Type to search

Τοξοβολία

Κύπρος: το επίσημο πρόγραμμα Τοξοβολίας «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021».

Share

Σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας (ΚΟΤΟΞ) παρουσίασε το πρόγραμμα της διεθνούς διοργάνωσης «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021». Η οργάνωση θα αρχίσει από 27-30 Οκτωβρίου στο νέο Γήπεδο Τοξοβολίας στην Πύλα.

 

Τη διοργάνωση παρουσίασαν από κοινού ο Πρόεδρος της ΚΟΤΟΞ Ανδρέας Θεοφυλάκτου, μαζί με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμο Μυτίδη, ενώ στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπροέδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ομοσπνδίας Μπριτζ που θα συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση. Την ΚΕΠΕ εκπροσώπησε ο Ταμίας Νίκος Δημητρίου, και την Ομοσπονδία Μπριτζ ο Νίκος Νικολάου. Παρών επίσης και ο Αδάμος Κατσαντώνης, ο οποίος συνέθεσε τον ύμνο της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας.

 

 

Η διοργάνωση που πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά, έχει ως συνδιοργανωτή το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας και θα διεξαχθεί. Θα φιλοξενήσει 250 περίπου αθλητές, προπονητές, κριτές και παράγοντες από 12 χώρες και φυσικά τους εθελοντές που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

 

Οι αθλητές που θα αρχίσουν να φτάνουν στην Κύπρο από τις 25 Οκτωβρίου, θα προέρχονται από 12 χώρες, που είναι πέραν της Κύπρου, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, το Ιράν, το Ισραήλ, η Κροατία, ο Λίβανος, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σερβία, και η Ρωσία. Επιπρόσθετα αναμένουμε στην Κύπρο σε επίπεδο Εθνικών Ομοσπονδιών Τοξοβολίας τους Προέδρους της Ελλάδας, Ισραήλ, Κροατίας, Λιβάνου, Λουξεμβούργου, Μάλτας, και Σερβίας.

 

Η τελετή έναρξης του «5th Aphrodite Mediterranean Cup 2021» θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Στάδιο Πύλας το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου στις 18.00 στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, και η τελετή λήξης το απόγευμα του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου στο Γήπεδο Τοξοβολίας της Πύλας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων. Την τελετή λήξης θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

 

Η τελετή έναρξης, αποφασίστηκε με παρέλαση των χωρών/σημαιών όπου θα συμμετέχουν μόνο τέσσερις εκπρόσωποι από κάθε χώρα για λόγους τήρησης μέτρων προστασία του Κορωνοϊού.

 

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει αγώνες Τοξοβολίας όλων των αγωνισμάτων και κατηγοριών, ατομικών και ομαδικών 2Χ70μ., 2Χ60μ., και 2Χ50μ. Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου θα γίνουν οι ανεπίσημες προπονήσεις, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος του εξοπλισμού και η επίσημη προπόνηση. Την ίδια ώρα θα γίνει και η συνάντηση των Αρχηγών Ομάδων.

 

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου το πρωί (09.35π.μ.), θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί όλων των κατηγοριών. Το απόγευμα της ίδια μέρας θα διεξαχθούν οι νοκ-άουτ αγώνες και οι Τελικός του Ομαδικού.

 

Το πρωί του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου (09.15π.μ.), θα διεξαχθούν οι νοκ-άουτ αγώνες στα ατομικά αγωνίσματα και το απόγευμα της ίδια μέρας οι Τελικοί, κλείνοντας με την τελετή λήξης.

 

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι πριν την τελετή έναρξης στις 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αγώνες Τοξοβολίας ΑΜΕΑ που τελούν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *