Type to search

World Athletics ΣΤΙΒΟΣ

Μίλτος Τεντόγλου: υποψήφιος αθλητής στίβου στον Κόσμο.

Share

Ένας από τους 10 υποψήφιους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο 2021 με επίδοση 8.41 μ. και διατήρησε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8.60 μ.

 

Η World Athletics ( IAAF) ανακοίνωσε τις δέκα υποψηφιότητες, με τη λίστα να περιλαμβάνουν ορισμένα τα κορυφαία ονόματα του στίβου που διεκδικούν την ίδια διάκριση μέσα από μία ψηφοφορία με τρεις ψηφοφόρους, όπως ο απόλυτος άρχοντας του επί κοντώ, Μόντο Ντουπλάντις, ή ο άπιαστος Νορβηγός μεσαίων αποστάσεων Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν.

 

Ο νικητής θα αναδειχθεί κατά 50% από την ψήφο του συμβουλίου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, κατά 25% από τη World Athletics Family και το 25% από την ψήφο των φιλάθλων. Οι δύο πρώτοι φορείς θα ψηφίσουν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι ψηφίζουν μέσω τις πλατφόρμες των social media της ομοσπονδίας, δηλαδή μέσω like σε Facebook και Instagram ή μέσω retweet στο Twitter, στα ειδικά ποσταρίσματα για κάθε έναν υποψήφιο.

 

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου και με την ολοκλήρωση θα ανακοινωθούν οι πέντε άντρες και οι πέντε γυναίκες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις. Ο νικητής και η νικήτρια θα ανακοινωθεί σε ζωντανή εκδήλωση τον Δεκέμβριο του 2021.

 

Οι 10 υποψήφιοι για τους άντρες

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελάδα) – Μήκος
  2. Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ) – Σφαιροβολία
  3. Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) – Επί Κοντώ
  4. Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία) – 1.500μ.
  5. Ελιούντ Κιπτσόγκε (Κένυα) – Μαραθώνιος
  6. Πέντρο Πισάρντο (Πορτογαλία) – Τριπλούν
  7. Ντάνιελ Σταλ (Σουηδία) – Δισκοβολία
  8. Ντέμιαν Γουόρνερ (Καναδάς) – Δέκαθλο
  9. Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία) – 400μ. εμπόδια

 

Παρασκευή (22/10) θα γίνει γνωστή και η αντίστοιχη λίστα για την κορυφαία αθλήτρια του 2021.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *