Type to search

Οικονομια

Κύπρος: σε αμερικάνικα χέρια το Απολλώνειο νοσοκομείο.

Share

Και επίσημα ανακοινώσιμη η πράξη μεταξύ του CVC Capital Partners και του Απολλωνείου Νοσοκομείου. Οι υπογραφές μεταξύ αμερικανών επενδυτών και Απολλώνειου Νοσοκομείου για το deal της χρονιάς στον τομέα της υγείας στην Κύπρο που έκλεισε στα €83 εκατ. Η κάθε μετοχή πωλήθηκε στα €2,30, ενώ η ονομαστική αξία κάθε μετοχής ήταν στα €0,45.

 

Συγκεκριμένα έπεσαν οι υπογραφές για εξαγορά του Απολλώνειου νοσοκομείου από το αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό fund CVC Capital Partners. Οι προθέσεις των αμερικανών επενδυτών του fund CVC Capital Partners κοινοποιήθηκαν εξαρχής, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στο ΔΣ του νοσοκομείου πριν από περίπου τέσσερις μήνες και οι διαπραγματεύσεις γίνονταν κάτω από άκρα μυστικότητα.

 

Το fund CVC Capital Partners μέσω του Hellenic Healthcare Group, έχει υπό τον έλεγχο του έξι θεραπευτήρια στην Ελλάδα: το «Υγεία», το Metropolitan Hospital, το «Μητέρα», το Metropolitan General (πρώην Iaso General) το μαιευτήριο «Λητώ» και το Creta InterClinic, καθώς και την εταιρεία Y-Logimed, που ασχολείται με την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Γενετικής και Γενωμικής ΆλφαLAB.

Επίσης έχει αποκτήσει την εταιρεία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

 

Το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1991 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.

 

Η μετοχική σύνθεση του νοσοκομείου αποτελείται κατά βάση και σε μεγάλο βαθμό από διακεκριμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, της Κύπρου και του εξωτερικού, με εξοπλισμό και διαγνωστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας

 

Περίπου 100 γιατροί, 15 τμήματα και δεκάδες ειδικότητες περιλαμβάνονται στο ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στον Στρόβολο, πλησίον του Μακάρειου Σταδίου. Είναι κτισμένο σε έκταση οκτώ στρεμμάτων. Διαθέτει 86 κλίνες, 32 δίκλινα, οκτώ μονόκλινα, έξι ITU High Intensive Care, τέσσερα CCU Low Intensive Care, ένα δωμάτιο απομόνωσης, δέκα δωμάτια τηλεμετρίας, έξι χειρουργικές αίθουσες και δύο αίθουσες τοκετού.

 

Το fund βολιδοσκόπησε για πρώτη φορά το «Απολλώνειο» νοσοκομείο το 2018 αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν τότε.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *