Type to search

Οικονομια

Κύπρος: λαθρεμπόριο καύσιμων από κατεχόμενα καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι.

Share

Οι αυξήσεις στα καύσιμα όπως φαίνεται επέφεραν αρκετά προβλήματα σε πρατηριούχους και πολίτες στην Κύπρο.

 

Χιλιάδες πολίτες σε καθημερινή βάση μεταβαίνουν στα κατεχόμενα ώστε να εφοδιάσουν τα οχήματά τους με φθηνότερα καύσιμα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό και τα ταμεία του Αττίλα.

 

Στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, Δερύνειας και Αγίου Νικολάου δημιουργείται πανδαιμόνιο καθημερινά με εκατοντάδες αυτοκίνητα που προσπαθούν να περάσουν απέναντι.

 

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα μόνο από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου καταγράφησαν 31 χιλιάδες 719 διελεύσεις από και προς στα κατεχόμενα.

 

Υψώνουν τα χέρια οι πρατηριούχοι που καταγγέλλουν λαθρεμπόριο καυσίμων.

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου ανάφερε στην καταγγελία του πως,

«Δημιουργείται λαθρεμπόριο καυσίμων είτε μέσω των βρετανικών βάσεων, είτε από άλλα νεκρά σημεία στην πράσινη γραμμή ή ακόμη και από τα οδοφράγματα, να πηγαίνουν αυτοκίνητα μεγάλα τα οποία έχουν βάλει έξτρα ντεπόζιτα πάνω στα αυτοκίνητα και να γεμίζουν δύο ή τρεις χιλιάδες λίτρα. Να γεμίζουν, να επιστρέφουν πίσω να αδειάζουν σε άλλα βυτιοφόρα και να πηγαίνουν δύο με τρεις και τέσσερεις φορές την ημέρα».

 

Το φαινόμενο του λαθρεμπορίου έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την καταγγελία, την προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα και σε άλλες περιοχές της ελεύθερης Κύπρου μακριά από την πράσινη γραμμή.

 

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων κάλεσε τις αρχές να εξεύρουν τρόπους τερματισμού του προβλήματος, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ο φόρος το πρόβλημα.

 

Όλα τα πρατήρια σύμφωνα με τον κύριο Στεφάνου κινδυνεύουν με λουκέτο.

 

Οι πρατηριούχοι ζήτησαν συνάντηση με τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το λαθρεμπόριο και τις τιμές των καυσίμων.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *