Type to search

World Athletics ΣΤΙΒΟΣ

2021 η χρονιά της γυναίκας στον χώρο του αθλητισμού.

Share

Οι αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού πέτυχαν εξαιρετικά ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς 2021, προσφέροντας υπέροχο θέαμα, ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Μετά την παρουσίαση των 10 υποψήφιων για το έπαθλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε και τις 10 επικρατέστερες για το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας στο 2021. Και σίγουρα η επιλογή θα είναι πολύ δύσκολη, αφού τα επιτεύγματά τους ήταν εντυπωσιακά.

 

H τελική επιλογή της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στον κόσμο θα γίνει με τρεις τρόπους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και οι ομοσπονδίες – μέλη της, θα ψηφίσουν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ οι φίλοι του στίβου μπορούν να καταθέσουν τις ψήφους τους ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο, μέσω των πλατφορμών των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Μεμονωμένα γραφικά για όλους τους υποψήφιους θα παρουσιαστούν σε Facebook, Twitter και Instagram, με το κοινό να χρειάζεται να κάνει απλώς ένα «like» στην υποψήφια που θέλει να ψηφίσει ή ένα retweet.

 

Το μεγαλύτερο μερίδιο από τις τρεις επιλογές ψήφισης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, θα το έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, καθώς οι δικές του ψήφοι θα μετρούν στο 50% του αποτελέσματος, ενώ από 25% θα μετρούν οι ψήφοι της Οικογένειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και του κοινού. Η ψηφοφορία για το κοινό θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα της 6ης Νοεμβρίου 2021 και οι πέντε επικρατέστερες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

 

Οι 10 υποψήφιες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς, με τις επιτυχίες τους που τις οδήγησαν σε αυτήν τη θέση, είναι οι ακόλουθες:

 

  1. Βάλερι Όλμαν -ΗΠΑ: δισκοβολία.

 

  1. Τζασμίν Καμάτσο -Πουέρτο Ρίκο): 100μ. εμπόδια.

 

  1. Σιφάν Χασάν -Ολλανδία: 5.000μ. και 10.000μ.

 

  1. Φέιθ Κιπγεγκόν -Κένυα: 1.500μ.

 

  1. Μαρίγια Λασίτσκενε -Ρωσία: άλμα σε ύψος.

 

 

  1. Σίντνι ΜακΛάφλιν -ΗΠΑ: 400μ. εμπόδια.

 

  1. Σιον Μίλερ Ουίμπo -Μπαχάμες: 400μ.

 

  1. Άθινγκ Μο -ΗΠΑ: 800μ. και 4Χ400μ.

 

  1. Γιούλιμαρ Ρόχας -Βενεζουέλα: άλμα τριπλούν.

 

  1. Ελέιν Τόμπσον Χέρα :Τζαμάικα: 100μ., 200μ. και 4Χ100μ.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *