Type to search

Οικονομια

Κύπρος: Ο κρατικός οργανισμός υπηρεσιών υγείας (OΚΥπΥ) είναι στο πλευρό των ασθενών.

Share

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΥπΥ Κρίστις Λοϊζίδης σε χθεσινή δήλωση του ανακοίνωσε ότι η πανδημία είχε κοστίσει στην υπηρεσία υγείας του νησιού περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Κρίστις Λοϊζίδης, κάνοντας απολογισμό του έργου που πραγματοποίησε ο Okypy από τον διορισμό του, μόλις 15 ημέρες αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Κύπρο, δήλωσε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά και τους στόχους του οργανισμού.

 

Τόνισε επίσης ότι ο οργανισμός γνωρίζει καλά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και προσπαθεί να τα επιλύσει ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους ασθενείς.

 

Τόνισε επίσης πως η υγεία είναι συλλογικό ζήτημα. Όπου θα επιτευχθεί με τη συνεργασία όλων: της πολιτικής ηγεσίας, των γιατρών και των υγειονομικών και φυσικά των ασθενών.

 

Οι στόχοι του OΚΥπΥ είναι να αναβαθμίσει την υποδομή του, να προσφέρει σύγχρονη, ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, να απλοποιήσει τα δημόσια νοσοκομεία και να εργαστεί για την οικονομική του αυτονομία. Επίσης, με online ραντεβού οι ασθενείς και επέκταση του ωραρίου των νοσοκομείων.

 

Η πανδημίας έφερε μια πρωτοφανή κρίση στις υπηρεσίες υγείας όπου ανάγκασε να αλλάξουν τα σχέδιά τους.

Μέχρι τώρα περισσότερα από 6.000 άτομα με Covid-19 έχουν νοσηλευτεί, με 600 να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

300 κρεβάτια για τους θαλάμους Covid, συμπεριλαμβανομένων μονάδων υψηλής εξάρτησης και στελέχωσε 65 νεοσύστατα κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με Covid.

OΚΥπΥ έχει προσλάβει 1.022 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 245 γιατρών και 371 νοσηλευτών.

 

Τα επόμενα τρία χρόνια, είπε, ο OΚΥπΥ σχεδιάζει να δαπανήσει 200 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση κτιρίων και την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, ρομποτικών συστημάτων, υβριδικών επεμβάσεων, αγγειογραφιών, μαγνητικών τομογραφιών και αξονικών τομογραφιών, μονάδων ακτινοβολίας, υπερήχων και άλλου εξοπλισμού.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *