Type to search

FIFA ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA 2022: Το πρόσωπο του Μουντιάλ του Κατάρ ο Μπέκαμ.

Share

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ , ένα από τα θρυλικά ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου , υπογράφει μια αξιόλογη συμφωνία πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Στα καθήκοντά του θα είναι η προώθηση όχι μόνο του Μουντιάλ, αλλά και του πολιτισμού και αθλητισμού του Κατάρ για μια δεκαετία.

 

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε μεταβεί πρόσφατα στην Ντόχα για τις τελικές συζητήσεις εξασφαλίζοντας συμφωνία για την πρεσβεία ποδοσφαίρου με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ για περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης επισκέφτηκε ορισμένα στάδια και τουριστικά μέρη.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα τον επόμενο μήνα και θα διαρκέσει για 10 χρόνια, αναφέρεται ότι ο Μπέκαμ θα αναλάβει ενεργό ρόλο σε τουριστικές και πολιτιστικές προβολές στο Κατάρ, όπου θα είναι και το πρόσωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

 

Οι ενδοιασμοί του για να πει το «ναι» είχαν να κάνουν με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, τόσο όσον αφορά στην αντιμετώπιση των γυναικών και των ομοφυλόφιλων, όσο και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που έχουν καταγγελθεί στα έργα υποδομής για το Μουντιάλ, όπου έχουν χάσει τις ζωές τους χιλιάδες άνθρωποι.

 

Ο 46χρονος σούπερ σταρ, που πλέον είναι συνιδιοκτήτης στην ομάδα του MLS Ίντερ Μαϊάμι, φέρεται να πείστηκε από τις εγγυήσεις των διοργανωτών και της κυβέρνησης πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην αραβική χώρα και μετά από συζήτηση με την οικογένειά του λέγεται πως αποδέχτηκε την μυθική προσφορά.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *