβίλλη: Η ισπανική ομάδα φέτος δεν εμπνέει σιγουριά. Έχει μείνει αρκετά πίσω στην Λα Λίγκα και προβληματίζει αρκετά σε πολλούς τομείς, ο πιο σημαντικός των οποίων είναι το σκοράρισμα , όπου δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά . Είναι όμως μία δυνατή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή(Λοπετέγκι), και αρκετούς αστέρες ( Οκάμπος, Ράκιτιτς) . Μην ξεχνάμε ότι είναι η ομάδα με τα περισσότερα κύπελλα  europa league/uefa).

Ζενίτ: Αν ο Ολυμπιακός τύχει με την Ζενίτ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την τρίμηνη διακοπή του πρωταθλήματος, της όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τις ομάδες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης . Οι Ρώσσοι είναι μόνιμοι πρωταθλητές με ένα δυνατό Ρόστερ ( Σερντάρ Αζμούν και ο Αρτέμ Τζιούμπα , Μάλκομ  ) . Κερασάκι στην πορεία τους στο Τσάμπιονς Λίγκ ήταν το 3-3 που έφεραν με την Τσέλσι και την άφησαν στην δεύτερη θέση πίσω από την Γιουβέντους).

Μπαρτσελόνα: Ο Ολυμπιακός φέτος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Καταλανοί και να γράψουν ιστορία . Η αρμάδα του Τσάβι δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση φόβο. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε πως θεωρητικά οι Ισπανοί θα είναι το φαβορί σε μία πιθανή αναμέτρηση , ως το πιο δυνατό όνομα. Επίσης θα πρέπει πάση θυσία να κατακτήσει το europa league για να μην μεγαλώσει και άλλο τα οικονομικά της προβλήματα, καθώς είχε υπολογίσει να πάρει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λίγκ. Τώρα πρέπει να διεκδικήσει τουλάχιστον τα 15 περίπου του Europa League εάν το πάρει.

Αταλάντα: Η φετινή Αταλάντα δεν θυμίζει αυτή των τελευταίων ετών. Δείχνει ομάδα χωρίς ιδιαίτερη ουσία και αποδιοργανωμένη , κυρίως στη άμυνα . Δεν αποτελεί μεγάλο φόβητρο. Παρόλα αυτά έχουν πολύ μεγάλη έφεση στην δημιουργία και στο σκοράρισμα και σίγουρα θα δυσκολέψουν τους ερυθρόλευκους με την πολύ καλή μεσαία γραμμή

Προϊστορία

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αντιμετωπίσει σχεδόν όλους τους πιθανούς τους αντιπάλους , και η προϊστορία τους θα μπορούσε να είναι παράδειγμα προς μίμηση η και προς αποφυγή.

95/96 Σεβίλλη – Ολυμπιακός 1-0 Ολυμπιακός Σεβίλλη 2-1 (1-0 κ.δ.), Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Ολυμπιακός – Πόρτο 1-0 Πόρτο – Ολυμπιακός 2-1, Τσάμπιονς Λιγκ 97/98,

Πόρτο – Ολυμπιακός 2-2 Ολυμπιακός – Πόρτο 2-1 Τσάμπιονς Λιγκ 98/99,

Πόρτο – Ολυμπιακός 2-0 Ολυμπιακός Πόρτο 1-0 Τσάμπιονς Λιγκ 99/00,

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 3-1 Ολυμπιακός Μπαρτσελόνα 0-0 Τσάμπιονς Λιγκ 17/18,

Ντόρτμουντ – Ολυμπιακός 1-0 Ολυμπιακός – Ντόρτμουντ 3-1 Τσάμπιονς Λιγκ 11/12,

Σεριφ – Ολυμπιακός 0-2 Ολυμπιακός – Σεριφ 1-0 πρ. Τσάμπιονς Λιγκ 09/10

Για την Αταλάντα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τον αποκλεισμό των αντίστοιχης δυναμικότητας, Μίλαν(2018) και Κάλιαρι(1972) που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός.

 

Νίκος Θεοδωράτος

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *