Type to search

Α2 ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Παγκράτι-Δάφνη 89-56: Άνετη επικράτηση με “ιπτάμενο” Τσουργιάννη

Share

Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α2 ανδρών, το Παγκράτι υποδέχθηκε την Δάφνη στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς. Εύκολη επικράτηση για την ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου με σκορ 89-56, καθώς η ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν εμφανής.


 

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των προσφάτως θανούντων Δημήτρη Καρβέλα και Στράτο Κωσταλά. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα. Μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου το ταμπλό έδειχνε συχνά διπλό σκορ, γεγονός που αποδίδεται στην ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ. Η φιλοξενούμενη ομάδα του Βασίλη Μαρίνου πάλεψε και προσπάθησε να περιορίσει την διαφορά μέσω της σωματικής επαφής. Πολλά φάουλ με σκοπό να παγώσουν τον ρυθμό, ανεπιτυχώς, καθώς το Παγκράτι είχε σε σπουδαίο απόγευμα δύο αθλητές. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Σταυρακούκα και Τσουργιάννη, οι οποίοι μεταξύ τους συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο πετυχαίνοντας συνδυαστικά  σαράντα επτά πόντους. Ο δεύτερος δε, παρουσίασε και θέαμα στον κόσμο που προσήλθε στο Μετς, προσφέροντας καρφώματα και άμυνες με μπλοκ. Μπορεί για την Δάφνη να ήταν ένα δύσκολο απόγευμα, ωστόσο για τους ουδέτερους φιλάθλους οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Στα θετικά το γεγονός ότι ο κύριος Γιαννόπουλος απέκτησε την ευχέρεια και εν τέλη χρησιμοποίησε αρκετά νέα παιδιά από τις ακαδημίες. Με την λήξη των δύο πρώτων περιόδων το ταμπλό έγραψε 50-26, ώστε με το πέρας της αναμέτρησης να διαμορφωθεί το τελικό 89-56. Δεύτερη διαδοχική νίκη για το Παγκράτι το οποίο βλέπει το νεοσύστατο του σύνολο να βρίσκει χημεία και να αποδίδει υψηλού επιπέδου μπάσκετ.

Αποκλειστικές δηλώσεις στο sportreview από τον άλλοτε αθλητή της ΑΕΚ και των τμημάτων υποδομής της Εθνικής Ελλάδος, Δημήτρη Τσουργιάννη.

Όταν ερωτήθηκε για το πως αισθάνεται με την χθεσινή εμφάνιση και την αγωνιστική άνοδο της ομάδας, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους απάντησε τα εξής:

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, η ομάδα έκανε δεύτερη σερί νίκη μετά από ένα μεγάλο διπλό στην Βέροια. Μέσα μου νιώθω ευτυχισμένος, γιατί παίζουμε ωραίο μπάσκετ και αυτό φαίνεται από το ωραίο κλίμα. Ο στόχος της ομάδας είναι να μείνουμε στην κατηγορία και αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Η ομάδα είναι πολύ καλή, στηθήκαμε αργά. Πιο αργά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες αλλά αυτό δεν μας άφησε πίσω, δημιουργήσαμε γρήγορα ένα πολύ καλό κλίμα. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ μέσα από τους στόχους της ομάδας».

Η διαμόρφωση του σκορ 25-9, 50-27, 69-39, 89-56

Παγκράτι (Γιαννόπουλος): Καριώτης, Σταυρακούκας 26 (3), Ζαρίφης, Γεωργοπαπαδάκος 2, Γιοβάνης 5, Χαϊκάλης 18 (4), Τσουργιάννης 21, Δαμιανός 8 (2), Ταταράκης 1, Τζουγκαράκης 8, Γαλατσίδας, Σταμπουλής.

Δάφνη Δαφνίου (Μαρίνος): Τσορμπατζόγλου 15 (3) , Βλαδίτσης15, Μπήλιος 6 (2), Κεχρής, Εξηνταβελώνης, Γιαννόπουλος 4, Καμπούρης 2, Στανόγεβιτς 9 (1), Μούσα 4, Περδικάρης 1.

 

Αντώνης Νιανιάς

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *