Type to search

ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Κανονισμοί για την κυνηγετική περίοδο.

Share

Εν όψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, η υπηρεσία θηραμάτων και πανίδας δημοσίευσε μια ενημερωμένη λίστα κανόνων για να εξασφαλίσει ασφαλές κυνήγι για όλους τους συμμετέχοντες.

 

Ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook καλούσε τους κυνηγούς να ακολουθούν όλους τους γραπτούς και άγραφους κανόνες και να σέβονται την ιδιωτική ιδιοκτησία και τους υπόλοιπους κυνηγούς.

 

Αυτό σημαίνει να μην σχηματίζονται μεγάλες ομάδες για να διασφαλίζεται ότι το θήραμα έχει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να μην δείχνει καμία ανοχή στους λαθροκυνηγούς που δραστηριοποιούνται τη νύχτα και σε όσους δεν τηρούν περιορισμένες περιοχές κυνηγιού και όρια απόδοσης.

 

Αυτό συνεπάγεται επίσης τη χρήση του σωστού εξοπλισμού, τον προσχεδιασμό των διαδρομών τους, την αποφυγή κατοικημένων περιοχών, την οργάνωση επαφών έκτακτης ανάγκης, την επίγνωση του περιβάλλοντός τους και την επίγνωση του χειρισμού και του πυροβολισμού όπλων.

 

Επιπλέον, υπενθυμίστηκε στους κυνηγούς ότι ο αριθμός μητρώου των κυνηγόσκυλων που παίρνουν μαζί τους πρέπει να αναγράφεται στην κυνηγετική τους άδεια, κάτι που μπορεί να διευθετηθεί διαδικτυακά .

 

Για τους λαγούς και τους φρανκολίνους, το όριο απόδοσης ανά ταξίδι είναι ένα και τέσσερα για τις πέρδικες. Δεν υπάρχει όριο για όλους τους άλλους τύπους παιχνιδιών.

 

Η υπηρεσία τόνισε ότι οι κυνηγοί πρέπει να παραμένουν εντός καθορισμένων κυνηγετικών περιοχών. Για όσους διαθέτουν smartphone, η εφαρμογή Artemis CY αναπτύχθηκε για να βοηθήσει σε αυτό.

 

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του δασαρχείου που έγινε την ίδια μέρα, η υπηρεσία είπε ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιών σε μη καθορισμένες περιοχές.

 

Καθώς οι τρέχουσες καιρικές συνθήκες μπορούν να συμβάλουν στο ξέσπασμα και την εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών, το τμήμα υπενθύμισε στους κυνηγούς να αποφεύγουν τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης σπίρτων και άκρων τσιγάρων στο δάσος.

 

Επιπρόσθετα, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας επισήμανε πως το κυνήγι του λαγού, της πέρδικας και της φραγκολίνας, θα επιτρέπεται κάθε Κυριακή και Τετάρτη από την 31/10/2021 μέχρι τις 29/12/2021 δηλαδή για 18 εξορμήσεις.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *